Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Hit Gyülekezete szerint...

A Hit Gyülekezete szerint csak azok töltekeztek be Szent Szellemmel, akik nyelveken szólnak?

Figyelt kérdés
2014. dec. 18. 15:08
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Senki nem állította, hogy korrekt vagyok, csak kérdeztem.
2014. dec. 20. 14:16
 12/23 Pietrosol ***** válasza:

Asperrimus!

"...de azt mondja Jézus, hogy akik hisznek bennem nyelveken szólnak."

Ezt megmutatnád, hogy honnét vetted?

2014. dec. 20. 15:18
 13/23 anonim ***** válasza:
Szerintem erre gondolt: Azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken szólnak. A neten találtam valahol az agapénél.
2014. dec. 20. 15:46
 14/23 anonim ***** válasza:
51%
A hit gyülekezetét sokan támadják. Amiket én olvastam róla - az írások mind tapasztalatokon alapultak - azt röviden így lehetne megfogalmazni: agymosás.
2014. dec. 20. 23:07
 15/23 anonim ***** válasza:
Pietrosol, szerintem te azt gondolod, hogy viccelek veled. De tényleg nem érdekel a véleményed, és tényleg nem olvasom el a hozzászólásaidat. Amikor meglátom, hogy Pietrosol, akkor automatikusan átugrom. Nem tárgyalok azokkal, akik a nézetkülönbségeket csak úgy tudják kezelni, hogy nem tisztelik a másik félben az embert. Te a korábbiakban több alkalommal is, ahelyett, hogy rámutattál volna arra, hogy mi az amiben szerinted tévedtem, ostobaságnak minősítetted, amit írtam. A véleményedhez jogod van. Nekem azonban ahhoz van jogom, hogy elfordítsam a fülemet, jelen esetben a szememet, és megkíméljem magamat attól, hogy olyan ember véleményét olvassam, akinek ilyen lesújtó véleménye van az írásaimról. Nem is vagy következetes, mert ha tényleg akkora értelmetlenség, akkor te sem olvasnád.
2014. dec. 21. 10:09
 16/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

„A nyelveken szólást pedig - ami szerinted "teljesen hamis, értelmetlen zagyvaság, a lelki ajándék egyik hamisítványa" - megtalálod a 2.Kor 14. részében.”

Nem 2, hanem 1 Kor. Az 1 Kor 14-es fejezete alapján valóban megállapítható, hogy a jelenséggel találkozott Pál, de a fejezet egyáltalán nem tér arra ki, hogy ez a betöltekezés bizonyítéka vagy kötelezője lenne.

A kérdésem nem arra vonatkozott, hogy van-e nyelveken szólás, hanem arra, hogy az nem töltekezett be, aki nem szól nyelveken? De erre nem kaptam bibliai választ.

„A Bibliában egyértelműen a nyelveken szólás volt a Szent Szellemben való alámerítkezés bizonyítéka.”

Erre nem kaptam bibliai idézetet, hivatkozást. Ez a legnagyobb problémám a témával kapcsolatban.

2014. dec. 21. 11:35
 17/23 Pietrosol ***** válasza:

Karlowy!

Köszönöm a segítséget!

Mivel Asperrinus válaszában a személyes sértettségének ecsetelésén kívül egyszerű kérdésemre még "nyelveken" sem válaszolt, elfogadom, hogy talán az általad idézett részre gondolt.

"Azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken szólnak,..."

Döbbenetes fantáziára utal, hogy ebből miképp lett halandzsa nyelv, holott Jézus sehol nem halandzsázott, hanem érthető szavakat mondott ki. Az igaz, hogy voltak, akik a beszédeit nem értették és erre utalt is. Például itt: "Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat.", "Miért nem értitek az én beszédemet? Mert hallani sem bírtátok az én igémet. Aki Istentől van, hallja Isten beszédeit; ti azért nem halljátok, mert nem Istentől valók vagytok.", "Ezt a példabeszédet mondta nekik Jézus, de nem értették, mit akart vele mondani.", "Akinek van füle a hallásra, hallja!",...nem keresek többet. Mindegyik idézetet érthető szavakból megformált mondatok előzték meg.

Asperrimus!

Látom annyira nem érdekel, hogy az érdeklődés hiányát nyolc mondatban fejtetted ki. Vajon mi lenne, ha érdekelne?

"Te a korábbiakban több alkalommal is, ahelyett, hogy rámutattál volna arra, hogy mi az amiben szerinted tévedtem, ostobaságnak minősítetted, amit írtam."

Ezt nem olvashatod a szememre, ugyanis rendre rámutattam, hogy SZERINTEM hol tévedsz és ezt rendre úgy reagáltad le, hogy "térj meg", "nem vagy keresztény", "szüless újjá"...stb. A véleménykülönbség kifejtésében pedig nincs tiszteletlenség.

2014. dec. 22. 09:51
 18/23 anonim ***** válasza:
Valahol azt olvastam, hogy nem kötelező nyelveken szólni. Ha valaki nem csinálja, akkor az imahatékonysága lesz kisebb. De, ha valaki nem csinálja, attól az még lehet Isten embere.
2014. dec. 22. 10:46
 19/23 Pietrosol ***** válasza:

Karlowy!

Annak a valakinek, aki ezt írta, nyilván elkerülte a figyelmét ez a pár sor: "Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben,...". Jézus nem mondja, hogy ima előtt el kell mondani, hogy "kulamulanyunyimunyikuttykurutty" és, majd akkor...!

2014. dec. 22. 10:56
 20/23 anonim ***** válasza:

Tisztelt kzs!

A Hit Gyülekezete nyelveken szólása teljesen hamis, ez vitán felül áll mind történelmi, mind teológiai szempontból. Amire rá is tudok mutatni. Viszont ne szaladjunk ennyire előre!

Milyen egyháztörténelmi és teológiai bizonyítékaid vannak arra, hogy arra, hogy a Hit Gyülekezete nyelveken szólása megegyezik avval, ami a Bibliában van?

Írj erről egy részletes kommentárt, utána hozom én is a bizonyítékaimat!

2014. dec. 22. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!