Az igaz, hogy a Talmud szerint Jézus egy római katona fia?
Honnan veszed ezt?
Szerintem a Talmud sokkal régebbi időben íródott, mint Jézus születése. Úgyhogy ilyesmit nem találhatsz benne.
Vannak ilyen feltevések.
Nem bizonyított... de Jézussal kapcsolatban mi bizonyított?
Utolso xD nekem is pont ez jutott eszembe.
A Talmud valoban Jezus utan irodott, nem elotte. Szerintem nem nagyon van olyan itt az oldalon, aki a kerdesre valaszolni tudna, de majd megkerdezek valakit.
Igazatok van, jobban utánanéztem. A Talmud valóban később íródott. Beleestem abba a hibába, amit sokszor mások szemére vetek, hogy alap nélkül írogatunk dolgokat. Mentségemre szóljon, hogy - az az érzésem -, összecseréltem a Talmudot a Tórával...
Élnézést!
Nem a Kajevala történeteit szokás keresztény színben feltüntetni és ezzel megfertőzni az eredeti Evangélium tisztaságát.
A derék Pál apostol, aki zsidóból keresztény lett Saulusból, Paulus, hozta el kontinensünkre az erőben és csodákban álló Örömüzenetet.
Ó a judaizmus elhordozhatatlan terheit, nem vetette a pogányok vállaira, vagyis nem szolgává tette a hívővé lett pogányságot, hanem szabadokká.
A judaizmus olyan elemeit, amelyek igeellenes, hagyományok, okkult babonák, azokat kárba veszni hagyta és szemétnek ítélte Krisztusért.
Pál az Isten Országát hirdette nem építetett városonként zsinagógákat és nem tette tizedfizetővé a föld népét.
A kérdést azért tettem, fel, hogy elválasszam a világosságot a sötétségtől, a igazságot a hazugságtól.
Nem azért keresem az Urat, hogy szemitává váljak, hanem hogy kereszténnyé (Krisztus követővé)
Szegényke... :-(
Menj el a jehovás barátaidhoz, és tőlük kérdezd meg ezeket a baromságokat, nekik mindenre van bibliai idézetük. Ne itt rontsd a levegőt áltudományos kérdéseiddel!
Micsoda Istened van neked, aki ilyen vaskalapos, szűklűtókörű bugyutaságokat diktál neked?
"Kidobálni a szemeteket"... Jól nézünk ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!