Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn az önkielégítés?

Miért bűn az önkielégítés?

Figyelt kérdés
akik szerint nem az miért nem ?
2014. nov. 9. 19:35
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
58%

Nekem sikerült megszabadulnom imádkozással és böjtöléssel. Jézus akkor tud megszabadítani ha nagyobb benned a szabadság utáni vágyad mint a bűn utána vágyad. Csak rajtad múlik hogy akarsz e szabad lenni.

Nem tudom elmondani se milyen felszabadult érzés hogy nem vagyok már a rabja.

2014. nov. 10. 08:31
 22/32 anonim ***** válasza:
57%
üdv, nos, az alatt a több mint 1000 év alatt, amíg a biblia könyvei megírattak, a Teremtő nyílván észrevette, hogy a férfiak nagy része, meg sokan a nők közül is csinálnak ilyet. ha zavarta volna, beleirta volna a bibliába. vannak olyan vallások, akik szerint az is benne van, hogy ne cigizzenek az emberek. nos ez a probláma csak kb 1600-1700-tól érinti az emberek egy kis részét, napjainkban meg a nagy részét. az önkielégítés sokkal régebben, és szélesebb körben elterjedt. hol ír erről a biblia? onánnál biztos nem. ha nem ír erről, akkor lelkiismereti kérdés. béke
2014. nov. 10. 10:17
 23/32 Szeressük egymást ***** válasza:
72%
Azért bűn mert tisztátalan. Az evangyélium szerint pedig tisztátalanok nem örökölhetik Isten országát.
2014. nov. 10. 11:13
 24/32 anonim ***** válasza:
0%
#21: Az nem is jó, ha a rabja vagy. Erre is rá lehet szokni, ahogy pl. a kávéra, alkoholra, cigire is. De ha néha-néha csinálja valaki, az még messze nem ez a kategória.
2014. nov. 10. 11:18
 25/32 anonim ***** válasza:
kedves 23-as. kérlek indokold meg, miért tisztátalan.Jézus elítélte a zsidó vallási vezetőket, mert pl a sabbatot olyan tartalommal töltötték meg, ami nem volt a sabbat célja. Így aztán érvénytelenné tettétek az Isten szavát a hagyományotok miatt. 7 Képmutatók, találóan prófétált rólatok Ézsaiás, amikor így szólt: 8 »Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. 9 Hiába imádnak engem, mert emberek parancsait tanítják tanokként.« talán nagyon könnyen mondhatjuk sok mindenre, hogy tisztátalan, és sok mindenre rásüthetjük ezt, a kérdés az, hogy vajon Isten szava szerint mi a tisztátalan. vigyázz, nehogy te is emberek parancsait tanítsd tanokként. pl a biblia szerint a havivérzés tisztátalan, ezt több helyen írja a szentírás, csak egyet írnék ezékiel könyvéből: "Mint a havivérzés tisztátalansága" ezek szerint a nőknek nem lesz peteérésük a paradicsomban? vagy a nők be sem kerülnek oda? béke
2014. nov. 10. 11:48
 26/32 anonim ***** válasza:
Vajon Jézus nem csinálta?
2014. nov. 10. 17:06
 27/32 anonim ***** válasza:

"Ha az "elvesztegetett magba" akartok belekapaszkodni, akkor minek számít az, ami spontán jön!"

-->Az elvesztegetett magokba nem kapaszkodik bele senki, csupán egyértelmű azoknak, akik ismerik a Tórát valamennyire, hogy teljesen fals az az érv, hogy Onán azért halt volna meg, mert nem támasztott utódot az atyjafiának. A Genezis a Tóra része, viszont a Tóra NEM mondja sehol sem, hogy halálbüntetés járna azért, mert valaki nem akar utódot támasztani az atyjafiának, arra külön törvény van. A Tóra nyilván nem véletlenül jegyzi fel, hogy Onán a földre vesztegette a magot a lánnyal való együttlét során, mert egyébként nem szokása az emberek közötti nemi kapcsolatok eseményeit részletezni. Hogy feljegyzésre került, nyilván azért történt, meg tanítást akart nyújtani, hogy a magok elvesztegetése bűn. "És gonoszságnak tetszék az Úr szemei előtt, a mit cselekeszik vala, annakokáért megölé őt is."(1Móz 38,10).

Avval kapcsolatban pedig, ha a mag elvesztegetése spontán jön: Ha megfigyeled a Tórát, akkor arra is külön törvény van, hogy mi történik akkor, ha valaki nem szándékos gyilkosságot követet el. Ebben az esetben a Tóra nem ítéli el a tettest, hanem megengedi neki, hogy az egyik menedékvárosba meneküljön a bosszúállók elől. Ha valaki tehát nem szándékosan vesztegeti el a magjait (magömlés álom alatt), akkor azt a Tóra egyértelműen nem ítéli el, hiszen arról nem tehet. Egyébként pedig Isten nem csak a Tórában mondta el ezzel kapcsolatban a véleményét. Az apostoli levelek is a nemi vágy megfékezésére, és annak házasságban való gyakorlására bíztatnak.

2014. nov. 10. 17:10
 28/32 anonim ***** válasza:

Szia!

A probléma nem azzal van, amit sokan gondolnak. Amit teszel az nem önmagában káros, hiszen senkinek sem ártasz vele. A probléma a függőséggel van. A szokások ugyanis rögzülnek az agyban, és ez függőséget okoz, hasonlóan, mint a kábítószer, vagy az alkohol, vagy a koffein.

Az ösztön természetes dolog, a probléma azzal van, ha nem tudsz uralkodni rajta, és bárki bármit is mondd az emberi természetünk miatt sajnos mindannyiunknak vannak függőségei. Jézus Krisztus azonban képes ezektől megszabadítani.

Ajánlom neked a Római levél 7-8. fejezeteit: [link] imádság által Krisztus képes megszabadítani bármilyen függőségből.

A kulcs: "amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dicséret, ezekről gondolkodjatok. Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgéstekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt, és az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban." (Fil. 4:8, 6-7)

Üdv. Péter

2014. nov. 11. 08:50
 29/32 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig Onan nem azért halt meg mert elvesztegette a magot, hanem azért, mert nem volt hajlandó utódot támasztani a testvérének. Meg is jegyzi, hogy tudta hogy nem lesz övé a gyerek, azért csinálta ezt.

Az nem indok, hogy a törvény nem bünteti ezt halállal. Rubent például meg kellett volna ölni a törvény szerint, mert megb aszta apja ágyasát (1 Mózes 35:22), mégis eletben maradhatott abban a korban. Nem lehet összekeverni a korszakokat, ez van. Lehet hogy nem tűnik igazságosnak, de úgyse érdemes az Istennel perelni.

Egyébként szellemileg nem egészséges, az biztos. Én ugyan nem fogom elítélni, mivel jelenlegi állapotomban ( ami bonyolult és most nem is lényeges), rendszeres, de azt el tudom mondani hogy milyen visszajelzést ad a szellem.

Én tehát képmutató lennék ha mást elitelnek miatta, de azt se mondhatom senkinek, hogy nem bűn. Mindenki az Istennek áll vagy esik. Nekem mindig azt szokta mondani, hogy gyűlöli amit ilyenkor muvelek. Hogy miért teszem mégis, az már nem idevaló téma, kőkemény szellemi okai vannak.

2014. nov. 27. 06:45
 30/32 anonim válasza:
Azért mert ha nem vered depi leszel meg öngyi :&
2015. aug. 8. 01:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!