Ha Ádám és Éva volt az első és egyetlen emberpár, akkor ők hogyan szaporodtak?
Kedves Hoffman József! Köszönöm, hogy butának nevezel, és ezúton kérek elnézést, hogy fel mertem tenni egy kérdést, és nyitott mertem lenni a válaszokra, hogy hátha valaki meg tudja nekem magyarázni azt, amire kíváncsi vagyok.
További szép napot neked......
Az utolsó mondatommal a #7-es válaszadóra (csabika1971) reagáltam.
A kérdés maga nem buta, de benne rejlik az anakronizmus. Nem mentek mindig úgy a dolgok, ahogy most mennek. Ami ma természetesnek tűnik, az régen nem volt az. Ha a régen élt emberek meglátnának egy mai fiatalt, akinek zsinór lóg ki a füléből, és legfőbb foglalatossága az, hogy valami kütyüt simogasson, akkor biztosan azt gondolná, hogy elmentek neki otthonról. Régen az emberek voltak okosak, nem a telefonjaik. Talán kevesebb tudásuk volt, de bölcsebbek voltak.
Szintén tipikus anakronizmus, hogy valakik visszataszítónak tartják a testvérházasságot. MOST az. Most szerintem is az. De nem volt mindig az.
Káin a testvérét vagy közeli rokonát vette feleségül, majd később is rokonok nemzettek gyermekeket. Így történt, mert nem történhetett másként. Ezzel akkor - hangsúlyozom: AKKOR - sem genetikai, sem morális probléma nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!