Hogy látjátok, van e egyáltalán valamien értelme a Jehova Tanúival folytatott vitának?
Volt egy időszak amikor rengeteget vitatkoztam az itt "térítgető" Tanúkkal. Többek között K.W,Peanuts,gr.k,Zitus,sándor,István,24% és a többiek de rá kellett döbbennem,hogy ez az egész vita nem helyes és főleg nem Jézus szemében,és nem is beszélve aról,hogy nem keresztényhez méltó viselkedés.
-Tény és való,hogy Pál apostól bíztat;
" Hirdesd az ígét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással."(2Tim.4:2)
...de azt is mondja,hogy teljes béketűréssel :)....nos ez nem mindig történt így és nem csak az én részemről hanem a másik oldalról sem.
A Jehova Tanúi között és a Kereszténység között nem csak a Szentháromság az örök vita hanem szinte az egész Biblia.
Miben értenek Ők egyet velünk? :)
-kérdem én...szinte semmiben.
Jézus Személye,ünnepek tartása,tiltása,menny.pokol,feltámadás,keresztelkedés,őszinte tiszta szeretet nem csk a hitt testvéreinkel szemben,kiközösítés, és azt hiszem még sorolhatnák pár fontos dolgot ami úgymond nem közös tanírás.
Na szóval,van e egyáltalán értelme a vitának...vagy csak időtöltésnek jó?
:) Köszönöm a válaszokat!
Röviden csak annyit szeretnék írni,hogy úgy látom szinte mindannyian egyetértünk.
Pár szó erejéig engedjétek meg nekem egy annyit,hingy a kedves grkatyhoz szóljak.
Kérlek olvasd vissza az összes hozzászólásaidat,kommentjeidet amelyekre emlékszel és utána fogalmazd újra a választ erre a kérdésre. :)
Nem kötekedni akarok....én belátom,hogy jópárszor nem igazán keresztény módra viselkedtem,sőt voltak olyan megjegyzéseim amelyekre nem vagyok büszke de... :) azt hiszem nos megvolt az okom rá. :)
Mindenesetre remélem,hogy megbocsátattak nekem ezek a "szúró"szavak mint ahogy én is úgy szintén "elfelejtettem"azokat amelyek néha elég mélyen szívembe "hatoltak". :)
Visszatérve a kérdéshez,persze nem vagyok semmi jónak az elrontója :D szeretek beszélgetni,sőt néha túl sokat jár a szám,de ígérem,hogy ezután visszafogottabban állok hozzá az eszmecserehez amelyeket esetleg a Jehova Tanúival fogok folytatni a jövőben.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
Személy szerint nincs helye vitának, a biblia mint Isten szava nem vita tárgya.
Ahogy Péter irta a beszélgetésnek van értelme
Ha valaki vitának veszi az nagy baj, persze vannak tökéletlenségek, mind a két részől, de mi nem vitatkozunk, legalább is beszélgetést folytatok, nem vitát.
A Tanuk 239. országban egységesen hirdetik a biblia igazságait, akár afrikai nyelven, akár finn vagy angol nyelven, stb
Nagyon fontos, hogy a bibliának, vagy is Istennek legyen igaza, nem egyének gyözelmének egy másik ember felett
Kedves kérdező, ugye abban egyetértesz, hogy "Jehova Tanúi és a Kereszténység" ilyenforma szétválasztása nem kimondottan szerencsés húzás volt tőled? Sokan ilyenkor kapásból azért fogalmaznak így, mert a Tanúkat nem sorolják az ún. "kereszténység" közé, mármint ahogy ők értelmezik a "Krisztus követő" kifejezést. Te is ezért fogalmaztál így? Mert ha igen, már itt megbukik az elmélet, hiszen a keresztény szó definíciója is jelentősen eltér a különböző egyházak között, hiszen mást-mást jelent nekik az, hogyan kövessék Krisztust. :-)
Ugye megfigyelted, hogy az ellenünkben általad egy halmazba gyűjtött idézem: "Kereszténység" maga is gyakran végletekig megosztott ezen egyszerűnek tűnő definícióban való megegyezésben is?? És ezen egyet nem értésekből és ellentmondásokból következően beszélhetsz-e ŐSZINTÉN az általad említett "Kereszténységben" egységről, ténylegesen megmutatkozó testvéri szeretetről, mely fajtól, nemzetiségtől, stb. függetlenül megmutatkozik mindazok életében, akiket te "Keresztényként" azonosítottál? :-) Beszélhetsz-e egységről pl. a háromságban hívő egyházak esetében, vagy éppen ellenkezőleg, ezen Szentháromságban hívők gyakran olyan szinten megosztottak, hogy ez halálosan tragikus eseményekben mutatkozik meg közöttük?
De vegyük ezekhez hozzá a "Kereszténység" más jellemző, de korántsem Írás szerinti tanait, mint pl. a lélek halhatatlanságát és az erre épülő pokol tűzét. Így már három "egységes" tanításuk van, de vajon nagyobb valódi egységet mutatnak-e ezek a "Keresztények" egymás között? Nem, szó sincs róla. De folytathatnánk a sort még több egységesen vallott tantétellel, de vajon ezek egységessé teszik őket? A válasz megint csak NEM!
Akkor mond meg nekem őszintén kedves kérdező, miért kezelitek ti le Jehova Tanúinak a tanításait, melynek hatására ők ténylegesen és világméretekben egységesek és igazi krisztusi szeretetet tudnak felmutatni az ún. "Kereszténységgel" szemben?! :-)
"Miben értenek Ők egyet velünk? :)
-kérdem én...szinte semmiben."
Igen, bizony, ennek is köszönhetjük, hogy a fenti jellemzők igazak ránk, a "Keresztényekre" pedig nem. :-)
"őszint
e tiszta szeretet nem csk a hitt testvéreinkel szemben"
Ez a mondat láthatóan nagyon nehezen jött össze ilyen-olyan okok miatt. :-) Lehet, hogy nincs is rendben minden ezzel az állítással? Mi elmegyünk mindenkihez a bibliai minta szerint (is), elvisszük azoknak is az evangéliumot, akik nem tudnák ezt másként megismerni, de engem még katolikus, református, baptista, stb-stb. nem keresett fel azzal összhangban, amit a Biblia meghagy a tanítványoknak, hogy tegyék (Máté 24:14).
Ja, még mielőtt néhányotoknál a "házról-házra" munka lenne a (nem Írás szerinti) kritika tárgya, még a munkahelyemen sem, de máshol sem hozták el nekem a "Kereszténység" képviselői azt az evangéliumot, amit Jehova a szent Szavában leíratott.
Akkor hogyan és miben is mutatkozik meg a "nem csupán a hittestvérek" felé kimutatott "szeretet"???
A karitatív szolgálatokban netán? A Biblia szerint az ilyen jellegű munka (melyet egyébként MINDEN keresztény tanítványnak tennie kéne a lehetőségeihez képest, nem pusztán egyes embereknek főállásban), tehát az ilyen jellegű anyagi természetű munka ad-e örök életet? Mert én úgy tudom, hogy a Biblia nem ettől teszi függővé a megmentést. Ugye te is így tudod? Mert akkor ebben már egyet is érthetünk végre, oké? :-)
Tisztelt 24%! :)
Már hiányoltam személyedet... :)
Kihagyom inkább szokásos választ és csak annyit szeretnék kérdezni tőled,hogy te tényleg Keresztény vagy?-mert én úgy tudtam,hogy ti Tanúk nem igazán nevezitek magatokat annak.
Mert ha te Kereszténynek nevezed magad akkor nekem egy hatalmas nagy kő esett le a szívemről és boldog vagyok mert az a jele,hogy végre Ti kedves Tanúk is megértettétek a Szentháromság lényegét... :)
Elmondom,hogy miért ha megengeded-szóval ha Te azt mondod,hogy Krisztusi vagy akkor nincs szükséged külön egy "Jehovára"...ahogy ismerlek azt hiszem megérted,hogy mit szeretnék ezzel mondani. :)
Köszönöm a válaszokat!
Kedves kérdező! "Úgy tudod"? Honnan van ez az információd, mert hogy nem tőlünk, az biztos?!
A további megállapításaid mókásak, de sajnos erőtlenek, mert nem sok közük van Isten Szavához, tudod ahhoz az Istenhez, akit Jehovának hívnak, az Ő Szaváról beszélek, mert ugye nem Jézus ihlette a bibliát.
"... ha Te azt mondod,hogy Krisztusi vagy akkor nincs szükséged külön egy "Jehovára" ..."
Miért is? Jézusnak nem volt tán szüksége Rá? :-) Neki nem volt "Istene" Jehova, csakúgy mint nekünk? Jézus nem nevezte-e az Istenét az "egyedüli igaz Istennek"?
Ki az, aki legyőzi a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia? 6 Ez az, aki víz és vér által jött el: Jézus Krisztus; nemcsak a vízzel, hanem a vízzel és a vérrel. És a szellem az, ami tanúskodik, mert a szellem az igazság. 7 Mert hárman vannak, akik tanúskodnak, 8 a szellem, a víz és a vér, s a három egyetértésben van.
9 Ha az emberektől való tanúságot elfogadjuk, az Istentől való tanúság nagyobb, mert az Istentől való tanúság az a tény, hogy tanúskodott a Fiáról. 10 Aki hisz az Isten Fiában, annak megadatott a saját esetében a tanúság. Aki nem hisz az Istenben, az hazuggá tette őt, mert nem hitt az adott tanúságban, amellyel az Isten tanúskodott a Fiáról. 11 Az adott tanúság pedig az, hogy az Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet a Fiában van. 12 Akinél ott van a Fiú, annál megvan ez az élet; akinél nincs ott az Isten Fia, annál nincs meg ez az élet nos, a kérdés az, hiszitek-e, hogy Jézus Isten fia, vagy azt hiszitek, hogy ő az Isten? béke
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!