Jehova tanúi, van lehetőség online igehirdetés hallgatásra?
És tudnátok ajánlani olyan igehirdetést, amiben nem szerepel az Őrtorony, sem pokol, sem 144 ezer, sem olyan tanítás, amivel ki lehetne szűrni, hogy azt az előadást pont Jehova tanúinak mondták.
Nem tudom érthetően írtam e le.
Tehát olyan neutrális témáról legyen szó, amit minden felekezetben hasonlóan tanítanak.
Előre is köszönöm.
Kedves kérdező, nem tudok ilyent, mivel Jehova Tanúi nem hisznek az ökumenizmusban. :-)
Szerintem nem is nagyon van olyan tanítás, melyben minden egyes magát kereszténynek valló csoport egyetért, legfeljebb tényleg csak "hasonlóan gondolkoznak", hiszen több tízezer ilyen csoport van. Isten szerint egyedül a Biblia tényleges tanítása számíthat mértékül, nem az, hogy miben hasonlóak vagy egyeznek meg az egyes csoportok, melyek többségét értelemszerűen el sem fogadja.
kedves kérdezö,
Nem Az Örtorony tanitása, hogy nincs tüzes poklok kínja, hanem a Bibliáé .
Nem Az Örtorony találta ki, hogy nincs lélek halhatatlanság, sem lélekvándorlás, hanem a Biblia tanítja.
Nem Az Örtorony tanítja, hogy nincs háromságtan, hanem a Biblia.
Nem Az Örtorony találta ki hogy lesz Földi Paradicsom nem sokára, ezt is a Biblia tanítja.
Mond kérlek mi az a neutrális tanitás, amit egyébb felekezetben tanítanak?
Majdnem mind tanítja pontosan ezeket a tanokat, amiket NEM tanít a Biblia.
Katy, nem tudom mi ez az ideg benned, de nyugodj le. Nem kell a hiszti.
Én nem is írtam olyat, hogy az Őrtorony tanítana ilyesmiket vagy sem.
Csak azt kértem, hogyha van ilyen előadás, az érdekelne.
Neutrális témák: Keresztelő János, Jézus példázatai, kánai menyegző, a legtöbb ószövetségi történet(kivéve ha nem a Jehova nevet használjátok, bár ettől félek), Jób, ...annyi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!