Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Ádám és Éva volt az első...

Ha Ádám és Éva volt az első és egyetlen emberpár, akkor ők hogyan szaporodtak?

Figyelt kérdés
2014. nov. 5. 09:19
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Kedves Hoffman József! Köszönöm, hogy butának nevezel, és ezúton kérek elnézést, hogy fel mertem tenni egy kérdést, és nyitott mertem lenni a válaszokra, hogy hátha valaki meg tudja nekem magyarázni azt, amire kíváncsi vagyok.

További szép napot neked......

2014. nov. 6. 08:17
 22/25 anonim ***** válasza:
sorry, kérdező, nem téged nevezett ostobának, a kritika a válaszadók egy részének szólt. (én legalábbis így értelmeztem) :-)
2014. nov. 6. 10:37
 23/25 anonim ***** válasza:
#19 "A kezdeti időkben a testvérek közötti házasság és utódnemzés még nem okozott genetikai rendellenességeket. " - természetesen ez az axiómád is a hit és nem a tudomány része (azok az okos kis gének tudják, hogy csak a mai időkben szabad rosszalkodniuk, régen jól viselkedtek)
2014. nov. 6. 10:56
 24/25 anonim ***** válasza:
nem, hanem egyre nagyobb a beltenyészet, és az okos kis géneket károsító vegyszerekből, és sugárzásból is több van, mint mózes idejéig volt. persze ez is csak axióma. :-)
2014. nov. 6. 11:37
 25/25 Hoffman József ***** válasza:

Az utolsó mondatommal a #7-es válaszadóra (csabika1971) reagáltam.

A kérdés maga nem buta, de benne rejlik az anakronizmus. Nem mentek mindig úgy a dolgok, ahogy most mennek. Ami ma természetesnek tűnik, az régen nem volt az. Ha a régen élt emberek meglátnának egy mai fiatalt, akinek zsinór lóg ki a füléből, és legfőbb foglalatossága az, hogy valami kütyüt simogasson, akkor biztosan azt gondolná, hogy elmentek neki otthonról. Régen az emberek voltak okosak, nem a telefonjaik. Talán kevesebb tudásuk volt, de bölcsebbek voltak.

Szintén tipikus anakronizmus, hogy valakik visszataszítónak tartják a testvérházasságot. MOST az. Most szerintem is az. De nem volt mindig az.

Káin a testvérét vagy közeli rokonát vette feleségül, majd később is rokonok nemzettek gyermekeket. Így történt, mert nem történhetett másként. Ezzel akkor - hangsúlyozom: AKKOR - sem genetikai, sem morális probléma nem volt.

2014. nov. 6. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!