Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy tapasztaltam meg Isten...

Hogy tapasztaltam meg Isten szeretetét?

Figyelt kérdés
Milyen konkrét élethelyzetben fordult elő? 4
2014. nov. 8. 23:30
 1/7 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam a kérdést. A helyes:hogy tapasztaltad meg Isten szeretetét?
2014. nov. 8. 23:40
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Honnan lehet tudni, hogy melyik kitalált (képzeletbeli) lény szeretetét érezzük?
2014. nov. 9. 08:59
 3/7 anonim ***** válasza:
25%
üdv,nos mit mond erről a biblia: "Az Isten szeretete azáltal vált nyilvánvalóvá az esetünkben, hogy az Isten elküldte az ő egyszülött Fiát a világba, hogy életet nyerjünk általa. A szeretet nem abban áll, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul a bűneinkért."
2014. nov. 9. 09:09
 4/7 Ling-ce ***** válasza:
Létre hívott és létben tart. Családot adott nekem, akik gondoskodtak rólam. Élethivatást adott, mely által megtaláltam a helyemet a világban. Sokszor meghallgatta az imáimat, melyben türelmet és más kegyelmeket kértem.
2014. nov. 9. 15:04
 5/7 anonim ***** válasza:

“Mi tehát azért szeretünk, mert Ő előbb szeretett minket.” (1 János 4:19)

Azzal mutatta meg ezt a szeretetét, hogy elküldte Jézus Krisztust a Földre, hogy helyettem (vagy helyetted) meghaljon.

Én úgy tapasztaltam meg, hogy megmentette az életemet, amit csakis azért tehetett, mert szeret. Meg adja azt amire igazán szükségem van, nem azt amit én akarok, és ez a szeretet.

A szeretet nem csak egy jellemzője Istennek, hanem Ő maga a szeretet.

Mivel Isten szeretet, mindent Ő teremtett. Ő adott nekünk életet.

A szeretet mindig a legjobbat akarja valakinek. Isten a legjobbat akarja nekünk és mindent úgy alkotott meg, hogy az Hozzá vezessen minket, az Ő szeretetéhez.

"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."(János 3:16)

2014. nov. 9. 20:42
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Még többet, személyes tapasztalatokat! :-)
2014. nov. 10. 06:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Először, amikor megmentett a haláltól születésemkor. Nem tudtam még, de már úgy érzem, ezért az apróságért egy életen át mellette/érte kell, hogy legyek, az adósa vagyok. De ha az elmúlt heteket tekintem, akkor nemegyszer kisegített szorult helyzetemből, jó embereket adott mellém az egyetemen, nincs olyan nap, hogy ne gondolnék rá, hogy hálát ne adjak neki. De szerintem mindenki látja Isten szeretetét, csak nincs tisztában vele, hogy mit lát. Elég, ha kimegyünk a természetbe. Vagy egymásra nézünk. Egyszerűen gyönyörű az, amit Isten teremtett, ahova minket megteremtett.. Isten maga a Szeretet. Mert mikor rádöbbentem, hogy én fontos vagyok neki, már csak attól olyan mélységes forróság járta át a testem. Ő a szeretet, az erő, a boldogság, minden jó érzést megélve neki adok hálát.
2014. dec. 19. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!