Mit jelképezett a két fa? ( A tudás fája és az élet fája)
A jó és rossz tudásának a fája olyan kiváltságot szemléltetett, mellyel csakis Isten rendelkezik: egyedül neki van joga eldönteni, mi a jó, és mi a rossz. Ezért hát nem csoda, hogy bűn volt lopni erről a fáról.
Az élet fája pedig egy olyan ajándékot jelképezett, melyet csakis Isten adhat: az örök életet . Ez az én véleményem.
Érdekelne mások véleménye is
Mi a jó és rossz tudás?
"S kisgyermekeitek, akikről azt mondtátok, hogy zsákmányul esnek, meg fiaitok, akik még nem tudják, mi a jó és mi a rossz, eljutnak oda." (5Móz 1,39)
"Most nyolcvanesztendős vagyok. Meg tudom még különböztetni: mi a jó és mi a rossz?"(2Sám 19,36)
"Azt gondolta szolgálód: Uram, királyom szava majd megnyugtat. Hiszen uram, királyom olyan, mint az Isten angyala, tudja, mi jó s mi rossz."(2Sám 14,17)
"Adj hát szolgádnak éber szívet, hogy meg tudja különböztetni a jót meg a rosszat."(1Kir 3,9)
A jó és a rossz tudás egyszerűen egy nagyobb tudást jelent, egy szélesebb ismeretanyagot, amellyel jobban el lehet boldogulni a hasznos és a káros dolgok világában.
Mint az idézeteken látszik a gyerek még nem tudja, a 80 éves pedig már nem tudja mi a jó és a rossz. Hasznos ez a királynál, s természetes az Isten angyalánál.
Ádám abban a hiszemben evett a fáról, hogy akkora tudása lesz, mint az angyaloké, de becsapták, mert csak azt tudta meg, amit igazából jobb lett volna nem meg tudni. Megnyílt a szeme, de semmi olyat nem látott vele, amit érdemes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!