Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pogányként misére járni?

Pogányként misére járni?

Figyelt kérdés

Barátnőm nagyon vallásos és szeretné ha eljárnék vele és kislányával kéthetente vasárnapi misére. Magam nem tartom magam hívőnek. Sokat tudok a keresztény vallásról, egyet is értek az értékrendjével, jó dolognak is tartom ha valaki hívő, viszont engem nem tudott még magával ragadni. Kiskoromban szüleim sose vittek és magamtól se éreztem, hogy hiányozna az életemből. Barátnőmnek tudom, hogy nagyon sokat számítana és nagyon szeretem őt, viszont nem akarok senkit megsérteni.

Főleg hívők válasza érdekelne. A nem hívőktől az "engem tuti nem tudna rávenni ilyesmire" meg hasonlók köszönöm nem érdekelnek.

#hit #nemhit
2014. nov. 3. 14:31
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

"a vétlen fél szabad a vállásra"

Nem a "vállásra", hanem csak a különélésre!

2014. nov. 3. 19:20
 22/27 anonim ***** válasza:
üdv, neked mi van a bibliádban a máté 19:9 ben? nekem az, hogy az nem parázna, aki azért válik el, mert megcsalták.
2014. nov. 3. 19:30
 23/27 anonim ***** válasza:
58%

Nyugodtan elmehetsz vele, senki nem fog kinézni, pláne egy nagyobb templomban nem. Én is hívő vagyok, engem nem sért, ha egy nem hívő is jön templomba, sőt szimpatikus, hogy van neki olyan fontos egy szerette, hogy elkíséri erre az egy órára.

Viszont nem tudok amellett elmenni, hogy milyen "keresztényi" válaszok jönnek, gondolom magukat nagy kereszténynek vallóktól, hogy a kérdező barátnője meg parázna és hogy lehet így hívő és hogy tudja ezt összeegyeztetni gyónáskor. Mintha más soha semmilyen bűnt nem követett volna még el... Tájékoztatásul: a misén való részvételnek nem feltétele a gyónás, egyébként meg nem ismerjük a körülményeket, így csak az ítélkezés marad.

2014. nov. 3. 21:12
 24/27 anonim ***** válasza:

"a kérdező barátnője meg parázna és hogy lehet így hívő és hogy tudja ezt összeegyeztetni gyónáskor"

Igen: pontosan erre vagyunk kíváncsiak.

"Mintha más soha semmilyen bűnt nem követett volna még el..."

És ez most kit érdekel?

"Tájékoztatásul: a misén való részvételnek nem feltétele a gyónás"

De az áldozásnak igen... és elég ciki nem kimenni.

Meg eleve nem igazán illesz a misére, ha bűnben vagy és ezt nem akarod AZONNAL megszüntetni.

2014. nov. 3. 21:25
 25/27 anonim ***** válasza:
Elég ciki nem kimenni áldozni? Most komolyan, az a fontos, hogy ciki? Kinek akarsz te megfelelni?
2014. nov. 3. 22:51
 26/27 anonim ***** válasza:

Vedd úgy, hogy egy színházi előadás. Bemész, végighallgatod, kijössz. Még akár találhatsz is benne magadnak valami érdekeset vagy meghatót.

És nem ciki nem kimenni áldozni.

2014. nov. 4. 00:15
 27/27 anonim ***** válasza:
Most hívőkről beszélünk, és nem olyanokról, akik csak besétálnak oda.
2014. nov. 4. 02:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!