A Római Katolikus Egyház elfogadja egy protestáns kisegyházban kiszolgáltatott keresztséget? Részletek a kifejtős részben.
Pár évvel ezelőtt, felnőttként merítkeztem be az egyik Krisztus Gyülekezete nevű protestáns kisegyháznál ( [link]
De szeretnék katolizálni.
Ebben az esetben meg kell újra keresztelkednem a Római Katolikus Egyháznál vagy elég "csak" bérmálkozni a katolizáláshoz?
Igen, vallja a Szentháromságot. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében kereszteltek meg.
De pl. keresztlevelet nem adtak akkor, és utólag sem adnak ki. Így nem tudom "papíron" bizonyítani, hogy már meg vagyok keresztelve.
Illetve ez az egyház nincs bejegyezve Magyarországon.
Ilyenkor mi a helyzet, teendő?
csöbörből vödörbe...
Sőt, rosszabb. Nem véletlenül váltak ki. aki visszafelé megy, lépked, az még vakabb, mint aki csak benne maradt.
"ha nem R.Kat-nak keresztelték meg akkor nincs esélye továbblépni"
Ez nem egészen így van. A katolikusok, még a baptista bemerítést is elfogadják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!