Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, ti mindennel...

Keresztények, ti mindennel egyetértetek, amit a Biblia ír?

Figyelt kérdés

Ha én valamelyik pontját nem érzem magaménak, nem értek vakon egyet minden mondatával, akkor nem vagyok igazi keresztény?

Számomra pl. fontos a környezet-és állatvédelem, és egy keresztény barátnőmmel beszélgettünk a vegetáriánus/vegán táplálkozás és a Biblia közötti kapcsolatról. A Biblia szerint az ember az uralkodó faj, aki az állatok felett áll, és az állat azért lett teremtve, hogy annak váladékát (ami eredetileg a kicsinyeinek van szánva) megigyuk, és húsát megegyük, többi részét is felhasználjuk a javunkra.

Én ezzel abszolút nem értek egyet, még ha a Bibliában így is van írva.

2014. nov. 27. 17:45
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Sosem értettem, miért kell így megközelíteni a Bibliát, hogy "minden szavával" vagy "minden mondatával" kellene "egyetérteni". Mit jelent az, hogy "minden"? Értelmezhetetlen ebben az esetben. Pl. az is egy Jézusról leírt mondat a Bibliában, hogy "Ez az ember nincsen az Istentől, mert nem tartja meg a szombatot." De ezt a farizeusok mondják. Ezzel is egyet kell értsek, ha - úgymond - a Biblia "minden mondatával" egyetértek?!

Meg kéne végre érteni, hogy a betű öl, a szellem az, ami megelevenít. Nem egy főleg történetekből álló könyvnek, a Bibliának "minden szavával" vagy "minden mondatával" kell egyetérteni, hanem azzal a személlyel, hadd mondjam: Szellemmel, kell teljes egyetértésben és egységben lenni, akinek a tekintélye, jelleme, személyisége szinte sugárzik az Igéből. Igen, Ő az Igén keresztül nyilatkoztatta ki magát a számunkra, de ha a leírt szöveget az ő Szelleme meg nem eleveníti, akkor nem tudjuk pusztán a szövegből megismerni Őt.

Jézus, amikor itt járt a földön, megmutatta a tanítványoknak, hogy a Törvény betartható, a dilemmák feloldhatóak, csak helyesen, Szellemmel megelevenítve kell értelmezni. Pl. ott volt a házasságtörő asszony híres esete: igen, meg kellene kövezni a házasságtörőket. És igen, ugyanakkor mindnyájan cselekszünk bűnöket. Az vesse rá az első követ, aki maga is nem bűnös.

Jézus nem változtatta meg a Törvényt, hanem megelevenítette, Szellemmel töltötte meg.

Istennek is fontos a környezet- és állatvédelem, de a jelen világkorszakban (Noé óta) megengedte az embernek (a véren kívül) az állatok elfogyasztását, bizonyos esetekben (a Törvény keretében, Izrael népének) meg is parancsolta, amit azóta sem oldott fel. Jézus maga is evett húst. Ezzel olyan módon nem kell neked egyetértened, hogy feltétlen köteles lennél húst enni, viszont keresztényként nagyon nagy hibát követsz el, ha a húsevés, állatok elfogyasztása stb. miatt másokat erkölcsileg megítélsz. Emlékezz arra, mit mondott az Úr Péter apostolnak: "Amiket az Isten megtisztított, te ne mondd tisztátalanoknak."

2014. nov. 27. 18:45
 12/25 anonim ***** válasza:
Igen, mivel tudom kitől származik.
2014. nov. 27. 19:31
 13/25 anonim ***** válasza:

", amikor megbocsájtunk másoknak, és elengedjük a vétkeket nekik,"

Mennyivel egyszerűbb kiközíteni másokat, mint levest adni...

2014. nov. 27. 19:33
 14/25 anonim ***** válasza:
Szerintem nem, bár nem vagyok vallásos. Ma már aligha van olyan keresztény, aki kövekkel dobálná halálra bármelyik felebarátját, amelyik szombaton dolgozni merészel.
2014. nov. 27. 19:48
 15/25 Ungváry ***** válasza:
100%

"Tudom és meg vagyok győződve az Úr Jézusban, hogy semmi sem tisztátalan önmagában: hanem bármi annak tisztátalan, a ki tisztátalannak tartja."(Róm.14:14)

Szeríntem az ige önmagáért beszél.

És az én Bibliámban nincs olyasmi,hogy uralkodó

"faj"lennék,tisztelt kérdező. :)

Isten EMBERT teremtett a sok állat FAJ mellé,érted a különbbséget?

A bűnöd nem az,hogy nem eszel húst,hanem az,hogy kételkedsz Isten igéjében...a többit már leírták elöttem.

Üdv!

2014. nov. 27. 19:59
 16/25 anonim ***** válasza:
A Bibliában vannak olyan dolgok is leírva,amikkel még Jézus sem értett egyet.Nem attól lesz valaki keresztény,ha mindent elhisz belőle.
2014. nov. 27. 21:20
 17/25 anonim ***** válasza:

Igen, mindennel egyetértek, a többit pedig előttem leírták.

Nincs uralkodó faj és aki úgy dönt, hogy nem akar állat hisz enni, az nem eszik. De ahogy a vega, vegán életmódot nem lehet a Bibliára fogni, úgy a hús evés sem kötelező, hanem lehetőség.

2014. nov. 28. 06:49
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

11-es tökéletes válasz.

Annyit tennék hozzá, hogy a bűnbeesés szolgáltatta ki az embert arra, hogy rászorult az állatok "felhasználására".

Az első állatot Isten ölte le, hogy az ember tudjon mibe öltözködni. Most a XXI. században a műanyagok korát éljük, de gondolj csak bele kérdező, 200 éve csak állati eredetű ruhák voltak. Ha akkoriban éltél volna, lapulevéllel takartad volna magad? :)

2014. nov. 28. 07:47
 19/25 anonim ***** válasza:
Istennek, aki az állatokat, így az állatok bőrét is megtervezte, és kivitelezte, nem kellett állatot ölnie ahhoz, hogy börruhát készítsen az embernek, és a biblia sem írja, hogy állatot ölt volna ezért. ezenkívűl meztelenül is hosszú börruhában van az ember, ha belegondolsz.
2014. nov. 28. 10:09
 20/25 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Igen, tudom, mert meggyőződtem, hogy a "A teljes Írás Istentől ihletett", de vannak, voltak olyan részek, amelyeket nem értettem meg egy ideig. De hittem ammak, amit Isten mond, ezért vártam erre: "De a segítő, a szent szellem, melyet az Atya küld majd az én nevemben, az mindenre megtanít titeket, " János 14,26

Maga a Biblia is azt tanítja, hogy fokozatosan értjük meg Isten Szavát. Erre világít rá a Példabeszédek 4,18 "Az igazságosak ösvénye azonban olyan, mint a hajnal világossága, mely egyre világosabb lesz a teljes délig."

Amit az állatokról írtál, nos nem csak az állatok bánásmódjával él vissza az ember, de a föld bánásmódjával is. Hiszen nézz körül, ha Isten nem lépne közbe, az ember lakhatatlanná tenné hamarosan a földet, a lakhelyét.

Nem tudjuk hosszútávon és tartósan irányítani az életünket, mi emberek, egyszerüen azért, mert nem így lettünk teremtve, és nem kaptunk erre jogot Istentől. Kaptunk tőle szabad akaratot, de csak bizonyos korlátok között. Már messze átléptük ezt a korlátot, és ma már nyílvánvaló, ha szétnézel a világban, hogy ez hová vezetett. Pedig sok ezer évvel ezelőtt egy Istent félő ember felismerte, Isten pedig leíratta nekünk is, hátha mi is beismerjük: "Jól tudom, ó, Jehova, hogy a földi embernek nincs hatalmában az ő útja. Még csak lépteit sem irányíthatja a járókelő ember."Jerem.10,23

Tudod nem azzal van a probléma, hogy az állatot megesszük, hiszen a vizözön után Isten engedélyt adott erre. Inkább azzal van baj, hogy milyen kegyetlen körülmények között tenyésztik őket EMBERI fogyasztásra. Teke aantibiotikumokkal és hhormonokkal. Ja, hogy erről sokan nem tudnak akik fogyasztják? Hát ez már egy másik, de szomorú téma és kérdés lehetne:-(

2014. nov. 28. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!