Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez valamilyen vallás vagy...

Ez valamilyen vallás vagy vallásnélküliség?

Figyelt kérdés

Félig-meddig hiszek Istenben, de nem szeretnék. Ha hiszem hogy létezik, azt gondolom nem törődik velünk és ha bajban vagyok, arra, hogy nincs szükségem a segítségére. Az indián vallás egy részében is hiszek, a természet erőiben, hogy nem a Föld a miénk, hanem mi vagyunk a Földé és hogy mindnyájan testvérek vagyunk (erősen antirasszista vagyok.) De szerintem a Nagy Szellemben meg a jóságában nem hiszek, mert hát az kábé ugyanaz mint Isten, nem érdekeljük őt. Egy részem pedig közepes ateista, mert nekem ne adja be a pap, hogy Isten így meg úgy, aztán szórjak be pénzt a kis kosarába vagy mijébe... a templomokért abszolút nem vagyok oda, sem a kereszténységért, Jézus aligha létezhetett, az arab és egyiptomi vallásokról nincsen véleményem, az ázsiaiakat pedig egyszerűen nem tudom elhinni. Mert én nem leszek vega, az szent.

Most az a kérdés, hogy akkor én vallásos, vallástalan, ateista vagy micsoda vagyok?

2014. okt. 12. 14:54
 1/9 anonim ***** válasza:

Te Kykky vagy, legyél Krisztina.

Nem kell bekategorizálni magad.

2014. okt. 12. 14:57
 2/9 anonim ***** válasza:
Egyébként meg miből gondolod, hogy létezik az Úr?
2014. okt. 12. 14:59
 3/9 anonim ***** válasza:
Nézz szét, látsz te bárhol is istent?
2014. okt. 12. 15:17
 4/9 szabolcs1988 ***** válasza:
100%
Szia. Attól, hogy azt érzed, hogy nem törődik veled Isten, miből gondolod hogy nem létezik? Szögezzük le, hogy hívő ember vagy, hiszen hiszel valamiben. Én úgy érzem, hogy vannak még kérdéseid amelyekre még szeretnél választ kapni. Tudok neked ajánlani egy könyvet, amelyet nagyon szeretek, ha gondolod elküldöm. A címe: Az emberiség Isten keresése. Várom válaszod.
2014. okt. 12. 15:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Miért szereted azt a könyvet? Utánanézek.
2014. okt. 12. 15:27
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha nem is vallás...

De ez talán az agnosztikus világnézet.

LINK: [link]

2014. okt. 12. 15:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Zavaros vagy. "Jézus aligha létezhetett" - ezért meg szimplán butuska.
2014. okt. 12. 20:13
 8/9 anonim ***** válasza:

Az első része egyszerű:

Hiszel egy istenben -> HÍVŐ VAGY.

Már csak az a kérdés, hogy miben hiszel.

Úgy látom, több vallásból összeszedtél magadnak egy vegyes mixet - aztán ez megfeküdte a gyomrodat.

Ne csodálkozz rajta: mással is megesik ilyen.

Ha már ugyanis milliók hisznek valamiben - legyen az akármilyen fura - azon nem csodálkozik senki. Főleg akkor, ha már kis gyerekkora óta ebben él.

Te viszont most találtad ki ezt magadnak, ezért látod még te is furának. A gyereked már nem fogja annak tartani, ha erre tanítod.

2014. okt. 12. 22:04
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem akarom erre tanítani. Abban fog hinni amiben akar.
2014. okt. 12. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!