Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha kérek Istentől valamit azt...

Ha kérek Istentől valamit azt megkapom?

Figyelt kérdés
Tudom hogy sok hasonló kérdés van az oldalon, de konkrétan ilyet nem találtam. Itt kitérek az adott kívánságra is. Tehát. Nem vagyok megkeresztelve(de megakarok) szüleim nem úgy neveltek hogy higgyek Istenben. Eddig úgy éltem hogy bár nem hittem Istenben, de nem is tagadtam hogy létezik. Ez mostanra megváltozott. Amíg írom ezeket a sorokat 100%-ig még most semm hiszek. Elég nehéz hinni valamiben ha eddig úgy neveltek hogy az nem létezik. Szóval a kérés Istentől. Marha egyszerű, van egy énekes és azzal szeretnék találkozni. Van A és B koncertje, a A koncertre 100% hogy megyek míg a B-re nem biztos. Sokat olvastam hogy hogy kell imátkozni, a lényeg csak az hogy őszinte legyen. Nem kell betanult szöveg se semmi, viszont vannak alap dolgok, vagyis ezeket írták : mindig köszönjem meg amim van, és kérjek bocsánatot a rossz tetteimért. Az imám így nézz ki : először miatyánk, aztán köszöntet mondok, majd bocsánatot kérek, és aztán a kérés, és egy ámen. Tudom h a kívánságot nem 1-ről a kettőre teljesití Isten, sőt inkább esélyt ad a kívánság teljesitésére. Pl Ha pénzt kérek akkor lottóznom kell és 1x majd nyerek. Vagy ha egy munkanélküli pénzt kér, akkor Isten ad neki munkát. Mint mondtam nem hiszek 100%-ban Istenben viszont amikor imádkozok akkor teljesen őszinte vagyok, és elhiszem h létezik. Sokszor mondják h Isten megadja a lehetőséget de az ember nem él vele, vagy nem veszi észre. Ezért érdekelne h ugye van A és B koncert, menjek a B koncertre is ? Biztos, ami biztos ? Lehet h csak ott találkoznék vele ? De ha Istent külön kérem h az A koncerten találkozzak ? Minden nap elmondom neki a helyszínt, az időpontot stb. Tudom elég hosszú lett de muszáj volt leírnom. Az ok h miért kezdtem hinni Istenben...hát nem is tudom, talán mert az adott énekes keresztány és ő is hisz benne és mesélt dolgokat, illetve érdekel az egész téma. És történt velem 1-2 dolog amit nemtudom pontosan h Istennek vagy a véletlennek tudjak. Ezért nehéz 100%-osan hinni benne, nem úgy neveltek, és jelet sem kapok tőle. Vagy csak nem veszem észre...

2014. dec. 10. 09:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
42%

sokan kérik Istent, hogy segítsen.Gondolj csak bele hány beteg ember kéri a gyógyulást és hány beteg gyerekért imádkoznak a szülei. És isten nem segít!

Mondják, hogy isten jó és szeret minket, de miért kell szenvednie sok ártatlan gyereknek? soknak esélye sincs bűnbe esni.

te most egy nyomorult énekes miatt imádkozol/nál , hogy találkozz vele.most nem hiszel 100%-osan istenben, de nyugodtan imádkozz, utána egyáltalán nem fogsz.

vannak sokkal fontosabb dolgok is a világban.csak nyisd ki a szemed.

2014. dec. 10. 09:53
 2/18 A kérdező kommentje:
Na de jó. Nem ilyen kommenteket várok. Olyanoktól kérek választ akik tudnak tanácsot adni imádkozással kapcsolatba, akik hisznek Istenben, és már volt tapasztalatuk h valami kérésük teljesült. Te nyílván nem hiszel benne, ez látszik. Ennek ellenére igazad van, és elgondolkodtató amit írsz.
2014. dec. 10. 10:07
 3/18 anonim ***** válasza:
nos, a biblia azt írja, hogy aki zörget, annak megnyittatik. az csak rajtad áll, hányszor zörgetsz, általában épp csak egyel töbször kellene zörgetnünk, mint amennyit megteszünk. mi, tökéletlen emberek hasonlítunk a hangyához, mert alig látunk az orrunkig, és az előttünk lévő pocsolyát talán óceánnak, az előttünk lévő akadályt nagy hegynek látjuk. Isten viszont tudja, mire van szükségünk, és meg tud abban segíteni, amire VALÓBAN szükségünk van. az, hogy imádkozol, jó dolog, de kihez teszed? az énekesnek van neve? biztosan. neked van neved? biztosan. Istennek vajon van neve? a biblia szerint igen. amennyiben közelebbi kapcsolatot szeretnél Istennel, mindenekelőtt a biblia olvasását javaslom, hogy megtudd, ki volt Jézus, és miért számít az, hogy ő lejött a földre. a biblia szerin akinél nincs a fiú, annál nincs az atya sem.
2014. dec. 10. 10:11
 4/18 Mulder614 ***** válasza:

ha pénzt kérsz akkor lottóznod kel?

valamit nagyon félreértettél! A szerencsejátékot eleve nem támogassa a biblia, nem beszélve arról hogy pénzt kérni istentől elég fura egy embertől.

azt javaslom a bibliát olvasd és megérted miről van szó...

2014. dec. 10. 10:13
 5/18 anonim ***** válasza:
Fontos lenne megértened, hogy Isten nem a kívánságok teljesítésére van, miként a szülők sem azért szülők, hogy mindent teljesítsenek, amit kérsz tőlük. Isten mindent megad neked, amit kérsz, a megfelelő időben, és olyan módon, hogy azt a legnagyobb hasznodra tudd fordítani. az, hogy bocsánatot kérsz a rossz tetteidért, fontos dolog, de sokkal fontosabb megbánni azokat. azt tanácsolom, hogy beszélgess Istennel, mint egy baráttal. ezenkívűl ha másoknak is beszélsz róla, az kifejezetten jó dolgokat szülhet. emlékszem, egyszer nekem is nagy vágyam volt, hogy találkozhassak egy "sztárral" én akkor a három kívánságba (egy kívánságteljesítő műsor volt) vetettem a hitemet.kívánom neked, hogy teljesüljenek az álmaid.
2014. dec. 10. 10:17
 6/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek és az utolsó kommentelőnek írnám hogy tudom hogy Isten nem arra van hogy kívánságokat teljesítsen. Amikor imádkozok ezért mondok köszönetet és kérem h bocsásson meg, hogy ne higgye azt hogy csak a kívánságra kell. Illetve próbálok cserébe "jobb" ember lenni. Régen sokszor számravettem a nevét, amióta hiszek benne, azóta 1x semm tettem. Nem csinálok olyan dolgokat mint régen stb. Nem most először imádkozok h találkozzak ezzel a énekessel. Volt egy rendezvény amin ő neki is meg kellett jelennie, lehetet rá nyerni jegyet. Játszottam majd kértem Istent hogy adja nekem a jegyet. Csak az énekes miatt mentem volna el a rendezvényre. De nem kaptam meg a jegyet, viszont a rendezvény elött egy nappal tudtam meg h az énekes nem lesz ott. Mivel engem nem neveltek úgy h higgyek benne az ilyen eseteknél nem tudom eldönteni h ez most véletlen vagy nem.
2014. dec. 10. 10:42
 7/18 anonim ***** válasza:
53%

Azért imádkozhatsz, amit egyébként is megkapnál.

Semmiféle extra vagy nem odaillő kívánságod nem fog teljesülni. Istennek te szolgálsz, és nem ő szolgál téged.

2014. dec. 10. 10:57
 8/18 anonim ***** válasza:

szia

Egy Biblia verssel válaszolnék

(1János 5:14) 14 És mi azzal a bizalommal vagyunk iránta, hogy bármit kérünk is az akarata szerint, ő meghallgat minket.

Mennyiben akarata a teremtőnek, hogy találkozz egy olyan emberrel, aki nem él keresztény életet, bár lehet hogy hiszi Isten létezését

Mennyire épiti ez a Te hitedet Istenben és a hited ezáltal hogyan fog keresztényi tettekkel bővülni?

és egy másik vers:

(Héberek 11:1) 11 A hit a remélt dolgok biztosítékon alapuló várása, a nem látható valóságok nyilvánvaló bizonyítása.

abban kell hinni amit nem látunk, és abban kell reménykedni ami még nem történt meg, de tudjuk hogy meglesznek.

Mert ha valamit látunk már nem kell hinni mert tapasztaljuk

2014. dec. 10. 12:30
 9/18 Mulder614 ***** válasza:
azért mindenképpen imádkozz hogy tegyen téged jobb emberré. de hangsúlyozom hogy a biblia olvasása nélkül nem lehet CSAK imával közeledni istenhez. Ez egy oda-vissza kapcsolat.
2014. dec. 10. 12:45
 10/18 yuda ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Választ vársz, úgyhogy rendhagyó módon kérdezek és ezzel azt célzom, hogy többet adjak, mint amire választ vársz.

Kérdésem a következő: Melyik több?

- örök élet, üdvösség, vagy

- énekessel való találkozás.

Nem kérem, hogy azonnal válaszolj, gondold át alaposan, mert életed múlik a válaszon szó szerint és kérd azt Istentől, ami szerinted fontosabb. Ha jól választasz, az egyiket biztos megkapod. :)

Itt be is fejezhetném, de jó keresztény módra beollózok pár igét, hogy lásd, koncerteknél és énekeseknél nagyobb és fontosabb dolgok foglalkoztatták az embereket már régen is és az ember már csak ember és a kérdések ma is ugyanazok.

Máté Evangéliuma:19:16 És ímé hozzá jövén egy ember, monda néki: Jó mester, mi jót cselekedjem, hogy örök életet nyerjek?

Lukács Evangéliuma:10:25 És ímé egy törvénytudó felkele, kísértvén őt, és mondván: Mester, mit cselekedjem, hogy az örök életet vehessem?

János Evangéliuma:3:16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

János Evangéliuma:3:36 Aki hisz a Fiúban, örök élete van; aki pedig nem enged a Fiúnak, nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta.

János Evangéliuma:5:24 Bizony, bizony mondom néktek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.

János Evangéliuma:6:40 Az pedig annak az akarata, aki elküldött engem, hogy mindaz, aki látja a Fiút és hisz ő benne, örök élete legyen; és én feltámasszam azt azt utolsó napon.

János Evangéliuma:6:47 Bizony, bizony mondom néktek: Aki én bennem hisz, örök élete van annak.

János Evangéliuma:6:68 Felele néki Simon Péter: Uram, kihez mehetnénk? Örök életnek beszéde van te nálad.

János Evangéliuma:10:28 És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.

Róma levél:6:23 Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban.

Galátzia levél:6:8 Mert aki vet az ő testének, a testből arat veszedelmet; aki pedig vet a léleknek, a lélekből arat örök életet.

I. János levél:5:11 És ez az a bizonyságtétel, hogy örök életet adott nékünk az Isten és ez az élet az ő Fiában van.

2014. dec. 10. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!