Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A vallás és az emberek miért...

Valaki : kérdése:

A vallás és az emberek miért írélik el az öngyilkosságot?

Figyelt kérdés

Ha valaki meg akar halni (és komolyan,nem csak ijesztgeti a többi embert), arra valószínűleg jó oka van. Ha menni akar, miért kell olyan rosszallóan hozzáállni?

Nekem volt rokonom és korombeli fiatal,aki öngyilkos lett, és semmivel nem lettek ettől kisebbek a szememben.

Úgy gondoltam,ahhoz,hogy valaki komolyan leugorjon a 11 emeletesről, valószínűleg nyomos ok társult.

Mi a véleményetek?

2014. dec. 26. 23:16
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
59%
Gondolom eredetileg azért találták ki ezt, mert különben csökkentek volna az adót fizető hívők száma egyházon belül. És gondolom napjainkban hasonló okokból ítéli el ezt a cselekedet a kormány is.
2014. dec. 26. 23:20
 2/19 anonim ***** válasza:
57%
Az, hogy aki meggyilkolja magát, az soha nem fogja megtudni, hogy mi történt volna, ha nem teszi meg. A másik, hogy a környezetében levőket, a szeretteit komoly sokknak teszi ki, azaz sok esetben tönkre teszi az öngyilkos mások életét is. Véleményem szerint az öngyilkosság nem csupán gyávaság, de a végletekig önző is. Végül pedig az öngyilkos ember sokkal rosszabb helyzetben találja magát a túloldalon, mint amiből el akart volna menekülni, és onnan sehogyan nem tud meglépni. Röviden.
2014. dec. 26. 23:23
 3/19 anonim ***** válasza:
39%
Első vagyok: Mondjuk szerintem az nem a legszebb és kedvesebb, hogy az öngyilkosunk a tömeg szeme láttára végzi ki magát, gondolok ilyenkor arra, hogy a 11. emeletről ugrik fejest oda, ahol gyerekes anyukák is járhatnak természetesen a gyerekeikkel. Nagyon csúnya ezt így leírva olvasni, de szerintem az öngyilkosságot, ha elítéli a társadalom, ha nem, otthon a négy fal között kell csinálni. (már ha erre vetemedik az ember)
2014. dec. 26. 23:23
 4/19 anonim válasza:
77%

Én teljesen megtudom érteni őket. Ne mtudhatjuk mi zajlik le benne, milyen megoldhatatlan gondja van. Ha nem lenne nyilván nem lenne öngyilkos. Istennek kellene ilyenkor cselekedni, hogy ne tegye meg. Megsegíteni az illetőt.

Önzőség ? most szenvedje le az életét, hogy ne legyen önző ?

ugye ez csak vicc akart lenni...

2014. dec. 26. 23:54
 5/19 anonim ***** válasza:
48%

2: "sokkal rosszabb helyzetben találja magát a túloldalon"

Aki öngyilkosságba menekül, annak számára a nemlét valószínűleg megváltás.

2014. dec. 26. 23:55
 6/19 |Orfeusz| ***** válasza:
Miért kell mindent anyagi vonzatra visszavezetni? A keresztény erkölcs nem a középkor szülöttje, a zsidóval lényegében megegyezik és ezáltal bőven ókori. Az öngyilkosság se olyan újkeletű dolog amit a középkorban kellett megítélni. Meg egyébként is a kereszténység nem abban az időben formálódott meg amikor már ”trónon volt” és a világi nemesek hatalomszerzésre használták.
2014. dec. 27. 00:00
 7/19 anonim válasza:

En nagyon sajnalom azokat az embereket akik ongyilkossagot kovetnek el.Nagyon nagy ero kell ahhoz ,hogy az ember egy vonat ele ugorjon,vagy egy hidrol a melybe. A veksokig el vannak keseredve es nem latnank kiutat a helyzetukbol.

Es igen, sajnos vannak van ilyen , hogy feladja valaki.

Viszont ennek tobbnyire vannak elojeleire amire a kornyezete azzal reagal, hogy "a ez bolond,ne is foglakozz vele","depis" meg hasonlok.

2014. dec. 27. 00:12
 8/19 anonim ***** válasza:

"Miért kell mindent anyagi vonzatra visszavezetni?"

Az ókorban a kisebb vallások is kértek valamiféle fedezetet ahhoz, hogy fent maradhassanak. Ezalatt nyugodtan érthetjük az ételt és a tiszta vizet is, vagy amire épp szükség van.

Nem kell "trónon lenni" ahhoz, hogy anyagilag megérje. Nyilván nem ez az egyetlen és legnyomatékosabb oka ennek a törvénynek, de fogadni mernék rá, hogy hosszú távon ez miatt sulykolták és tartották meg.

2014. dec. 27. 00:25
 9/19 anonim ***** válasza:

*ez miatt is*

így a korrekt

2014. dec. 27. 00:26
 10/19 Zoli9303 válasza:
a keresztény vallás népesedési okok miatt tiltja.
2014. dec. 27. 01:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!