Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ún. "Jehova tanúi"! Isten...

Ún. "Jehova tanúi"! Isten kinek mondta valaha az angyalok közül, hogy "Én Fiam vagy te, én ma szűltelek téged? " és ismét: "Én leszek néki Atyja és ő lesz nékem Fiam? " (Zsidó levél 1,5)

Figyelt kérdés

Én a Bibliámban úgy olvasom, hogy Jézust imádja az Istennek MINDEN angyala, KIVÉTEL NÉLKÜL. (Zsidó levél 1,6)

--------------------------

RÖVID és EGYÉRTELMŰ választ szeretnék kapni (Máté 5,37). Ha nem írtok RÖVID és EGYÉRTELMŰ választ (hanem menni fog megint a hosszas bla-bla), akkor azt úgy veszem, hogy az a gonosztól van (Máté 5,37) és azonnal jelenteni is fogom a moderátornak.

Nem sértésként hívtam fel a figyelmet ezekre, én szeretlek titeket, viszont a démon dumára nem vagyok kíváncsi. Ja és ha nem a kérdésre válaszoltok (holott elég egyértelmű), akkor azt is jelentem a moderátornak.<3

2014. nov. 7. 09:54
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Torba Attila, érdekelne, milyen vallású vagy? És miért harcolsz ennyire a jehovistákkal?
2014. nov. 9. 11:28
 22/25 A kérdező kommentje:

Sima keresztény vagyok, aki befogadta Jézust a szívébe. Ennyi :)

Az Úr ébreszt minden nap és vele is töltöm a mindennapjaimat :)

A jehovatanukat is szeretem persze, csak nem tetszik és az Úrnak sem, hogy eretnekek... ismerik a Bibliát, tudják az igazságot, de fontosabb nekik egy társulat, egy szervezet ahelyett, hogy ők is kinyitnák a szívüket az Úrank és örök életük lenne...

2014. nov. 9. 14:03
 23/25 anonim ***** válasza:

Kedves Torba Attila!

1) Te személyesen beszéltél az ÚRral, hogy tudod, mi tetszik neki, mi nem?

2) Jesája ( Ézsaiás ), Micha ( Mikeás ) próféták könyveiben, de az egész TaNaCh-ban egy szó sincs Jézusról. Egyszerûen téves fordítás, illetve téves értelmezés.

Ettõl természetesen hihetsz Jézusban, a semminél jobb.

Viszont "Jehova" tényleg nem létezik, ez olvasási hiba, részletesebben: boldogult Raj Tamás fõrabbitól: [link] ; Magyarlexikon.com : [link] ; Pallas: [link] ; Magyar Zsidó Lexikonban: [link] és [link]

2014. nov. 10. 01:50
 24/25 anonim ***** válasza:

nem tudom, olvas-e még itt valaki,

A kedves utolsó válaszadó felelete eléggé meglepett. Szerinte se Jézus, se Jehova

Kedves utolsó, nem az a fontos, hogy ez vagy az a "szakember" mit gondol, mit ír, mit tanít.

Lényeges mit mutat a történelem, az archeológia.

Hallottál a Holt-tengeri tekercsekröl? A Moáb köröl?

Tudod, hogy léteznek Bibliai kódexek, melyeket az i.sz. 5 században írtak, és hallottál valamikor a Hexapláról?

I.sz 245 körül hozta létre Origenes az Aquila forditást is felhasználta, mely az i.sz második századából származik és a tetragrammaton héber betükkel van benne írva?

2014. nov. 11. 11:28
 25/25 anonim ***** válasza:
Három oldalon keresztül egy értelmes választ sem tudtak adni a jehovisták.
2015. febr. 12. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!