Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen az amikor megérint a...

Milyen az amikor megérint a Szentszellem?

Figyelt kérdés
Milyen megtapasztalásai vannak annak akit betöltött a Szentlélek? Miket érez? Miket csinál? Ez jó dolog lehet?

2014. nov. 4. 23:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, hogy senki sem volt képes normális választ adni, ami tényleg a feltett kérdésre vonatkozik! Aki meg nem hisz Istenben az miért nézi a "vallás" témakört?

Továbbra is várnám, hogy valaki végre adjon értelmes választ a kérdésemre..előre is köszönöm!

2014. nov. 6. 22:16
 12/17 anonim ***** válasza:
12%

"Nagyon köszönöm, hogy senki sem volt képes normális választ adni, ami tényleg a feltett kérdésre vonatkozik!"

Szívesen.

Próbáld meg felfogni, hátha sikerül, hogy abnormális, valóságtól elrugaszkodott kérdésre nem lehet korrekt választ adni.

Azt is kérdezhetted volna, hogy a Mikulás bácsi a csudaszánkójával hogyan tudja egy éjszaka alatt kivinni az ajándékot az összes kölöknek, arra sem lehet valódi választ adni, mert maga a kérdés egy kapitális hülyeség.

"Aki meg nem hisz Istenben az miért nézi a "vallás" témakört?"

Aki nem hiszi el, hogy Rómeó és Júlia tényleg elpusztul a színpadon minden este, az minek jár színházba... ugye?

"Továbbra is várnám, hogy valaki végre adjon értelmes választ"

Én meg (és még páran) meg értelmes kérdéseket várunk, de nem kapunk, helyettük ilyenekkel zsibbsztják az agyunkat, mint te.

2014. nov. 6. 22:46
 13/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Ez egy normáális kérdés, amire keresztények válaszát várnám...nem olyanokét akik nem hisznek Istenben, és nem keresztények..és csak azért nézik ezt a témakört, hogy leszólhassák azokat akik hisznek valamiben, hogy ettől nagyobb legyen a saját önbecsülésük, ami szerintem eléggé szánalmas.

A hasonlatod egyáltalán nem ideillik...ha engem nem érdekel valami akkor nem nézek abban a témakörben kérdéseket...

Ha értelmes kérdéseket vársz, akkor keress egy olyan témakört ami érdekel téged...szerintem aki keresztény az meg egyetért velem azzal, hogy ez egy értelmes kérdés..ami szerintem még rajtam kívül sok embert foglalkoztat.

2014. nov. 8. 20:07
 14/17 anonim ***** válasza:

Én katolikus vagyok, de Szent Szellem nincs, és soha nem is érintett meg. A Szent Lélek is csak egyszer jött el a Biblia szerint, azóta sem.

A Szent Szellemmel való betöltekezés a Hitgyülisek elképzelése, de őket nem tartom kereszténynek.

2014. nov. 9. 10:14
 15/17 anonim válasza:

elősször is azt mondanám, hogy nem vagyok benne biztos hogy a Szentszellem érintését illetve jelenlétét érzeme-e, vagy Jézusét vagy Istenét. Ugyanakkor abban biztos vagyok hogy nem angyali jelenlétet érzek, mert ők ha hívod őket akkor sem maradnak sokáig.

Másodszor tisztázzuk hogy én mindig figyeltem az érzéseimre Isten keresése közben, és mellesleg volt sok furcsa és még számomra is megmagyarázhatatlan dolog érzések terén, illetve az ilyen dolgokra érzékenynek kell lenni.

Nos hogy ezeket tisztáztam és válaszoljak a kérdésedre.

A Szentszellem első érintésre a mellkasodra száll rá, illetve próbál belédköltözni, mellesleg én nyomást éreztem a mellkhasomon, már ha be tudod engdeni, én ugyanis amikor ezt elősször éreztem elég furcsa állapotban voltam és elutasítottam. Aztán történtek dolgok amikről nyíltan nem beszélek, de a szentszellemet szeretettel tudod befogadni csak és kizárólag. Aztán miután beköltözött egy darabig éreztem, de végül megszoktam és nem figyeltem rá. Viszont mostanában mondjuk 1 évvel később, újra elkezdtem érezni és illetve felfigyelni rá. Ugyanis mióta belémköltözött, azóta nem voltam szomorú, depressziós, és nem érzem magam magányosnak. Olyan érzés mintha magadba egy jelenlétet éreznél ami betölt, mintha kitöltene valami belülről. Illetve nem tudom hogy lelki szinten miket tapasztaltál már meg, de olyan érzés mintha átölelné a lelkemet, nem benne van hanem körülötte.

Ha kérdésed van írj.

2015. febr. 5. 03:54
 16/17 anonim válasza:
jah, és még valami előző vagyok, ez mind saját megtapasztalás, de egy biztos hogy ha erre érzékeny vagy, mert ezt ugye nem tudom, akkor biztos vagyok benne hogy érezni fogod.
2015. febr. 5. 03:59
 17/17 anonim ***** válasza:
Nekem Olyan érzés volt mintha vmi folyekony tűz lángocskák vagy tűz eső hullana rám ami behatol a testembe! A mellkasom közepében húzódott össze! Amikor olvasom a Bibliát vagy szívből és lélekből imádkozok akkor szétárad és megerősödik a jelenléte
2020. máj. 29. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!