Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha kérek Istentől valamit azt...

Ha kérek Istentől valamit azt megkapom?

Figyelt kérdés
Tudom hogy sok hasonló kérdés van az oldalon, de konkrétan ilyet nem találtam. Itt kitérek az adott kívánságra is. Tehát. Nem vagyok megkeresztelve(de megakarok) szüleim nem úgy neveltek hogy higgyek Istenben. Eddig úgy éltem hogy bár nem hittem Istenben, de nem is tagadtam hogy létezik. Ez mostanra megváltozott. Amíg írom ezeket a sorokat 100%-ig még most semm hiszek. Elég nehéz hinni valamiben ha eddig úgy neveltek hogy az nem létezik. Szóval a kérés Istentől. Marha egyszerű, van egy énekes és azzal szeretnék találkozni. Van A és B koncertje, a A koncertre 100% hogy megyek míg a B-re nem biztos. Sokat olvastam hogy hogy kell imátkozni, a lényeg csak az hogy őszinte legyen. Nem kell betanult szöveg se semmi, viszont vannak alap dolgok, vagyis ezeket írták : mindig köszönjem meg amim van, és kérjek bocsánatot a rossz tetteimért. Az imám így nézz ki : először miatyánk, aztán köszöntet mondok, majd bocsánatot kérek, és aztán a kérés, és egy ámen. Tudom h a kívánságot nem 1-ről a kettőre teljesití Isten, sőt inkább esélyt ad a kívánság teljesitésére. Pl Ha pénzt kérek akkor lottóznom kell és 1x majd nyerek. Vagy ha egy munkanélküli pénzt kér, akkor Isten ad neki munkát. Mint mondtam nem hiszek 100%-ban Istenben viszont amikor imádkozok akkor teljesen őszinte vagyok, és elhiszem h létezik. Sokszor mondják h Isten megadja a lehetőséget de az ember nem él vele, vagy nem veszi észre. Ezért érdekelne h ugye van A és B koncert, menjek a B koncertre is ? Biztos, ami biztos ? Lehet h csak ott találkoznék vele ? De ha Istent külön kérem h az A koncerten találkozzak ? Minden nap elmondom neki a helyszínt, az időpontot stb. Tudom elég hosszú lett de muszáj volt leírnom. Az ok h miért kezdtem hinni Istenben...hát nem is tudom, talán mert az adott énekes keresztány és ő is hisz benne és mesélt dolgokat, illetve érdekel az egész téma. És történt velem 1-2 dolog amit nemtudom pontosan h Istennek vagy a véletlennek tudjak. Ezért nehéz 100%-osan hinni benne, nem úgy neveltek, és jelet sem kapok tőle. Vagy csak nem veszem észre...

2014. dec. 10. 09:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Gratulálok!

Ami válasz nem tetszik, törölteted?

Pedig sajnos az az igazság.

Látom, az első válasz sem tetszik... de ha nem érdekel az igazság, ezt miért nem írtad bele a kérdésbe?

2014. dec. 10. 17:41
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem töröltem egy választ semm. Nem tudom te mit nézel.
2014. dec. 10. 22:59
 13/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az alapvető probléma az az esetedben, hogy kissé olyan a helyzeted, mint amikor egy gyerek odamegy valaki más szüleihez, és tőlük várja azt, amit a saját szüleitől nem kapott meg. Akár hiszed, akár nem, amikor Ádám bűnbe esett, akkor azzal a tettével felmondta az Istennel való jogviszonyát, és ez kiterjed a leszármazottaira is, ezért a továbbiakban azt látjuk az egész Bibliában, hogy Isten egyik szövetséget kötötte a másik után, hogy új jogviszony jöjjön létre. Sajnos ez az új jogviszony nem állíthatja helyre az eredeti állapotot, ezért mindenkinek személyesen kell a saját jogviszonyát létrehoznia Istennel, ezt nevezi a Biblia megtérésnek, vagy visszatérésnek. Ha a szüleid keresztények lennének, és a keresztény hit szellemében neveltek volna, akkor is el kellene jönnie annak a pillanatnak, amikor te magad igényled Istentől a jogviszony valóságos létrejöttét, mert valójában ez ad Isten számára lehetőséget arra, hogy valóságosan beavatkozzon az életedbe. Ezt a beavatkozást nevezi a Biblia újjászületésnek.

Nagyjából ismerem a jelenlegi helyzetedet, mert én is hasonló háttérből jövök. Azért nagyjából, mert minden ember és minden életpálya más, mint a többi, sőt lehet valakinek egészen sajátos életpályája is. De évekig voltam hozzád hasonló helyzetben, hozzávetőleg, vagy hat-hét évig. Miatyánk, üdvözlégy, én Istenem jó Istenem, és hasonló imák, ezeken kívül ima a családtagokért, a személyes boldogulásomért, a világért, hálaadás és mindeközben semmi közöm nem volt Istenhez, de nagyon szerettem volna, ha lenne, bár arról sem voltam meggyőződve, hogy a Biblia útja az igazi, vagy inkább a buddhizmus, vagy az iszlám. A változás előszelét az hozta el, amikor egyszer még 1989-ben zongoraórára mentemben a Nyugatinál egy könyves pultnál megláttam egy könyvet: Derek Prince - A kereszténység hat alaptanítása címmel. A Bibliát olvastam, nem értettem ugyan, de nem adtam fel. Túl voltam már az olyan könyveken, mint Az öt világvallás, illetve Hernádi Gyula agyrémein, és másokon, ez a könyv pedig nagyon professzionálisnak és intellektuálisnak tűnt ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésemet. És tényleg, teljesen lenyűgözött a szerző stílusa, bölcsessége és egyszerűsége. Sok dolgot megértettem, amit korábban nem is sejtettem, de sok dolog maradt továbbra is homályos. Volt a könyv második felében egy ima, amit a megtérők imájának neveznek. Ezt el is mondtam, de különösebb változást nem tapasztaltam, ezért többször is elmondtam. 1990 őszén a Bástya mozi előtt mondatta el kb. ugyanazt az imát két lány, és akkor ott, valóságosan megtapasztaltam Jézus Krisztus valóságát. Eltartott még egy ideig, amíg Isten Szelleme bevezetett az Élő Egyházba, és egy addig ismeretlen világ nyílt meg előttem. Soha, egyetlen pillanatra sem mennék vissza a korábbi állapotomba, amikor még abban sem voltam biztos, hogy tényleg Jézus Krisztus az egyedüli út, és azt sem tudtam, hogy van-e Szent Szellem. Ez a lehetőség a számodra is nyitva áll. Én a Hit Gyülekezetében találtam meg Istent, más máshol. Én azonban a Hit Gyülekezetét tudom jó lelkiismerettel ajánlani, ha többre vágysz egy híres emberrel való találkozásnál. Ha csak annyit szeretnél Istentől, lehet, hogy meg is kapod, de nem biztos, hogy elégedett leszel azzal.

2014. dec. 10. 23:03
 14/18 anonim ***** válasza:

Elnézést kérek... volt egy teljesen hasonló kérdés, azzal kevertem össze.

Nézzük akkor a kérdésed:

"van egy énekes és azzal szeretnék találkozni. Van A és B koncertje, a A koncertre 100% hogy megyek míg a B-re nem biztos."

Ez nem így működik.

Isten csak azokat a kéréseidet teljesíti, amelyeket ő maga is meg akar valósítani. Azt viszont tőled függetlenül (vagyis kérned sem kell). A kérés neked segít, hogy tisztában legyél magaddal.

Jelen esetben azon gondolkozz el, hogy jó lesz neked, ha találkozol ezzel az énekessel? Miben segíti ez a fejlődésed, vagy milyen haszna lesz?

Vagy esetleg rossz lenne neked? Lehet belőle valami probléma?

"először miatyánk, aztán köszöntet mondok, majd bocsánatot kérek"

Ez így gépies és értékelhetetlen. Nem szívből jön.

És miért is kérsz bocsánatot? Minden alkalommal bűnt követtél el, vagy miért?

"Pl Ha pénzt kérek akkor lottóznom kell és 1x majd nyerek."

Na, a lottót tuti biztos nem teljesíti.

"Vagy ha egy munkanélküli pénzt kér, akkor Isten ad neki munkát."

Ha pénzt kér, nem kap semmit.

Ha munkát kér, akkor sem kap semmit.

Ha nagyon komolyan dolgozik érte - akkor kaphat munkát.

"Sokszor mondják h Isten megadja a lehetőséget de az ember nem él vele, vagy nem veszi észre."

Na, ez tuti nem igaz.

Isten kiválóan tudja, hogy te képes vagy-e felismerni egy lehetőséget - és, ha akar, olyan lehetőséget küld, amit 100% fel is ismersz. Ha nem akar, akkor pedig nem küld semmit.

Vagy úgy gondolod, hogy szándékosan szórakozik veled, és olyan lehetőségeket küld, amiről tudja, hogy nem ismered fel?

2014. dec. 11. 06:44
 15/18 anonim ***** válasza:

AZ ŐRTORONY 2010. OKTÓBER

Mit foglaljunk bele az imáinkba?

ÚGY tartják, hogy Jézus mintaimája hangzik el a leggyakrabban az összes keresztény ima közül. Akár így van, akár nem, annyi bizonyos, hogy ennek az imának, melyet általában az Úr imájaként vagy a miatyánkként ismernek, nagyon sokan félreértik a célját. Több millióan vannak, akik mindennap, olykor még naponta többször is elmondják, de nem gondolkodnak el rajta. Ám Jézus sohasem akarta, hogy az emberek gépiesen ismételgessék ezt az imát. Honnan tudjuk ezt?

Közvetlenül azelőtt, hogy Jézus elmondta a mintaimát, így szólt: „Mikor . . . imádkoztok, ne mondjátok újra meg újra ugyanazt” (Máté 6:7). Vajon ezek után arra készült, hogy ellentmondva önmagának megszabja, milyen szavakat kell megtanulniuk és ismételgetniük a követőinek? Semmi esetre sem! Jézus a mintaimával azt tanította meg nekünk, hogy mit foglaljunk bele az imáinkba, és világosan meghatározott egy fontossági sorrendet, melyet észben kell tartanunk, amikor imádkozunk. Vizsgáljuk meg tüzetesebben a szavait. Ez az ima a Máté 6:9–13-ban van feljegyezve.

„Égi Atyánk, szenteltessék meg a neved”

Jézus ezzel emlékeztette a követőit, hogy mindig az Atyjához, Jehovához kell imádkozniuk. De tudod, miért olyan fontos Isten neve, és miért kell megszentelni?

Isten szent nevét már az emberiség történelmének kezdete óta hazugságokkal feketítik be. Isten ellensége, Sátán azt állította, hogy Jehova hazug és önző uralkodó, és hogy valójában nincs is joga ahhoz, hogy uralkodjon a teremtményei felett (1Mózes 3:1–6). Sokan Sátán mellé álltak azzal, hogy Istent egy rideg, kegyetlen és bosszúálló személynek mutatták be, illetve tagadták a létezését. Mások még a neve ellen is hadjáratot indítottak: eltávolították a Jehova nevet a bibliafordításokból, és megtiltották a használatát.

A Biblia rámutat, hogy Isten ezekért az igazságtalanságokért elégtételt fog venni (Ezékiel 39:7). Ezzel egyúttal a te összes gondodat is meg fogja oldani, és minden szükségletedről gondoskodik majd. Hogy lehetséges ez? A mintaima folytatásából kiderül.

„Jöjjön el a királyságod”

Napjainkban a vallási tanítók között elég sok vitát kavar ez a téma. De ahogy az Jézus hallgatói előtt ismert volt, Isten prófétái már réges-rég megjövendölték, hogy a Messiás, vagyis az Isten által kiválasztott Megmentő egy olyan Királyság Uralkodója lesz, mely megváltoztatja majd a világot (Ézsaiás 9:6, 7; Dániel 2:44). Ez a Királyság azáltal fogja megszentelni Isten nevét, hogy leleplezi Sátán hazugságait, majd pedig eltávolítja Sátánt az útból, és lerontja a munkáit. Isten Királysága véget fog vetni a háborúknak, megszünteti majd a betegségeket, az éhezést, sőt még a halált is eltörli (Zsoltárok 46:9; 72:12–16; Ézsaiás 25:8; 33:24). Amikor azért imádkozol, hogy jöjjön el Isten Királysága, valójában azt kéred, hogy ezek az ígéretek mind váljanak valóra.

„Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is”

Jézus ezekkel a szavakkal arra utalt, hogy Isten akaratának megvalósulása éppolyan biztos a földön, mint Isten lakhelyén, az égben. Ott semmi sem akadályozhatta meg, hogy Isten akarata megvalósuljon. Isten Fia háborút vívott Sátánnal és hordáival az égben, és levetette őket a földre (Jelenések 12:9–12). A mintaimának ez a harmadik kérése, csakúgy, mint az első kettő, segít észben tartanunk, hogy mi a legfontosabb, vagyis Isten akarata, nem pedig a miénk. Minden teremtménynek az a legjobb, ha Isten akarata valósul meg. Ezért még a tökéletes ember, Jézus is ezt mondta az Atyjának: „ne az én akaratom legyen meg, hanem a tiéd” (Lukács 22:42).

„Add meg nekünk ma a mai napra való kenyerünket”

Jézus ezzel rámutatott, hogy személyes jellegű kéréseket is belefoglalhatunk az imáinkba. Semmi rossz sincs abban, ha megemlítjük az imáinkban a mindennapi szükségleteinket. Sőt, ezzel tulajdonképpen emlékeztetjük magunkat arra, hogy Jehova „ad mindenkinek életet, leheletet és mindent” (Cselekedetek 17:25). A Biblia úgy mutatja be Jehovát, mint egy szeretetteljes szülőt, aki örömmel megad mindent a gyermekeinek, amire szükségük van. De egy jó szülőhöz hasonlóan ő sem teljesíti azokat a kéréseinket, melyek nem válnának a javunkra.

„Bocsásd meg bűneinket”

Szükséged van Isten megbocsátására? Sajnos ma már sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mi a bűn, és nem látják, mennyire komoly következményei vannak. A Biblia azonban azt tanítja, hogy a bűn az embert érő legszörnyűbb bajok gyökere, hiszen alapvetően ez az oka a halálnak. Mivel bűnben születtünk, mindannyian gyakran vétkezünk, és az egyetlen reményünk arra, hogy vég nélküli jövőnk legyen, az, ha Isten megbocsát nekünk (Róma 3:23; 5:12; 6:23). Azonban megnyugtató tudni, hogy a Biblia ezt mondja: „te jó vagy, ó, Jehova, és kész vagy megbocsátani” (Zsoltárok 86:5).

„Szabadíts meg a gonosztól”

Tudatában vagy annak, milyen óriási szükséged van Isten védelmére? Sokan még azt is kétségbe vonják, hogy ’a gonosz’, vagyis Sátán egyáltalán létezik. Ám Jézus azt tanította, hogy Sátán valóságos személy, sőt, ’e világ uralkodójának’ nevezte (János 12:31; 16:11). Sátán züllöttségbe taszítja a befolyása alatt álló világot, és veled is ugyanez a célja, mert meg akarja akadályozni, hogy szoros kapcsolatot alakíts ki égi Atyáddal, Jehovával (1Péter 5:8). Csakhogy Jehova sokkal erősebb Sátánnál, és kész megvédeni azokat, akik szeretik Őt.

A mintaima főbb pontjainak e rövid áttekintésével természetesen nem merítettük ki az összes témát, melyet belefoglalhatunk az imáinkba. Emlékezz vissza, hogy az 1János 5:14 ezt mondja Istenről: „bármit kérünk is az akarata szerint, ő meghallgat minket.” Ezért hát ne érezd úgy, hogy a nehézségeid túlontúl jelentéktelenek ahhoz, hogy Isten elé tárd őket (1Péter 5:7).

2014. dec. 11. 19:49
 16/18 anonim válasza:
egy papbácsi nekem azt mondta,hogy ha kérni akarok Istentől, kérjem a keresztelésem napján vagy Nagypénteken mert akkor biztos megkapom... még nem próbáltam de biztos beválik
2014. dec. 11. 20:19
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ. Elég sűrű volt a hetem és csak most tudok válaszolni. Remélem páran elolvassátok. Megfogadom a tanácsotokat, elfogom olvasni a Bibliát h többmindent megtudjak. 2-en is írták h Isten meghallgat és mindent megad amire VALÓJÁBAN szükségem van. Na most volt 1 felhasználó aki azt kérdezte h melyik több : örök élet, üdvösség vagy énekessel való találkozás. Hmmm. Nyílván lesznek fontosabb dolgok is az életben. De én még nem vagyok felnőtt, nem szeretnék még az élet késöbbi dolgaival foglalkozni. De az h kinek mi a legfontosabb az is változó szerintem. Mivel fiatal vagyok ezért nekem az ilyen dolgok fontosak, nemhiszem h ez baj lenne, olvastam más emberről is aki hasonló dolgokat kért Istentől. Szóval jelenleg ez a fontos nekem. JELENLEG erre van most a legnagyobb szükségem. De kifejtem bővebben. Ki ne szeretne hírességekkel találkozni ? 10 színészt fel tudnék sorolni akivel szívesen találkoznék, csinálnék velük képet és ennyi. DE. Ezekért sose imádkoznék. Jó lenne velük találkozni, jó lenne elmenni pl Egyiptomba. De nem imádkozok ilyenekért mert ha nem válnak valóra az se baj. De van 1 énekes akivel viszont igenis akarok találkozni, és beszélni vele. Na most ez úgy hangzott mint amikor egy 5 éves elmondja mi akar lenni felnőtt korába. Eddig úgy éltem h 50% 50%-ban hiszek is meg nem is Istenben. Amikor egyre többet tudtam meg az énekesről akkor volt az h ez a százalék emelkedett. És ahogy olvasok Istenről úgy folyamatosan növekszik. Míg régen ha valaki szájára vette Istent nem volt semmi bajom. Most viszont már kifejezetten zavar. Szóval mondhatni az énekes elég nagy befolyással van az életemre mostanság. És őszintén tényleg szeretnék vele találkozni, nem kérném Istent ha nem így lenne. Olvastam egy olyan kommentet is amiben az hangzot el h : Miben növelné hitemet a találkozás és miben segítené a fejlödésem. Nos mivel engem nem úgy neveltek h higgyek Istenben ezért nagyon jó lenne valami jel h ő tényleg létezik. Részben erre is szolgál a kérésem, elég erősen megnövelné a hitemet. Ez most lehet úgy hangzik h : tedd azt amit kérek és akkor hiszek benned. Messze nem erről van szó. Én szeretnék hinni Istenben,részben hiszek is, már jobban mint régen, de még mindig nem teljes és ezt a találkozás is növelné. De lehet ha olvasom a Bibliát akkor az is növelni foglya a hitem. Na és olvastam egy olyat is h Isten mindent megad, nem kell kérni tőle, és azt is olvastam h Isten csak olyan lehetőséget ad amit 100%-osan fel tudsz ismerni. Ezen elgondolkodtam, az énekest idén kedveltem meg, nem is olyan rég, és mikor még nem is imádkoztam h találkozhassak vele már akkor tudtam a 2 koncertjéről. Pár napra rá pedig elkezdte növelni a hitem és el is akartam menni a koncertre, legalább az egyikre. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, olvasni fogom a Bibliát és az imáim teljesen őszinték lesznek. A kérdésem viszont az h : Ez a 2 koncert lenne amolyan lehetőség ? Ha Isten meghallgatot és tudja h nekem tényleg mi kell JELENLEG, ami fontos nekem, mivel elég nagy befolyással lenne az életemre, akkor a lehetőség az ez lenne ?
2014. dec. 15. 08:54
 18/18 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Tudom, nagyon régen tetted már fel ezt a kérdést, de annyira kíváncsi vagyok, hogy Isten teljesítette-e azt, amiért imádkoztál?

Remélem, hogy azóta megtaláltad Őt, s megismerted őt igazán. Csak Vele teljes az élet, csak Ő tud igazi boldogságot adni. S ha még mindig csak úgy ismered őt, ahogyan a kérdés feltevése idején, akkor bàtorítalak, hogy keresd őt továbbra is, mert meg fogod taláni, s meg fogod érteni az igazságot. Isten szeret s csak egy ima távolságra van. Az örök élet pedig ingyen van, kegyelemből, csak meg kell ragadni.

Légy boldog!

2018. márc. 7. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!