A muzulman baratom miert szolja le a keresztenyseget? Lehet atternek, lenne par kerdesem is ezzel kapcsolatban.
En megertem, hogy Allah a hatalmas, a kegyes, a megbocsato, de ha en tisztelem az o vallasat, akkor mi jogon szolja le a keresztenyseget? Tole mar kerdeztem, es azt a valaszt kaptam ?mert a biblia hamis?
Szerintem ha en mondanek ilyet a Koranrol, jonne nekem egy pofon.
Emlitettem neki, hogy lehet atternek (szunnita iranyzat), o hasznos informaciokkal es netes forrasokkal ellatott, es persze nagyon orult neki. A korant elolvastam magyarul, a tobbi amit olvastam es hallgattam angolul volt, szerinte csak korrekt linkeket adott, szoval ezen a teren rabiztam magam.
Az lenne a kerdesem, hogy mivel politikai - vagy hasonlo - palyara keszulok (Magyarorszag, esetleg kulkepviselet), lehet-e ennek barmi hatranya? Mivel vallasszabadsag van, ezert emiatt nem utasithatnak el, de pl. Olyan elofordulhat-e hogy levetetik a kendot, illetve mennyire erik atrocitasok az embert manapsag?
Ha Magyarorszagon elmegyek nem muszlimkent egy mecsetbe, ott mennyire fogadnak szivesen?
Ugy gondolom az iszlam lehet az igaz vallas, de nem szeretnek semmit elkapkodni, egyelore meg csak ismerkedek.
A keresztény szó jelentése Krisztust követő. Egy egyház van, az pedig Krisztus teste, maximum különböző felekezetekben vagyunk, amiknek központi tanítása itt-ott eltér. Vagy nagyon, de az már szekta.
Mi, akik Krisztust követjük és nem csak vasárnapi keresztények vagyunk, akik azt hiszik, hogy ennyi elég, tudjuk, hogy Isten él, a véráldozata értünk volt és bűneinkre van bocsánat. Ember a saját tettével nem tudja kiérdemelni az üdvösséget, Jézus kell hozzá.
Ne ragaszkodj olyan információhoz, ami téves, hanem olvass nyitott szemmel és szívvel.
" Sajnos ugy vettem eszre hogy a muszlimok sokkal jobban osszetartoak es hivobbek mint a romai katolikusok. Tetszenek a kozos imadkozasok, a bojtok, a csaladcentrikus gondolkodas, az hogy a raszorulokon segitenek, stb."
Ez teljesen közösségfüggő és nem a vallás előnye. Katolikus közösséget is tudok olyat mutatni, ahol összetartóan, családcentrikusak és segítenek a rászorulókon. És emellett biztos van olyan muszlim közösség is, ahol nem összetartóak.
Atrocitásokról:
Anyukám multinacionális cégnél dolgozik. Van muszlim nő kollégája, simán hordhatja a kendőt, mert a cég a "toleranciát és a sokszínűséget hirdeti". Anyukám asztaláról meg ki akarták dobni a szentképet, mondván, hogy a "vallási dolgok nem munkahelyre valók és sérti mások érzékenységét". Ennyit a muszlimok elnyomásáról...
Egyébként engem nem zavar a kendő vagy más vallási szimbólum az embereken, szóval az se normális dolog, ha a muszlim nőket emiatt néznék ki.
"Tetszenek a kozos imadkozasok, a bojtok, a csaladcentrikus gondolkodas, az hogy a raszorulokon segitenek, stb."
Ennyi erővel sátánista is lehetnél, azok is szoktak közös programokat szervezni.
Az iszlám családcentrikusságról meg annyit, hogy ha egy muszlimát a férje rajtakap akár csak más férfival való beszélgetésen a jelenlétén kívül, akkor jogában áll úgy megverni, amennyire nem szégyelli. Ennyit az iszlámbéli családcentrikusságról.
" a megtért keresztények NEM katolikusok."
Gratulálok kedves filoszgod, hogy ismersz minden egyes katolikus keresztényt! Ha nem, akkor pedig a helyedben bocsánatot kérnék az ilyen általánosításért.
Gondolom, ezt magad is belátod megtért keresztényként(?), hogy az ítélet Istené, soha sem emberé.
Üdvözlettel:
Egy Római Katolikus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!