Kedves Keresztények! Akkor én most keresztény vagyok? Vallásos nem, mert számomra a kereszténység és a vallásos dolog más. De ez csak SZÁMOMRA.
Hiszek Istenben, tudom, érzem, hogy van! Befogadtam a szívembe. Szoktam beszélni hozzá. Szeretem.
Viszont egyet nem tartok be; a maszturbálás és a szex elhagyása. Szerintem meg házasság előtt jó, hiszen akkor a szex nem fog sikerülni. És amúgyis ritka az olyan ember aki kibíria, max. az aszexuálisok - vagy kik. :) AKKOR BŰNÖS VAGYOK, VAGY NEM? Igazi keresztény, vagy sem?
Had homályosítsalak fel.
Először is a Tízparancsolat tudom is én hányadik pontja, miszerint "Ne paráználkodj!" rohadtul félre van értelmezve. Eredetileg az volt a szövege, hogy "Ne paráználkodj más istenekkel", tudniillik a zsidó vallás eredetileg politeista volt, amit az egyiptomiakéról mintáztak, ez logikus, hisz sokáig időztek náluk. Aztán a zsidó vallásban egyre feljebb emelkedett a képzeletbeli ranglétrán egy Jehv, a későbbi Jahve nevű isten, a sivatagi szél istene, míg végül ő lett a főisten, az idők folyamán a többi isten meg szépen kikopott, de még éltek a köztudatban. Tehát a parancsolat, amit az ostobák úgy értelmeznek, hogy "legyél egy karót nyelt prűd bigott, aki még a szex szót se ejti ki, mert tisztátalan" rohadtul nem igaz. Annyit jelent, hogy "Ne kacsingass más istenek felé, mert a tiéd Jehv"
A másik ok, amiért ilyen prűd a vallás az az, hogy régen a papokat tekintették morális kompasznak, hisz ők a megvilágosodott emberek, ergo, ha olyanok leszünk, mint ők, akkor Isten tesz egy piros pontot a nevem mellé. A cölibátust is követendő mintának tekintették, így lett az, hogy a köztudatban a szex és minden azzal kapcsolatos dolog tisztátalan dolog lett. Innen ered amúgy a kurväkat övező ellenszenv is. Később ebbe belemagyarázták, hogy az önmegtartóztatás közelebb visz a Spagettiszörnyhöz, vagy nem tudom hogy nevezi mostanság magát, ezért ne szexelj! Az igazság a papi nőtlenség mögött meglehetősen egyszerű. Ugyan hangoztatták, hogy mentesek a világi javaktól az egyház emberei, de 8 emeletes palotában lakni nem épp jó példa erre. De az egyház ravasz volt, tudta jól, hogyha a papoknak lehetnének gyerekeik, akkor a pap vagyona nem szállna vissza az egyházra, hanem a gyereké lenne." Na bumm, akkor cseszhetnénk a pénzt!" - mondta az okos pápa, épp ezért deklarálta a cölibátust, mint a papi hivatással együtt járó dolgot követendő példának. Szóval a válasz egyszerű a diakónus hallgatók örök kérdésére, tehát a "Miért ne szexeljünk dologra". Egyszerű. Mert a szexből gyerek lesz, aki örökli a vagyonodat, ezáltal a pápa nem tud beújítani egy új, aranyberakásos bazilikát a hátsó kertjébe.
Amúgy a maszturbálásról egy szót se ír az a mesekönyv, az onanizálást említi, amit az ostobák összemosnak a maszturbálással. Az onanizálás az, amikor már épp elélvezne a hapsi, de az utolsó pillanatban kiveszi a nőből a puskát és máshova lő. Persze olyan emberektől ne várj ilyen kérdésekre választ, akik olyan prűdek, hogy már azért is 5 miatyánkot mormolnak el, ha kiejtik a "szex" vagy "vagina" szavakat.
Szóval ennyi. Meg egy bambi.
Olvasd a Bibliát, benne van a válasz. olyan részt keress, ahol arról ír, hogy valaki megismeri az igazságot, de szándékosan vétkezik.
Attól mert hiszel még nem vagy keresztény.
A kereszténység fő témája nem a szex.
A kereszténység nem a javak lemondásáról hanem azok megosztásáról szól.
A másodiknak meg ment a zöld kéz. Szívemből beszélt többnyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!