Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Keresztények! Akkor én...

Kedves Keresztények! Akkor én most keresztény vagyok? Vallásos nem, mert számomra a kereszténység és a vallásos dolog más. De ez csak SZÁMOMRA.

Figyelt kérdés

Hiszek Istenben, tudom, érzem, hogy van! Befogadtam a szívembe. Szoktam beszélni hozzá. Szeretem.

Viszont egyet nem tartok be; a maszturbálás és a szex elhagyása. Szerintem meg házasság előtt jó, hiszen akkor a szex nem fog sikerülni. És amúgyis ritka az olyan ember aki kibíria, max. az aszexuálisok - vagy kik. :) AKKOR BŰNÖS VAGYOK, VAGY NEM? Igazi keresztény, vagy sem?

2014. nov. 8. 11:53
 1/9 anonim ***** válasza:
üdv, a kersztény szó eredeti Jelentése : krisztus lábnyomkövetője. pl valaki lábnyomának a követése hóban, egy befagyott tavon keresztűl jól szemlélteti, hogy mennyire fontos oda lépnünk, ahová az lépett, aki már átért a tavon. a biblia szerint: Ha tehát valaki tudja, hogyan kell helyesen cselekedni, és mégsem teszi, bűne az annak. a biblia szerint mindannyian bűnösek vagyunk, ezt ádámtólörököltük. a kérdés az,hogy kitartunk-e a bűnben, vagy megbánás nélkűl gyakoroljuk. sajnos nekem is van miben fejlődnöm. Isten szerint minden olyan szexuális együttlét, ami házasságon kívűl van, paráznaság. nem tudnátok törvényesíteni a kapcsolatotokat, hogy rendezd ezt a dolgot a Teremtővel? az önkielégítésről nem ír a biblia, ezért az lelkiismereti kérdés. :-)
2014. nov. 8. 12:04
 2/9 anonim ***** válasza:
22%

Had homályosítsalak fel.

Először is a Tízparancsolat tudom is én hányadik pontja, miszerint "Ne paráználkodj!" rohadtul félre van értelmezve. Eredetileg az volt a szövege, hogy "Ne paráználkodj más istenekkel", tudniillik a zsidó vallás eredetileg politeista volt, amit az egyiptomiakéról mintáztak, ez logikus, hisz sokáig időztek náluk. Aztán a zsidó vallásban egyre feljebb emelkedett a képzeletbeli ranglétrán egy Jehv, a későbbi Jahve nevű isten, a sivatagi szél istene, míg végül ő lett a főisten, az idők folyamán a többi isten meg szépen kikopott, de még éltek a köztudatban. Tehát a parancsolat, amit az ostobák úgy értelmeznek, hogy "legyél egy karót nyelt prűd bigott, aki még a szex szót se ejti ki, mert tisztátalan" rohadtul nem igaz. Annyit jelent, hogy "Ne kacsingass más istenek felé, mert a tiéd Jehv"

A másik ok, amiért ilyen prűd a vallás az az, hogy régen a papokat tekintették morális kompasznak, hisz ők a megvilágosodott emberek, ergo, ha olyanok leszünk, mint ők, akkor Isten tesz egy piros pontot a nevem mellé. A cölibátust is követendő mintának tekintették, így lett az, hogy a köztudatban a szex és minden azzal kapcsolatos dolog tisztátalan dolog lett. Innen ered amúgy a kurväkat övező ellenszenv is. Később ebbe belemagyarázták, hogy az önmegtartóztatás közelebb visz a Spagettiszörnyhöz, vagy nem tudom hogy nevezi mostanság magát, ezért ne szexelj! Az igazság a papi nőtlenség mögött meglehetősen egyszerű. Ugyan hangoztatták, hogy mentesek a világi javaktól az egyház emberei, de 8 emeletes palotában lakni nem épp jó példa erre. De az egyház ravasz volt, tudta jól, hogyha a papoknak lehetnének gyerekeik, akkor a pap vagyona nem szállna vissza az egyházra, hanem a gyereké lenne." Na bumm, akkor cseszhetnénk a pénzt!" - mondta az okos pápa, épp ezért deklarálta a cölibátust, mint a papi hivatással együtt járó dolgot követendő példának. Szóval a válasz egyszerű a diakónus hallgatók örök kérdésére, tehát a "Miért ne szexeljünk dologra". Egyszerű. Mert a szexből gyerek lesz, aki örökli a vagyonodat, ezáltal a pápa nem tud beújítani egy új, aranyberakásos bazilikát a hátsó kertjébe.

Amúgy a maszturbálásról egy szót se ír az a mesekönyv, az onanizálást említi, amit az ostobák összemosnak a maszturbálással. Az onanizálás az, amikor már épp elélvezne a hapsi, de az utolsó pillanatban kiveszi a nőből a puskát és máshova lő. Persze olyan emberektől ne várj ilyen kérdésekre választ, akik olyan prűdek, hogy már azért is 5 miatyánkot mormolnak el, ha kiejtik a "szex" vagy "vagina" szavakat.

Szóval ennyi. Meg egy bambi.

2014. nov. 8. 12:17
 3/9 anonim ***** válasza:
üdv, ha csak a tízparancsolatban lenne szó a paráznaságról, igazad lehetne. de a biblia egészében elítéli a paráznaságot, és azt is, ha más istenek után járnak. nem lehet összemosni a kettőt. pl: Öljétek meg azért földi testtagjaitokat a paráznaság, a tisztátalanság, a nemi vágyakozás, a káros kívánság és a mohóság dolgában, ami bálványimádás. vagy:ámde a paráznaság elterjedtsége miatt mindenkinek legyen meg a maga felesége, és minden asszonynak legyen meg a maga férje. 3 A férj adja meg a feleségének, ami megilleti őt, de hasonlóképpen a feleség is a férjének. 4 A feleség nem gyakorol hatalmat a saját teste fölött, hanem a férje; hasonlóképpen a férj sem gyakorol hatalmat a saját teste fölött, hanem a felesége. 5 Ne fosszátok meg egymást attól, csak kölcsönös megegyezésből egy meghatározott időre; hogy időt szentelhessetek az imának, és ismét egymáshoz térhessetek, hogy ne kísértsen benneteket folyton Sátán az önfegyelmetek hiánya miatt. ezek a versek nem más istenek imádására mondják, hogy paráznaság. a biblia szerint a szexnek Isten ajándéka a férj és a feleség számára. persze ez a világ inkább azt tanítja, hogy ne várjunk semmire, most akarom. :-(
2014. nov. 8. 13:53
 4/9 Ling-ce ***** válasza:
Keresztyén az, aki meg van kereszteve. Ha meg vagy keresztelve - jogilag - keresztyén vagy, és azok a jogok és kötelességek rád is vonatkoznak, mint a többi megkeresztelt Isten-hívőre. Az már más kérdés, hogy gyakorlod-e a vallásod vagy sem. Igen, bűnös vagy, de ez a bűnöd nem anullálja a keresztyénségedet. Ha csak a büntelen emberek mondhatnák magukat keresztyénnek, akkor nem lenne keresztyénség. Nem téged ítéllek el, csak azt az álláspontot, amit az önkielégítésről, meg a házasság előtti nemi életről vallasz. A keresztyén életvitel nem szerintemek kérdése, ha befogadod Istent, akkor egészen be kell fogadnod, nincs olyan hogy csak egyet nem tartok be. Keresztséged révén igazi keresztyén vagy, de ha jó keresztyén akarsz lenni, akkor nem élhetsz egy olyan keresztyénségben ami csak rád vonatkozik, csak számodra van.
2014. nov. 8. 16:49
 5/9 anonim ***** válasza:

Olvasd a Bibliát, benne van a válasz. olyan részt keress, ahol arról ír, hogy valaki megismeri az igazságot, de szándékosan vétkezik.

Attól mert hiszel még nem vagy keresztény.

2014. nov. 8. 18:15
 6/9 anonim ***** válasza:

A kereszténység fő témája nem a szex.

A kereszténység nem a javak lemondásáról hanem azok megosztásáról szól.

A másodiknak meg ment a zöld kéz. Szívemből beszélt többnyire.

2014. nov. 8. 18:24
 7/9 anonim ***** válasza:
üdv, Isten nem a keresztelkedési leveleket vizsgálja, hanem a szíveket. béke :-)
2014. nov. 9. 10:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Köszönöm, hogy újfent indoklás nélkül le lettem pontozva, bár ez valamelyest az én hibám is, tudhattam volna, hogy túl bonyolultan fogalmazok és a túl sok betű összezavarja a fejeteket. Eskü, hogy legközelebb Paint-be lerajzolom nektek és belinkelem ide, úgy hátha eljut a mondandóm a 8 bites agyatokig.
2014. nov. 9. 10:15
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Én kereszténynek vallom magam, hiszek Istenben és Jézus Krisztusban. Nem hiszem, hogy a Bibliát szó szerint kellene venni, nem hiszem, hogy a szex bűn. Az egyetlen törvény számomra a szeretet törvénye, a maga hármasságával szeresd Istenedet, felebarátodat, önmagadat. Ezen a fórumon jobbára olyan fundik írnak, akiknek te sem, én sem vagyok keresztények. Ez az ő ítéletük, nem Istené. Én nem vágyom az ő elfogadásukra, kérlek (ha esetleg ez a problémád) ne gyötörd magad ilyesmivel.
2014. nov. 9. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!