Miért van az, hogy egy hívő ember 4 gyereket vállal és valamilyen okból kifolyólag elhagyja a családját?
Kedves kérdezö,
sajnos sok ember bár lehet mély hite is, de nem tartja be az Isten utasításait. Hogy ki mit miért tesz, nem látunk bele. Nem csupán a hit a fontos, mert a Biblia azt mondja, hogy a "hit cselekedetek nélkül halott".
Egy példa, hiába volt hívö, és Jézus Krisztus tanítványa az áruló Júdás......
Nem itélkezek, nem ismerem a családot, sajnálom nagyon a hölgyet és a gyerekeket.
A válasz a kérdésnek abban a részében lehet, amely úgy szól "valamilyen okból kifolyólag".
Egy házasság megromlásában (ha megromlott) mindkét fél érintett és felelős.
A hit nem kötelez, hanem motivál, hiszen szabad akaratunk van. A hit a helyes cselekedetekre kell, hogy motiváljon. Nem tudjuk, hogy az adott szituációban pontosan mi történt. Nem tudjuk ki milyen döntést hozott és milyen körülmények között tette azt. Nem ítélhetünk önmagában a leírtak alapján.
Szervusz
Amikor ilyen dolgokat olvas az ember, vagy hall, valamilyen szinten értetlenül áll a dologgal szemben, mert önkéntelenül, a 4 ártatlan gyerekre gondolunk. Mindegy mi volt a felnőttek között, de a gyerekek BIZTOSAN vétlenek, ennek ellenére érzemileg sérülnek, hátránnyal indulnak az életnek. Tudom miről beszélek, átéltem(megéltem) :-(
Ez a sajnálatos esemény is a bibliai próféciák teljesedését mutatja .
Pál írta Timóteusznak a 2. levele 3:1,2,4 verseiben.
Az utolsó két kérddésedre jó lenne hallani a választ attól, aki elhagyta 4 gyermekét.
ma13:14!
"Az utolsó két kérddésedre jó lenne hallani a választ attól, aki elhagyta 4 gyermekét"
Köszönöm a hozzászólásod. Valószínűleg a kérdésedre nem kapjuk meg a választ.Számukra ez magánügy.
Sajnálom,hogy még az ilyen emberek is felelőtlenül vállalnak gyermeket.
ma 15:32!
Mivel hívő ember,nagy közösségben van,így erre nincsen szüksége.Ezt az űrt csak 1 férfi töltheti be. Sajnos a gyerekei apja már nem teszi,így valószínűleg idegent nem akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!