Lenne pár kérdésem a Buddhizmussal kapcsolatban. Felvilágosítana engem erről egy olyan ember aki ténylegesen Buddhista?
Ha lehetséges akkor írjon nekem privátba.
És légyszíves ne írjon nekem az aki csak pénkodik hogy ő Buddhista és közbe nem az, hanem csak kitalál dolgokat, mert én ezt komolyan kérdezem.
Igen, de sok esetben találkozni olyannal, aki a buddhizmus lényegi mondanivalóját csak úgymond bemagolva tudja, de ha olyan kérdést teszel fel neki, akkor nem tud rá válaszolni. Viszont a hagyomány és kultúra terén kiváló, pont a "bemagolás" miatt, vagyis buddhista műveltségben nagyon is otthon van az illető, de nem biztos, hogy mélyen átlátja a buddhista tanítás mondanivalóját.
Írj egy kérdést, hogy pl. mit szeretnél tudni.
Világos, de aki tényleg úgy él, az nem fogja magát hirdetni, hogy én buddhista vagyok. Aki Buddha tanítása szerint él, az még megkülönböztetni sem fogja magát, hogy ő buddhista, de mondjuk nem keresztény. Illetve hiába mondaná valaki magáról hogy így meg úgy él, a másik fél számára, főleg ha nem ismeri a Buddha tanításának lényegét, sok esetben ellentmondást látna csak, stb, stb. Nem mondom, hogy ez tenálad is így lenne, ez csak amolyan megjegyzés.
De mondom, nyugodtan írj egy példát, hogy mit szeretnél tudni, akár privátban is. Meglátjuk, hogy tudok e segíteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!