Pogányként misére járni?
Barátnőm nagyon vallásos és szeretné ha eljárnék vele és kislányával kéthetente vasárnapi misére. Magam nem tartom magam hívőnek. Sokat tudok a keresztény vallásról, egyet is értek az értékrendjével, jó dolognak is tartom ha valaki hívő, viszont engem nem tudott még magával ragadni. Kiskoromban szüleim sose vittek és magamtól se éreztem, hogy hiányozna az életemből. Barátnőmnek tudom, hogy nagyon sokat számítana és nagyon szeretem őt, viszont nem akarok senkit megsérteni.
Főleg hívők válasza érdekelne. A nem hívőktől az "engem tuti nem tudna rávenni ilyesmire" meg hasonlók köszönöm nem érdekelnek.
Szia!
Természetesen ha van rá mód (és hajlandóságod) menj velük a misére.Ha nem tudod a teendőket istentisztelet közben nyugodtan kérdezd meg a barátnődet a teendőkről.Mivel nem vagy hívő nem kell Ament mondanod és pl imára kulcsolni a kezed,viszont semmilyen módon nem illendő megzavarnod a misét.(gondolom ez nyilvánvaló...:))
A gyülekezet tagjai (ha még esetleg ismernek is) nem fogják sértésnek venni...Viszont készül fel a "Na mivan hívő lettél?" típusú kérdések illendő kezelésére...
Te nem pogány vagy, hanem isten nélküli.
Elmehetsz vele, de ebből problémák lesznek majd... arról nem is beszélve, hogy egy idő után már azt akarja, hogy térj is meg.
Köszönöm a válaszokat.
Igen, a pogány helyett egy másik szót kellett volna használnom. Nem tudom, hogy később még mi lesz (például ha megkérem a kezét), de az majd legyen a jövőbeni én problémája. El fogok akkor vele járni.
#4 "Elmehetsz vele, de ebből problémák lesznek majd"
Ezt kifejtenéd? Miféle problémák? Csak nem akarok senkit megbántani a jelenlétemmel. Barátnőm egyenlőre nem akarja rám erőlteltetni a dolgot, tiszteletben tartja a saját döntésem jogát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!