Mit csinálnál ha az 1800-as vagy ha az 1900-as évek elején születnél újjá a jelenlegi tudásoddal?
Mihez kezdenél ha az 1800-as évek elején vagy ha az 1900-as évek elején ujjászületnél a jelenlegi tudásoddal (minden emléked megmaradna)?
a jelenlegi lakóhelyedhez közel születnél meg, más névvel, más szülőkkel, hasonló körülmények között, csak "korábban"...
1900-as évek könnyű, mert minden erőmmel azon lennék, hogy elmeneküljek Európából. 14-ig talán van időm. Amúgy valószínűleg megpróbálnék valami olyant feltalálni, amivel nagy pénzt akaszthatnék.
Az 1800-as évek más sokkal érdekesebb, mert bár itt is valami feltalálást próbálnék megeszközölni. Valszeg a repülőgépnél próbálkoznék. Viszont Magyarországon maradnék, hogy Kossuthot kiiktassam, és valahogy megoldódhasson, az, hogy a magyar nyelv le legyen cserélve a németre az egész királyságban, és szorosabbra fűzni a monarchia szálait. Mondjuk Mária Terézia iskola rendszere nem rossz, csak mindenki németül tanul. A magyar, szlovák, román horvát nyelvet meg egyáltalán nem oktatnák a kisiskolásoknak sem. Így talán megszűnik a megosztottság a kárpátmedencében, és így maradna egy németül beszélő Magyar királyság, ami kulturálisan egységes. Véleményem szerint nem nyelvében él egy nemzet, hanem a hagyományaiban.
1900: eltűnnék ey olyan helyre ahol nincs háború. 1950-ben visszajönnék, és bemutatnám tudásomat.
1800: megbuktatnám a Habsburgokat ésbeolvasztanám Ausztriát Magyaro-ba, de ezúttal ők alkalmazkodnak.
nem láttál még időutazós filmeket soha? alap tanulság, hogy ha visszamész a múltba, semmit se változtass meg, mert annak beláthatatlan következményei lesznek, és igen valószínű, hogy jobban elrondasz mindent egy apró kis lépéseddel, mint amilyen alapból a világ :D
de amúgy az első válaszolóval egyetértek, szerintem sem kellett volna kilépnünk a monarchiából, sokkal jobb helyzetben lennénk, ha ott maradtunk volna.
1900-as évek. Figyelmeztetném Ferenc Ferdinándot. Megnevezném neki Gavrilo Princip-et, akitől a legjobban kell félnie, illetve lecseréltetném a sofőrjét.
Ha Ferdi életben marad talán ki sem tör a világháború. Ha nem tör ki, nincs Trianon sem, nem lett volna náci No. sem II. Vh.
Mondjuk háborúk előbb-utóbb úgyis lettek volna, de jó lett volna rá az esély, hogy nem ilyen szerencsétlenül alakul minden.
Ha mégis minden rosszul alakul, akkor már a 30-as években meséltem volna a németeknek a radarról, meg a Tigris és a Panther tankokról, meg tippeket adtam volna Hitlernek az atombombáról, hogy ne az antant nyerje azt a mérkőzést. Na erre fogok nem kevés anyázást kapni. :)))
feltalálnék mindent ami akkor még nem volt de én már ismerem :D és kőgazdag lennék....
a háborúkat megpróbálnám megakadályozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!