Az egyház hogyan viszonyul egy olyan emberhez aki 10 évig volt katona a jelen világ legpusztítóbb háborúiban?
Melyik egyház?
A legtöbb történelmi egyház nem ítéli el, ha valaki katonának áll, és végigharcol 10 évet. Az igazságtalan háborút ítéli el, és ha önkéntesen harcoltál, de a rossz oldalon. A szabadságért, a nemzetért és a vallásért folytatott háborút tartja igazságosnak, amennyiben nem használnak tömegpusztító fegyvereket.
Jehova tanúi és a baptisták pozitívan értékelik, hogy letetted a fegyvert, és abbahagytad a gyilkolászást.
"Ha én egy ilyen katona vagyok? Te elítélsz engem?"
Ha te egy ilyen katona vagy akkor emberek lehet elítélnek, de Jézus nem. Jézus azért jött, hogy megbocsájtsa a bűneidet akármit is tettél...
SEnki nem itél el. A százados és családja is megtért Jézushoz.
Úgy hogy ne az "egyház" után menj, hanem Jézus és tanításai után:)Már pedig a százados egy magas rangú katona volt, akkor te alacsonyabb rangban is simán betudod fogadni Jézust.
első vagyok. Nem ítéllek el, én nem szeretem az egyházat pont amiatt, mert kerek perec benne van a tízparancsban, hogy ne ölj és mégis belehajtotta az embereket háborúkba.
Sőt, volt olyan keresztes hadjárat, ha emlékeztek töriből, ahová gyerekeket küldtek, mert a vatikán azt mondta, hogy ők bűntelenek és ezért győzni fognak.
De nem a vallást, vallásosságot ítélem el, mert egy krisztusi életet élő katolikus igenis hasznára és példájára van a társadalomnak. Az egyházat ítélem el, mert igen messze van azoktól az elvektől, amiket nekünk tanít szegénységről, alázatosságról. Remélem Ferenc pápa gatyába rázza egy kicsit az egyházat, a jezsuiták kemény emberek szoktak lenni.
Máté Evangyélioma 8. rész
Itt megtalálod a történetet.
Őrnagy voltam.
Olyan dolgokat tettem amit mára már bánok, de azt hittem a békéért cselekszem.
Mostanra tudom hogy nincs jó vagy rossz oldal egy háborúban, csak halál van más nincs.
Nem tudom mit tegyek a civil életemmel. Lehet hogy eddig csak zsoldos voltam de most senki vagyok.
Vissza vágyom hiszen már csak a fronton érzem magam otthon, honvágyam van.
Abban reménykedem hogy elűzi ezt az érzést valami amit most az egyházban keresek.
A békességet Istennél keresd szerintem...
Zsoltárok könyve 23. rész:
1. Dávid zsoltára. Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.
2. Fűves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem.
3. Lelkemet megvidámítja, az igazság ösvényein vezet engem az ő nevéért.
4. Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te veszsződ és botod, azok vigasztalnak engem.
5. Asztalt terítesz nékem az én ellenségeim előtt; elárasztod fejem olajjal; csordultig van a poharam.
6. Bizonyára jóságod és kegyelmed követnek engem életem minden napján, s az Úr házában lakozom hosszú ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!