Da Vinci Utolsó vacsoráján hogy lehet az, hogy csak tizenhárman vannak összesen? (Bővebben lent)
Figyelt kérdés
Ha a középen levő Jézust nem veszük számításba, akkor tizenketten vannak. Én ugyan nem hiszek abban, hogy Mária Magdolna Jézus szeretejő/felesége lett volna, de a Jézus jobbján ülő személy szemmel láthatóan nőalak. Ami azt jelenti, ha őt sem számítjuk, akkor már csak tizenegyen maradtak. A tizenkét apostol közül akkor ki hiányzik? Legnagyobb tippem, persze Iskarióti Júdás, de én még sosem hallottam, hogy ő nem vett volna részt a vacsorán. Ekkor még senki sem tudta, hogy elárulta volna a mesterét, vagy igen? Kérlek, segítsetek nekem, mert ez nagyon érdekel! Jó ideje gondolkozok már ezen.
A válaszokat előre is köszi! :)
2014. dec. 26. 15:32
11/12 anonim válasza:
Biztos, hogy nő, nézzétek már meg, itt egy nagy felbontású kép: [link]
12/12 anonim válasza:
Ahogyan az előző hozzászóló is idézte a szentírási szakaszt, Júdás tényleg ott volt az utolsó vacsorán, hiszen akkor mondta el Jézus, hogy valaki el fogja árulni, az ez után következő eseményeket pedig ismerjük. Szóval megvan mind a 12 apostol és Jézus is, senki nem hiányzik, és ha előtte a médiából vagy innen-onnan nem kaptunk volna olyan "sugalmazást", utalást, hogy a Jézus jobbján ülő személy lehet nő, akkor meg sem fordult volna a fejedben, hogy tényleg lehetne nő is. :) Vagy ha mégis, akkor is túltetted volna magad a dolgon max annyit gondoltál volna, hogy "Hmm, mennyire nőies vonásai vannak ennek a személynek, de lényegtelen, manapság is rengeteg fiú rendelkezik finom, feminin vonásokkal". És de, Jézus tudta, hogy Júdás fogja elárulni. Ez csak egy festmény, és mint minden műalkotásnak, ennek is van sokféle értelmezése, mindenki mást lát benne, és ha Leonardo Da Vincinek az volt a célja, hogy valami megfoghatatlan, érdekes, gondolkodásra késztető művet alkosson, akkor ez sikerült is neki. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!