Ez valamilyen vallás vagy vallásnélküliség?
Félig-meddig hiszek Istenben, de nem szeretnék. Ha hiszem hogy létezik, azt gondolom nem törődik velünk és ha bajban vagyok, arra, hogy nincs szükségem a segítségére. Az indián vallás egy részében is hiszek, a természet erőiben, hogy nem a Föld a miénk, hanem mi vagyunk a Földé és hogy mindnyájan testvérek vagyunk (erősen antirasszista vagyok.) De szerintem a Nagy Szellemben meg a jóságában nem hiszek, mert hát az kábé ugyanaz mint Isten, nem érdekeljük őt. Egy részem pedig közepes ateista, mert nekem ne adja be a pap, hogy Isten így meg úgy, aztán szórjak be pénzt a kis kosarába vagy mijébe... a templomokért abszolút nem vagyok oda, sem a kereszténységért, Jézus aligha létezhetett, az arab és egyiptomi vallásokról nincsen véleményem, az ázsiaiakat pedig egyszerűen nem tudom elhinni. Mert én nem leszek vega, az szent.
Most az a kérdés, hogy akkor én vallásos, vallástalan, ateista vagy micsoda vagyok?
Te Kykky vagy, legyél Krisztina.
Nem kell bekategorizálni magad.
Az első része egyszerű:
Hiszel egy istenben -> HÍVŐ VAGY.
Már csak az a kérdés, hogy miben hiszel.
Úgy látom, több vallásból összeszedtél magadnak egy vegyes mixet - aztán ez megfeküdte a gyomrodat.
Ne csodálkozz rajta: mással is megesik ilyen.
Ha már ugyanis milliók hisznek valamiben - legyen az akármilyen fura - azon nem csodálkozik senki. Főleg akkor, ha már kis gyerekkora óta ebben él.
Te viszont most találtad ki ezt magadnak, ezért látod még te is furának. A gyereked már nem fogja annak tartani, ha erre tanítod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!