Maradjak katolikus vagy legyek protestáns keresztény?
Szüleim bár nem gyakorolják a vallásukat, ők katolikusok. Gyerekkoromban engem is megkereszteltek. Én is katolikus lettem. A protestáns felekezetek szimpatikusabbak mint a katolikus, de ha változtatnék rajta azt tekinthetnénk engedetlenségnek is. Szóval maradjak katolikus szerintetek? Az Úr haragudhat rám emiatt vagy épp ellenkezőleg? Egyébként szüleimet nem igazán érdekelné ha változtatnék mivel mint írtam nem gyakorolják a vallásukat tehát nem haragudnának érte ha én mondjuk református lennék vagy baptista. Ez náluk inkább szokás mint vallás, de életmódjukat nem nevezném kereszténynek. Szóval gyakorlatilag senkit nem érdekel, rajtam kívül, hogy milyen vallású vagyok/leszek.
Köszönöm a hozzászólásokat! Isten fontos dolog az életemben, a legfontosabb.
Elkezdtem a Bibliát is olvasni és amikor tudom előveszem és olvasom.
3 hónaposan engem is katolikusnak kereszteltek, senki sem kérdezte meg, hogy mit akarok.
Ma protestáns vagyok, saját akaratomból.
Szia!
Én ugyan könnyen beszélek, mivel református vagyok, de szerintem is tartozz abba a gyülekezetbe, ahol jobb neked. Keresd meg a környéketeken a protestáns gyülekezeteket, ülj be hozzájuk egy alkalomra, beszélj a lelkésszel esetleg, és csatlakozz a legszimpatikusabbhoz.
"Az Úr haragudhat rám emiatt vagy épp ellenkezőleg?"
Nincs a katolikus egyháznak monopóliuma az Isten irgalmára! :) Nem is a felekezet vagy egyház a fontos, hanem hogy a hétköznapi életben is úgy a Biblia tanításai szerinti életet tudjál élni...
@ Kérdező
Ami engem illet, sokáig voltam katolikus.
Ma viszont már protestáns vagyok, és semmiképp se térnék vissza a Katolikus Egyházhoz.
Ennek nyomós oka van, de kizárólag teológiai jellegű.
Nyilván mindenki maga dönt, de nekem szilárd meggyőződésem, hogy inkább a protestáns szemléletet fogadd el.
Mindenre van példa: én református hívő voltam, aztán katolikus hívő lettem önszántamból. Először, amikor elgondolkodtam, hogy katolizálnék, törekedtem arra, hogy minél inkább még mélyebben megismerjem a saját vallásomat (tehát akkor a reformátust), hogy nehogy ismeret-hiány miatt menjek máshova, vagy az "új csillogása" csábítson el. Kemény lelki- és észmunka volt, aztán ugyanezt tettem a másik vallással is. Teológiai tanítással, közösségekkel, stb.
Neked is ezt javaslom, ezalatt imádkozz sokat, beszélgess mindegyik Téged érdeklő vallás képviselőivel - hívőkkel, lelkészekkel, hittanárokkal, fiatalokkal, idősekkel... Ne kapkodd el, nagy döntésről van szó, amit nem jó ismételgetni, újratervezni. Isten áldjon!!
@ 9-es
Totál tévedésben vagy.
A HELYES Istenképet nem az ember adja meg magának: pontosan a SzentÍrás az, ami ezt mifelénk adja.
Tehát nem az van, hogy "hiszek a magam módján".
A Biblia azért adatott, hogy megmutassa, hogyan kell hinni.
Hogy mi az Isten kedves akarata, és hogy ezt hogyan kell betöltenünk a földi életben.
Egyébként Pál a leveleiben erről beszélt, és minden esetben gyülekezetek felé írta.
Vagyis közösségek felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!