Keresztények! Mi a teendő ilyenkor? Bibliai példát is írnátok?
"Mert mondhatja azt is, hogy megbocsát (mert ugye meg kell bocsátani), de nem folytatja."
Ez baromság! Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy Jézus megbocsájt, de elkárhozol. Ha nem akarja folytatni, azt azért nem akarja, mert hűtlen volt, tehát nem bocsájtott meg.
Nem baromság. Ne keverjük össze a házasságot az üdvösséggel, egy kicsit más a természete, habár tudom, az előbb én is ezzel peldaloztam, mégse ugyanaz.
Én azt mondom, hogy bűnként meg kell bocsátania, de ugyanakkor nem kötelezhető a folytatásra. Jézus Krisztus is ezt mondja, a "nem paraznasagon" ezt jelenti, csak így van értelme a kitételnek.
Juteszembe, már csak azért sem lehet összemosni az üdvösséget a házassággal, mert Isten az Újszövetségben ígéretet tett a bűnbocsánatra, ha azt megbánja az ember (én ugyebár előzőekben szándékos, és végleg meg nem bánt bűnről beszéltem). A házasságkötésnél nem szokott ilyen lenni, hogy "megígérem hogy akkor is folytatjuk ha megcsalsz".
A logikai csavarra visszatérve, amit írtál, értelmetlen. Ugyanis Jézus nem az ószövetségi emberekhez beszélt, hiszen aki az ószövetségben van, arra az ószövetség vonatkozik, ergo el is válhat válólevéllel is.
Jézus már az új korszakról, az újszövetségről beszélt, azoknak, akik benne hisznek mint Messiásban. Ott meg már eleve nincs megkövezés. Aki viszont a zsidók közül nem fogadta el őt, arra továbbra is az ószövetség vonatkozik (most ne menjünk bele abba, hogy el kellett volna fogadniuk, ez már más tészta).
Ebből csak torvenykezes van.
1et mondok roviden
Galata 5:14 :
A torveny 1 igeben teljesedik be:szeresd felebaratodat.
Ilyen egyszeru.
A hazassag akkor tort meg amikor mar nem volt szeretet. A szeretetlenseg megtorte a hazassagot. Sok peldat tudnek mondani es magyarazatot igevel alatamasztva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!