Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az alábbi Bibliai igéket...

Az alábbi Bibliai igéket keresem. Valaki kigyűjtötte-e már ezeket?

Figyelt kérdés
Olyan újszövetségi igéket keresek melyek az alábbi szavakat tartalmazzák:"Őbenne""Krisztusban""Akiben"Kb.:133-134 van.

2014. dec. 26. 14:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1. Keresel egy netes Bibliát.

2. CTRL+F - et nyomsz. Ez behozza a keresőt.

3. Beírod a kívánt szót.

4. A kis nyilakra kattintva lépegetsz a találatokban.

5. Hurrá!

2014. dec. 26. 14:39
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :)
2014. dec. 26. 15:13
 3/5 anonim ***** válasza:

(Kolosszé 2:6, 7) . . ., 7 meggyökerezve és épülve őbenne, és szilárddá válva a hitben — mint ahogy tanítottak benneteket —, túláradóan a hittől hálaadásban.

(Kolosszé 1:19) 19 mert az Isten jónak látta, hogy őbenne lakjon az egész teljesség,

(Kolosszé 2:9) 9 mert őbenne lakik az isteni jelleg egész teljessége testileg.

(Jeremiás 4:1, 2) . . .. 2 És ha majd így esküszöl: »Él Jehova igazságban, jogban és igazságosságban!«, akkor áldást nyernek őbenne a nemzetek, és őbenne fognak dicsekedni.”

(1János 3:4, 5) . . .. 5 Azt is tudjátok, hogy ő azért vált nyilvánvalóvá, hogy elvegye a bűneinket, és őbenne nincsen bűn.

(1Korintusz 1:5) 5 hogy mindenben meggazdagodtatok őbenne, teljes beszédkészségben és teljes ismeretben,

(2Korintusz 1:10) . . ., és őbenne van a mi reménységünk, hogy ezután is megszabadít bennünket.

(János 7:39) . . .akik hisznek őbenne; mert még nem volt szellem, mivel Jézus még nem dicsőült meg. . .

(1Korintusz 3:1) 3 És így, testvérek, nem tudtam úgy szólni hozzátok, mint szellemi emberekhez, csak mint testiekhez, mint Krisztusban kisgyermekekhez.

(1Korintusz 4:10) 10 Mi bolondok vagyunk Krisztus miatt, ti ellenben értelmesek Krisztusban; mi gyengék vagyunk, . . .

(1Korintusz 4:15) 15 Mert bár lehet nektek tízezer nevelőtök is Krisztusban, atyátok bizonyosan nincsen sok; mert én Krisztus Jézusban atyátok lettem a jó hír által.

(Róma 9:1) 9 Az igazságot mondom Krisztusban; nem hazudok. . .

(Róma 16:8–10) 8 Adjátok át üdvözletemet Ampliátusznak, akit szeretek az Úrban. 9 Üdvözöljétek Urbánuszt, aki munkatársunk Krisztusban, és az én szeretett Sztakiszomat. 10 Üdvözöljétek a Krisztusban helyeselt Apellészt. . .

(Efézus 1:10) 10 egy olyan igazgatás felől, mely a meghatározott idők teljességének végén történik, hogy tudniillik ismét egyesít mindent a Krisztusban, az egekben levőket és a földön levőket. . .

(Efézus 1:12) 12 hogy dicsőségének dicséretére szolgáljunk, mi, akik elsőként reménykedtünk a Krisztusban.

(Filemon 8) 8 Éppen ezért, noha Krisztusban teljesen nyíltan beszélhetek, hogy utasítsalak annak megtételére, ami helyénvaló. . .

(1Péter 3:16) . . .megszégyenüljenek azok, akik lenézően beszélnek a Krisztusban való jó viselkedésetekről.

(2Korintusz 5:14) 14 A Krisztusban levő szeretet ugyanis kényszerít minket, mert úgy ítéltük meg, hogy e g y ember meghalt mindenkiért; így tehát mindenki meghalt;

(2Tesszalonika 3:11, 12) . . .. 12 Az ilyeneknek azt az utasítást és buzdítást adjuk az Úr Jézus Krisztusban, hogy csendességben dolgozva a maguk kenyerét egyék.

(Cselekedetek 14:23) 23 Ezenfelül véneket neveztek ki nekik mindegyik gyülekezetben, és böjtölésekkel imádkozva rábízták őket Jehovára, akiben hívőkké lettek.

(Róma 4:16, 17) . . ., 17 mint ahogy meg van írva: „Sok nemzet atyjává neveztelek ki téged.”) Ez annak színe előtt történt, akiben hitt. . .

(1János 3:2, 3) . . .. 3 És mindaz, akiben megvan ez a belé helyezett reménység, megtisztítja magát, mint ahogy ő is tiszta.

(Márk 5:15) . . ., és látták, hogy a démontól megszállt ember felöltözve és ép elmével ott ül, az, akiben a légió volt, és félelem vett erőt rajtuk.

(János 1:47) . . .: „Íme, egy igazi izraelita, akiben nincsen csalárdság.”

2014. dec. 26. 16:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Ján 10:38 Ha pedig azokat cselekszem, ha nekem nem hisztek is, higgyetek a cselekedeteknek: hogy megtudjátok és elhiggyétek, hogy az Atya énbennem van, és én őbenne vagyok.

János.13:31 Mikor azért kiment vala, monda Jézus: Most dicsőítteték meg az embernek Fia, az Isten is megdicsőítteték őbenne.

Ef 1:11 Őbenne, akiben vettük is az örökséget, eleve elrendeltetvén annak eleveelvégzése szerint, aki mindent az ő akaratának tanácsából cselekszik

Kol 1:19 Mert tetszett [az Atyának], hogy Őbenne lakozzék az egész teljesség;

Kol 1:20 És hogy Ő általa békéltessen meg mindent Magával, békességet szerezvén az Ő keresztjének vére által; Ő általa mindent, ami csak van, akár a földön, akár a mennyekben.

Apcs 16:31 Azok pedig mondának: Higgy az Úr Jézus Krisztusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házadnépe!

Róm 8:39 Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban.

Róm 16:7 Köszöntsétek Andronikust és Juniát az én rokonaimat és az én fogolytársaimat, akik híresek az apostolok között, akik nálamnál is előbb voltak a Krisztusban.

2Kor 5:17 Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés [az]; a régiek elmúltak, íme, újjá lett minden.

Máté 3:17 És íme egy égi hang ezt mondja vala: Ez amaz én szerelmes fiam, akiben én gyönyörködöm.

Ján 5:45 Ne állítsátok, hogy én vádollak majd benneteket az Atyánál; van aki vádol titeket, Mózes, akiben ti reménykedtetek

Róm 8:9 De ti nem vagytok testben, hanem lélekben, ha ugyan az Isten Lelke lakik bennetek. Akiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé.

1Ján 5:12 Akié a Fiú, azé az élet: akiben nincs meg az Isten Fia, az élet sincs meg abban.

Nem tudom miért keresed ezeket az igéket de ez amit itt én is meg más is megmutatott neked csak parányi töredéke,de remélem segíthettem. :)

2014. dec. 26. 18:00
 5/5 Sztracsatellavagyok ***** válasza:

abibliamindenkie.hu

parokia.hu

netes Bibliák, keresővel

2014. dec. 28. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!