Van itt olyan (nagyon) hívő ember, aki tud válaszolni pár kérdésemre?
Nem szoktam a privát üzeneteimet megosztani, de most kivételt teszek, mert nem látom indokoltnak elrejteni.
A kérdése:
"Hello!
Jézus ugye zsidó volt. A zsidók könyve a Tóra, aminek az értelmezése a Talmud, a zsidók nagy enciklopédiája, ami leírja a történetüket.
De Jézus miért nincs benne a Talmudban? Ergo nem létezett szerintük
"
Válaszom:
"
Jaj, ne haragudj, de ezt inkább a zsidóknak kellett volna feltenned, mert mi keresztények többnyire nem ismerjük a Talmudot....
A Tóra az ószövetség (pontosabban Mózes 5 db könyve), abban Jézus még nem szerepel...De Jézusnak sem a származás fontos.
Boldog karit és Isten áldjon és tartson meg szeretetben!
"
Az ő válasza:
"
Épp azért érdekel a keresztények véleménye, hogy ezt ők hogy látják.
Mert állítólag a damnatio memoriae-vel magyarázzák.
"
Az én válaszom:
"
Soha nem hallottam róla és nem is érdekel. Szia.
"
szió
Egyébként pedig benne van Jézus a Tórában is, vagy is Mózes első öt könyvében hiszen jövendölések vannak róla, már az Éden kertben szó van egy "magról" vagy leszármazottról.
Már itt kigondolta a megoldást Jehova.
Nos ez az Ő dolguk.
Magukkal szúrnak ki.
egyébként Jehova ha olvastad, mindig is makacs kemény nyakú népnek nevezte akkori választottait.
Sokszor "dafke" ellenkezőleg mentek annak amit mondott nekik.
S ha kikaptak akkor meg megvoltak sértődve.
emlékszem amikor az Egyiptomi fogságról tanultunk.
Sírtak jajveszékeltek a Rabság miatt.
Amikor kihozta őket Egyiptomból akkor meg ahelyett hogy örültek volna, egy idő után vissza akartak menni Egyiptomba,Szidták Jehovát, hogy meghalni hozta ki őket a pusztába....
Pedig Jehova gondoskodott nekik élelemről, ruházatról, mindenük megvolt, a sarujuk se kopott le.
Ja azért siránkoztak mert megelégelték, hogy nem ehetnek mindig Húst, és uborkára, póréhagymára, dinnyére, meg mindenfélére hivatkoztak, hogy Egyiptomba meg van ilyen élelem, s hamar elfelejtették milyen szenvedésben éltek.
Hát nem tudni néha az ember milyen buta tud lenni.
Nem értem az általad értelmezett összefüggést ezzel kapcsolatban.
A Tóra említést tesz Jézusról:
1Móz 3,15 És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod
(Egy mag, nem magok)
Mózes I. könyve 22. rész
18. És megáldatnak a te magodban a földnek minden nemzetségei, mivelhogy engedtél az én beszédemnek.
(Szintén egy mag!)
Mózes I. könyve 28. rész
14. ... és te benned és a te magodban áldatnak meg a föld minden nemzetségei.
Mózes I. könyve 49. rész
10. Nem múlik el Júdától a fejedelmi bot, sem a vezéri pálcza térdei közűl; míg eljő Siló, és a népek néki engednek.
Mózes V. könyve 18. rész
18. Prófétát támasztok nékik az ő atyjokfiai közül, olyat mint te, és az én ígéimet adom annak szájába, és megmond nékik mindent, a mit parancsolok néki.
Maga Jézus volt a kivonuláskor a néppel:
... mindnyájan a felhő alatt voltak, és mindnyájan a tengeren mentek által;
... És mindnyájan egy lelki italt ittak, mert ittak a lelki kősziklából, a mely követi vala őket, e kőszikla pedig a Krisztus volt.
IKor10
A Talmud a zsidók magyarázata Mózes 5 könyvéről. Olyasmi, mint az adventistáknál E.G.White írásai, vagy a reformátusoknál Luther írásai, a katolikusokról ne is beszéljünk, mert megszámlálhatatlan magyarázatos könyv létezik, csak egyet említve Hamvas könyvei. A Talmud ha nem is tartalmazta konkrétan Jézust, a próféták által kellett volna látniuk a jeleket, ahogy sokan látták is. Az ószövetség rengeteg próféciát tartalmaz Jézusról, a neten bővel rákereshetsz. Csak egy nagyon rövid példa:
És egy hosszabb példa:
Sziasztok!
Ahogyan már előttem is írták, Jézus jövendölés formában szerepel a Tórában, történelmileg nem. De miért is kéne szerepelni? Hiszen a Tóra az i.e. 1400-as években íródott, Krisztus pedig az i.sz. 30-as évek elején tevékenykedett.
Tehát kb 1500 év különbség van a Tóra lejegyzése és Jézus földi szolgálata között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!