Mi a helyes hozzáállás a munkához ("hivatáshoz") egy keresztény ember számára?
Nem tudom jobban megfogalmazni most őszintén...
Mindenki kell találjon egy "hivatást", amivel a maga módján, képességeivel szolgálnia kell az embereket, segíteni nekik?
Végezze munkáját felelősségteljesen és lelkiismeretesen. Pont úgy, mint bárki más.
Mindegy, hogy milyen munkát végez (ha cska nem valami illegális dologról van szó).
Ef. 6
"Szívvel-lélekkel végezzétek a munkátokat, mint Krisztus rabszolgái, akik Isten akaratát teljesítik! 7 Örömteli szívvel lássátok el a feladataitokat, mintha nem is a gazdátokat, hanem közvetlenül az Urat szolgálnátok! 8 Jusson eszetekbe, hogy aki jól végzi a munkáját — akár rabszolga, akár szabad —, az Úrtól kapja meg a jutalmát!"
-Kell dolgozni.
-Arányaiban a 6 nap munka - 1 nap pihenés a mérvadó.
-Senki sem mondta, hogy egy nap munka az 8 órát jelent (több is lehet).
-A napi munkába nem csak az tartozik bele amiért pénzt kapsz, hanem a házimunka és otthoni javítgatások is, ezzel együtt 6 egész nap hetente. (És szerintem ezt tehetséghez mérten kell, például aki könnyen fárad, annak kevesebb is elég, mondjuk ha már idősebb.)
-A kereszténység a Biblián alapul, amit a zsidó nép őrzött meg nekünk, a zsidó hagyomány szerint pedig a sikerünk/áldásunk kisebb mértékben múlik azon a hat napon, amikor dolgozunk, mint azon az 1 napon, amikor pihenünk. Szerintem azt az egy napot, legjobb, hogyha pihenéssel, a családdal, imával dicsérettel és gondolkodással töltjük.
Nagyon jó dolgokat írtok szerinte, köszönöm!
Olyan szemszögből is írt néhányatok, amire nem gondoltam; tök jó.
Egy munka(hely) egy ember számára akkor nem "hivatás"? Ezt csak a világiak mondják/keresik, igaz?
Bár lehet, hogy ez filozofálás csak, mert dolgunk másokat segíteni, és végülis ez hivatás..
Nem mindent másokért kell!
-szeresd felebarátodat, mint magadat. Magadat legalább annyira kell szeretni, és ahhoz alakul.
-szeresd Istent teljes szívből, elméből, lélekből, erőből: szeresd a munkáddal is. Adj dicsőséget a sikereidért neki. Azzal szereted Istent többek közt, hogy legjobb tudásod szerint, és lelkiismeretesen végzed a munkádat.
Mindenki tehetséges legalább egy dologban.
Mindenki kapott min. egy "talentumot". El lehet ásni. De ha hasznot akarsz hozni a mennyei "főnöknek", akkor ahhoz elő kell venned, és használnod kell!
DE, lehet egy munka(hely) egy keresztény számára hivatás!
Emellett szolgálhat is Istennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!