Kik és mikor írták a keresztény Görög Iratokat? Mitől kanonikus ez a rész? Milyen bizonyíték van arra, hogy azok valóságot tartalmazzák? Mi a bizonyíték arra, hogy az apokrif iratok nem képezik a kanonikus írásokat?
kérlek titeket ne másoljatok be linkeket, valamint jelezzétek fel a pontos irodalmat, hogy aki utána szeretne nézni megtudja tenni!
Előre is köszönöm
Szóval ne válaszoljon senki aki nem ért veled egyet? Akkor mit akarsz. Sűrű fejbólogatást?
Amúgy hadd kérdezzem meg az internetes térítés idejét is el lehet számolnotok? Így gyűjtöd az órákat?
:o) Biztos le lehetne ha Tanú lennék:) sok válasz közül 1-2 azért köszönök! Mivel nem vagyok tanú így érveljünk könyv sincs nálam, de köszönöm a bizalmat! Hiába tagadja aki azt mondja ő nem ex-Jehova Tanúja hiú ábránd bemesélni ezt:o) Gondolkoztam sokat miért vagytok ilyen ellenségesek megfelelő Biblia verset is megtaláltam ex tanúk bíztos jól ismerik, valamint a keresztények is mivel ők jártasak az írásokban 2Korintusz 4:3,4"Ha pedig leplezett is a jó hír, melyet hirdetünk, azok között leplezett, akik elvesznek, 4 akik között ennek a világrendszernek az istene megvakította a nem hívők elméjét, hogy ne ragyogjon át a Krisztusról, az Isten képmásáról szóló dicsőséges jó hír megvilágosító fénye"
Felesleges beszélnem nektek ezért ez az utolsó kitérő!
??? jelekkel van tele a fejem, most ti ezt komolyan is gondoljátok? ekkora gyűlöletet amit ezen a honlapon kap akármelyik hívőtársam ilyet még nem láttam, 2Timóteusz 3:1-5 "3 Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehezen elviselhető, válságos idők lesznek. 2 Mert az emberek önmagukat szeretők lesznek, pénzszeretők, önteltek, gőgösek, káromlók, szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok, illojálisak, 3 természetes vonzalom nélküliek, olyanok, akik nem készek semmilyen megegyezésre, rágalmazók, önuralom nélküliek, vadak, a jóságot nem szeretők, 4 árulók, keményfejűek, büszkeségtől felfuvalkodottak, inkább gyönyörszeretők, semmint Istent szeretők, 5 akiknél megvan az Isten iránti odaadásnak egy külső formája, de erejére nézve hamisnak bizonyulnak; és ezektől fordulj el"
Ez az egyik kedvencem! Efézus 4:5 "e g y Úr, e g y hit, e g y keresztség; 6 e g y Istene és Atyja mindenkinek, aki mindenek fölött és mindeneken keresztül és mindenekben ott van."
Ezeken nincs mit kiforgatni, hiába próbálkoztok! Hajt az erő titeket tudom, mert van tapasztalatom! Hívőtársaimnak már többször meg kellett szenvednünk, de az a sok öröm amit kapunk Istentől, az kárpótol minket! Jöhet bármi Filippi 4:13"13 Mindenre megvan az erőm annak köszönhetően, aki erőt ad nekem."
Visszatérve a kérdésre tudja e valaki, mikor döntötték el melyik írás kanonikus e vagy sem? Sokan a 2-3századra teszik? Halottatok e erről? Vagy hogy az apokrif íratok miért nem fogadják el kanonikusnak? Esetleg valaki fel tudja sorolni ezeket, hogy a kedves érdeklődők tudják mit nem kellene forgatniuk?
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!