Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » KERESZTÉNYEK válaszát várom!...

KERESZTÉNYEK válaszát várom! Mit tehetnék? Bűnt követtem el?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok lefeküdtem a barátommal. Első alkalom. Isten ellenem fordul? Megbocsát? Nagy bűn? :(
2014. nov. 7. 18:52
1 2
 1/19 KZitus ***** válasza:

Szia

Ha figyelmen kívül hagysz egy fizikai törvényt, mondjuk a gravitáció törvényét, akkor számolnod kell a következményekkel. Ugyanez a helyzet akkor is, ha áthágsz egy erkölcsi törvényt, például azt, amely így szól: „tartózkodjatok a paráznaságtól” (1Tesszalonika 4:3). Mi történik, ha nem tartod be ezt a törvényt? A Biblia leírja: „aki paráználkodik, a saját teste ellen vétkezik” (1Korintusz 6:18). Milyen értelemben? A házasság előtti nemi életnek sok káros hatása van. Fel tudnál sorolni hármat?

1. ․․․․․

2. ․․․․․

3. ․․․․․

"Mit tehetnék?" - fel tudod számolni a károkat, amelyeket okoztál magadnak és a szüleidnek, azoknak, akik szeretnek tégedet? Ez persze csak akkor van így, ha a krisztusi alapelvek mentén keresed a megoldást. Mert mindig van kiút a bűnből, a tévedésből. Krisztus a bűnösökért jött :-)

2014. nov. 7. 19:00
 2/19 A kérdező kommentje:
#1: Nem igazán értem.. De köszi, megy a zöld kéz.
2014. nov. 7. 19:03
 3/19 anonim ***** válasza:

bűn

de nem fordul ellened

2014. nov. 7. 19:03
 4/19 anonim ***** válasza:
2%

Sajnállak kérdező, 17 évesen ilyen gondolkodásod van.

Fordulj egy pszichiáterhez, de valószínűleg úgyis késő.

Még egy élet, amit tönkretett a vallás, szomorú.

2014. nov. 7. 19:11
 5/19 A kérdező kommentje:
#3: én is sajnálom magam.. na ács
2014. nov. 7. 19:14
 6/19 anonim ***** válasza:
67%
Te bűnnek érzed? Ha igen, megbánhatod és nem cselekszel többé ilyet. Isten jó és irgalmas, nem fog ellened fordulni. Én nem ítéllek el, mert egyrészt megteszik itt mások, másrészt szerintem nem bűn. Ha az én gyermekem lennél, inkább elbeszélgetnék veled, mennyire nagy a szerelem :) és hogy tisztában vagy-e a következményekkel.
2014. nov. 7. 21:29
 7/19 A kérdező kommentje:
Köszi utsolsó! Tisztában, igen, védekeztünk! Milyen kedves vagy! :)
2014. nov. 7. 22:02
 8/19 anonim ***** válasza:

Szia! Isten nem fordul ellened, mert Ő annyira szeret, hogy a fia meghalt érted azért, hogy élhess mint az Ő kincse, de tisztán! Nagy felelőtlenség volt, de Ő még így is szeret, csak bánkódik, mert bárcsak ne tetted volna meg! De nem lehet visszafordítani a dolgokat, szóval én a te helyedben mindenképp leborulnék és kérném a bocsánatát! Minden helyrehozható, de megszegted parancsolatát, szóval azt gondolom,Vele kellene megbeszélned! Csak mondj el Neki mindent, Ő mindig meghallgat, sohase kell szégyenkezned előtte, hisz Ő mindent tud rólad, Ő alkotott! :)

Van itt egy oldal, amin sok kérdésre kaphatsz választ. Remélem segítettem! :)

[link]

2014. nov. 7. 22:59
 9/19 anonim ***** válasza:
Gondolom előtte és közben nem ezen gondolkoztál. Eléggé korlátozottak lehetnek a mentális képességeid.
2014. nov. 8. 08:50
 10/19 anonim ***** válasza:
üdv, a biblia szerint a házasságon kívüli szexuális kapcsolat paráznaságnak számít. ne magadat sajnáld, hanem azt, hogy megbántottad Istent. hol voltak a szüleid, akik ezt hagyták? ők is keresztények? szerintem nekik erről mindenképp tudniuk kell. ha olyan felnőttnek gondolod magad, hogy ilyeneket teszel, akkor abban is légy felnőtt, hogy vállalod a tetteidet, pl a szüleid előtt. nagy hiba lenne, hogyha ismét megismételnéd ezt a dolgot, mert akkor azzal azt bizonyítanád, hogy nem bántad meg. minden tölled telhetőt tegyél meg, hogy elkerüld a kísértést, ne maradj kettesben más neművel. a szüleid biztos megértenek, és segítenek, ha látják rajtad a megbánást. ebben az esetben Isten is megbocsájtja azt, ami már megtörtént, mert Ő a szívek vizsgálója.
2014. nov. 8. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!