Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egyetértetek ezzel a megfogalm...

Egyetértetek ezzel a megfogalmazással?

Figyelt kérdés

Mit jelent az, hogy Jézus Isten fia?

Jézus nem olyan értelemben Isten fia, ahogyan mi gondolunk egy apára és fiára. Isten nem nősült meg, hogy gyereke lenne. Jézus Isten Fia abban az értelemben, hogy Ő Isten által testté lett, emberi formában megjelent (János 1:1, 14). Jézus Isten Fia, mert a Szentlélek által fogantatott. A Lukács 1:35 kijelenti: “Az angyal így válaszolt neki: "A Szentlélek száll reád, és a Magasságos ereje árnyékoz be téged, ezért a születendőt is Szentnek nevezik majd, Isten Fiának.” A bibliai időkben az “ember fia” kifejezést emberek leírására használták. Az ember fia egy ember.

A zsidó vezetők előtti pere alatt a főpap azt követelte Jézustól: "Az élő Istenre kényszerítelek, mondd meg nekünk, vajon te vagy-e a Krisztus, az Isten Fia!" (Máté 26:63) Jézus azt válaszolta: "Te mondtad. Sőt azt mondom nektek: mostantól fogva meglátjátok az Emberfiát, amint a Hatalmas jobbján ül, és eljön az ég felhőin." (Máté 26:64). Erre a főpapok istenkáromlással vádolták Jézust (Máté 26:65-66). Később Poncius Pilátus előtt “a zsidók így válaszoltak neki: ‘Nekünk törvényünk van, és a törvény szerint meg kell halnia, mert Isten Fiává tette magát.’” (János 19:7). Miért lenne istenkáromlás, ha valaki azt állítja, hogy Isten Fia, és miért érdemelne halálbüntetést? A zsidó vezetők pontosan értették, mit jelentett, hogy Jézus Isten Fiának vallotta magát. “Isten Fiának” lenni, annyi, mint Istennek lenni. Isten fia Istenből származik. Aki azt állította, Isten természetével egy, azaz valójában “Isten”, az már istenkáromlás volt a zsidók szemében. Ezért követelték Jézus halálát. A Zsidók 1:3 világosan fejezi ki: “Ő Isten dicsőségének a kisugárzása és lényének képmása, aki hatalmas szavával hordozza a mindenséget, aki miután minket bűneinktől megtisztított, a mennyei Felség jobbjára ült.”

Egy másik példát látunk a János 17:12-ben, ahol Júdást “kárhozat fia”-nak nevezi az író. A János 6:71 azt mondja, hogy Júdás Simon fia volt. Mit ért tehát a János 17:12 azon, hogy Júdást “kárhozat fia”-nak nevezi? A szó “kárhozat” azt jelenti: “pusztítás, romlás, rongálás”. Júdás nem a szó szerinti értelemben volt “pusztítás, romlás, rongálás” fia – ám ezek voltak Júdás életének ismertetőjegyei. Júdás a kárhozat megtestesítője volt. Hasonló szempontok alapján Jézus Isten Fia volt. Jézus Isten megtestesítője (János 1:1, 14)

Jehova Tanúinak másoltam be, hogy ne csak a szervezet tanítását lássák, hanem a bibliai magyarázatot az Isten Fia kifejezésre.

2014. nov. 21. 14:43
1 2
 11/15 Ungváry ***** válasza:

Elnézést,hogy közbeszólok de elolvasva az utolsó hozzászólást egy kicsit meglepet,hogy egy olyan ember aki azt állítja magáról,hogy ő biblia kutató fel teszi azt a kérdést,hogy Jézus miért teszi az Atyát nagyobbá önmagánál. :) Van egy 8 éves kisfiam aki itt színez mellettem és megkérdeztem tőle,hogy miért mondta azt Jézus,hogy az Atya nagyobb nála.

Ime a válasza; :)

"APA,KI A NAGYOBB,ÉN VAGY TE? TE VAGY AZ ÉN APUKÁM ÉS NEM ÉN A TE APUKÁD.

Én;

Igazad van kisfiam, de azért mégsem ugyan az mert itt én Istenről és Jézusról beszélek. Itt nem arról van szó,hogy ki az idősebb vagy ki a magasabb hanem arról,hogy ki a hatalmasabb.Érted a különbséget?

a válasza;

(mosolyogva)

APA! ÉN BOTI VAGYOK ÉS NEM BUTA MEG NE HARAGUDJAL MÁR!

TE NEM CSAK ÖREGEBB VAGY NÁLAMNÁL HANEM HATALMASABB IS,MINT AHOGY JÉZUS APUKÁJA HATALMASABB JÉZUSNÁL. DE JÉZUS APUKÁJA MEG AZÉRT IS HATALMASABB JÉZUSNÁL MERT Ő ISTEN ÉS JÉZUS CSAK EGY EMBER VOLT. JÉZUS AZÉRT MONDTA,HOGY AZ APUKÁJA NAGYOBB NÁLA MERT Ő AKKOR NEM VOLT AZ APUKÁJA MELLETT A MENNYBEN HANEM A FÖLDÖN VOLT ÉS EMBER VOLT. :) "

Tehát Botond fiam rendesen kioktatott teológiából.

Ő megértette a lényeget.

Mégegyszer elnézést,hogy közbe szóltam.

Üdv.

2014. nov. 21. 20:21
 12/15 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy ismeritek az igéket, az összefüggés miatt másolom be.

Ján. 1.1 Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala az Istennél, és Isten vala az Ige.

I. Ján. 5.7 Mert hárman vannak, akik bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az Ige és a Szent Lélek: és ez a három egy.

Jel. 19.11 És látám, hogy az ég megnyílt, és íme vala egy fehér ló, és aki azon ül vala, hívatik vala Hívnek és Igaznak, és igazságosan ítél és hadakozik.

12 És az ő szemei olyanok, mint a tűzláng; és az ő fején sok korona; az ő neve fel vala írva, amit senki nem tud, csak ő maga.

13 És vérrel hintett ruhába vala öltöztetve és a neve Isten IGÉJÉNEK neveztetik.

14 És mennyei seregek követik vala őt fehér lovakon, fehér és tiszta gyolcsba öltözve.

2014. nov. 21. 21:27
 13/15 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, az 1.János 5:7 melyet idéztél a háromság tan alátámasztására, nem tartozik a Biblia eredeti szövegéhez.

Ez eleinte lapszéli jegyzet volt, majd a másolók késöbb kezdték beleírni a szövegbe.

Kérdezd meg a Biblia szakértöket, mindegy hogy milyen vallásúak.

Ha megnézitek az újabb kiadású Bibliákat, már nincs benne.

----------------

Az apuka példázat, jól mutatja, hogy Te és a fiad ketten vagytok, véletlenül sem vagytok sem három, sem egy, ugye?

Kérdés hogy miben akarunk hinni? Azt fogom-e elhinni, hogy Te és a fiad egy személy vagytok, vagy elfogadom, hogy Te és a fiad az két különálló személy, akik együtt tudnak dolgozni, beszélgetni, éppen úgy mint az Atya és a Fiú.

2014. nov. 22. 07:15
 14/15 Szeressük egymást ***** válasza:

#11-nek!

A gonoszon taposol csecsemő és gyermek szájával. :-D

2014. nov. 22. 11:28
 15/15 A kérdező kommentje:

Mivel te már nagyon-nagyon sokszor bebizonyítottad, hogy veled értelmesen nem lehet beszélni, mert milliószor eljátszottad már, hogy nem a kérdésre válaszoltál, vagy figyelmen kívül hagysz dolgokat, ezért nem fogok sem eszmét cserélni (mert neked az van, nekem meg hitem, ami Biblián alapul, a tiéd pedig az őrtorony kiadványaiból) és nem is szándékozom akarni téged meggyőzni. Azt csak Isten tud, ő az, aki megérint és megnyitja az elmét. De válaszolok itt egy valamire:

A János 1:1,18 mellett még kérlek hogyan érted a János 14:28-at "....Elmegyek az Atyához, mert az én Atyám nagyobb nálamnál?"

Miért ismerte be magáról Jézus Krisztus, hogy az Ö Atyja nagyobb mint Ö?

MERT EMBER VOLT!!!!! Az ő feladata az volt, hogy amit embernek kell elszenvedni, azt ő emberként elszenvedje. Tényleg nem érted mit jelent az, hogy MEGÜRESÍTENI ÖNMAGÁT??? Fogalmam sincs, hogy ezt még hányszor kell elmondani, hogy legalább egyszer megértsd, én nem sok esélyt látok erre.

2014. nov. 22. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!