Jehova Tanúi van valamilyen tapasztalatotk Jehovával szemben?
Bármire nyitott vagyok!
Jehova gyógyitott meg bénákat?
Jehova nevében kereszteltek embereket?
Bármi,múlt,jelen,jövő...bármi!
"Jehovának a Teremtő Istent hívják. Azt az Istent, Aki a Bibliát ihlette, és Akinek a Fia Jézus Krisztus. Ha kíváncsi vagy rá, miket tett, olvasd a Szent Írást."
1. A "Jehova" szó a 16. században keletezett, a maszorétikus szöveg téves olvasatakor. Tehát már csak ezért is nem lehet ez Isten neve.
2. Jézus Krisztus a Biblia szerint a Teremtő Isten, akinek "származása eleitől fogva, öröktől fogva van."(Mik 5,2), és "Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön" (Kol 1,16)
3. Javaslom a Szentírás olvasását az Őrtorony irodalom nélkül. Bibliafordításként a Károlit és az Új protestáns fordítást ajánlom.
58-as, és milyen Biblia fordítást ajánlasz olvasni a nem magyar származású embereknek? :D
Hogyan magyarázod meg azt, hogy a nem magyar Bibliákban és a régi fordításokban is benne van a JHVH Isten neve. Szerinted kicsoda JHVH? Csak azt ne állítsd hogy ez Isten vagy Úr szó a héberben, mert ez nem igaz.Akkor kicsoda JHVH? Meg azt sem hogy az Jézus, mert az sem igaz. Akkor szerintetek kicsoda JHVH? MIért törülitek ki a nevét az újabb Biblia fordításaitokból?
Tudjátok mi az érdekes? Bár én meg vagyok gyözödve, hogy megtaláltam az igazságot, ebben a vallásos felekezetes zürzavarban, ahol mindenki valamit másként mond és eküszik a maga igazára.... de ha olvasom egyes buzgó kommenteket, bizonyíték a számomra hogy a jó helyen vagyok.
Hogy miért harcoltok ilyen elkeseredetten az Isten Jehova, vagy Jave, Yeova, ahogyan különbözö nyelvek írják, kiejtik, el nem tudom képzelni.
Kedves barátaim, nagyon de nagyon tévedtek. A Legfelségesebb Isten elleni harcban nem állt meg soha senki sem.
Most a kérdésedre a válasz: Igen kérdezö nagyon sok tapasztalatom van Jehova Istennel. Nagyon sokszor megerösített, megsegített. Ez milliók tapasztalata.
A legfontosabb, hogy mi akiknek az Istenünk Jehova nem félünk a jövötöl, mert elhiszük hogy végrehajtja akaratát a jövövel kapcsolatban, ahogyan tanított minket imátkozni egyszülött Fia Jézus Krisztus.
A bénák, süketek,vakok mind meg lesznek gyógyítva....ha érdekel és van kedved elolvashatod az Ézsaiás 35:1-
Szia
a kommenteket olvasva nem sokan válaszoltak a kérdésedre, inkább a névvel voltak elfoglalva.
Jehova jelenleg nem gyógyit meg csoda utján senkit, hanem egy rossz helyzetben megadja a szükséges erőt, hogy eltudjuk viselni a nehézségeket,
(1Korintusz 10:13) . . .De hű az Isten, és nem hagy titeket azon felül kísérteni, amit el tudtok viselni, hanem a kísértéssel együtt a kivezető utat is elkészíti, hogy kitartóan tudjátok tűrni.
Ö nem tartja burokban a szolgáit, hiszen soha sehol nem irja, hogy a népe csodákban fog részesülni, már csak azért is mert akkor hogyan lehetne bebizonyitani azt hogy a nehézségek ellenére is kitartunk Isten mellett.
Igen rendszeresen keresztelnek embereket, de nem csak Jehova nevében, mert a keresztelkedés, az Atya a Fiú és a szent szellem nevében történik
S most magamról.
Igen Jehova sokat segitett, sokszor voltam nyomorult helyzetben.Bár a népe körében mindig támogatást kaptam, nem csak szavakban De tettekben is.
Jelenleg 3. hónapja élek boldog Házasságban egy kedves emberrel, aki szintén nagyon szereti Jehovát, Jehova segitett egymásra találnunk, pedig évek óta egy gyülekezetbe jártunk, és rossz volt egyedül mind a kettönknek,
S bár most is vannak nehézségek, de már ketten Cipeljük, és ebben segit Jehova is, és igy hárman visszük a teher nem olyan nehéz.
Boldog vagyok hogy ilyen kedves Isten lehet az Atyám, és köszönöm megváltómnak Jézusnak is, hogy nem hagytak magamra, és Isten megadta a szellemét, azt a szükséges erőt ami által elviseljük az esetleges nehézségeket
Istentől már nem jönnek hitgyógyítások. Ez az apostolok halálával megszűnt, ahogy Pál apostol meg is írta.
„29 Talán mindenki apostol? Talán mindenki próféta? Talán mindenki tanító? Talán mindenki hatalmas cselekedeteket visz véghez? 30 Talán mindenki gyógyítások ajándékait kapta? Talán mindenki nyelveken szól? Talán mindenki fordító? 31 Buzgón keressétek pedig a nagyobb ajándékokat. És még mutatok nektek egy kimagasló utat.
De legyenek akár prófétálás ajándékai, el lesznek távolítva; legyenek akár nyelvek, meg fognak szűnni; legyen akár ismeret, el lesz távolítva. 9 Mert részleges ismeretünk van, és részlegesen prófétálunk; 10 de amikor megérkezik, ami teljes, el lesz távolítva, ami részleges.”
(1Korintusz 12:29-31; 13:8, 13).
Ezek után az a szomorú, hogy vannak olyan emberek, akik azt merik állítani magukról, hogy ők Isten nevében gyógyítanak. Szörnyű nagyképűség! Jézus figyelmeztetett, hogy lesznek olyanok, akik azt bizonygatják, hogy „sok csodát” tettek az ő nevében, de ő ezt fogja mondani nekik: „Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők!” (Máté 7:22, 23, Újfordítású revideált Biblia).
Igen, Isten neve Jehova: „Hogy megtudják, hogy Te, akinek neve Jehova, egymagad vagy felséges Isten az egész földön.” Zsoltárok 83:19, Károli fordítás.
Ilyen butaságot még nem hallottam! A Jehova név 16.sz.-i? Ezt hol olvastad? A Holt-tengeri tekercsek i.e. a 2. sz.-ban keletkeztek és tartalmazzák a héber tetragrammát, ami latin betűs leirata JHVH, azaz Isten nevét.
J. T. szerint Jézus Krisztus Isten elsőszülött Fia, akit Atyja elsőként alkotott meg. Példabeszédek 8:22-31. Hisszük, hogy Jézus csodákat tett földi élete során. De nem hisszük, hogy azonos lenne a Teremtővel. Most pedig Jézus Királyként uralkodik az égben. Nem próféta, hanem Jehova Isten Fia, aki tökéletesen visszatükrözi Atyja személyiségét.
Szeretném megkérdezni, hol van szó a Bibliában Szentháromságról? Mert azt a legtöbb középiskolában tanítják, hogy a niceai zsinaton találták ki! Kíváncsian várom, hol van szó Háromságról a Bibliában? Ha Jézus=Isten, akkor Krisztus földön létekor ki volt az égben? Kihez imádkozott? Kire mondta, hogy az Atyám nagyobb nálam?
Kedves 10-es! Honnan tudod, h Jehova t. SOHA nem beszélnek így? A SOHA, MINDIG, MINDENKI, SENKI tartalmú állítások nem helytállóak, ez általánosítás.
"Istentől már nem jönnek hitgyógyítások. Ez az apostolok halálával megszűnt, ahogy Pál apostol meg is írta.
„29 Talán mindenki apostol? Talán mindenki próféta? Talán mindenki tanító? Talán mindenki hatalmas cselekedeteket visz véghez? 30 Talán mindenki..."
Az állítasodnak es az igeszakasznak semmi koze egymashoz.....jó isten gyere le vagy végy magadhoz vagy vakits meg...Így megerőszakolni az Igét. Erre inkabb jelzőt sem iŕok. Tanulni kellene inkabb nem hulyeségeket posztolni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!