Pogányként misére járni?
Barátnőm nagyon vallásos és szeretné ha eljárnék vele és kislányával kéthetente vasárnapi misére. Magam nem tartom magam hívőnek. Sokat tudok a keresztény vallásról, egyet is értek az értékrendjével, jó dolognak is tartom ha valaki hívő, viszont engem nem tudott még magával ragadni. Kiskoromban szüleim sose vittek és magamtól se éreztem, hogy hiányozna az életemből. Barátnőmnek tudom, hogy nagyon sokat számítana és nagyon szeretem őt, viszont nem akarok senkit megsérteni.
Főleg hívők válasza érdekelne. A nem hívőktől az "engem tuti nem tudna rávenni ilyesmire" meg hasonlók köszönöm nem érdekelnek.
"Sokat tudok a keresztény vallásról"
Nincs olyan, hogy "keresztény vallás", az egy gyűjtőfogalom. Gondolom, a csajod római katolikus, az a legnagyobb keresztény egyház.
Persze, simán eljárhatsz ateistaként is misére. A szertartás és a templomok szépek. Én is szeretek katolikus templomokat látogatni, pedig ateista vagyok.
Az más kérdés, hogy érdemes-e összekötni ah életed olyan emberrel, aki kitalált dolgokban hisz és egy mesefigura parancsai köré szervezi az életét.
"parázna kapcsolatban él"
Ez engem is érdekelne... hogyan gyónja ezt meg?
Istentiszteleten pedig olyan gond lehet, hogy ha nem illesz bele pontosan a nyájba - vagyis nem imádkozol és misézel pont úgy, ahogy ők - akkor nagyon hamar jön majd valaki, aki odaáll eléd, aztán elmormogja a foga között, hogy "Vigyen el az ördög!"
Magyarán: kibégetnek maguk közül.
Emiatt aztán főleg a párod nem érzi majd jól magát (merthogy a paptól is kap majd előbb-utóbb néhány oldalszúrást), és ezért is akar majd mielőbb megtéríteni.
"hacsak nem alaptalanul vált el az első párjától"
Nincsen válás!
Max. különélés van, de új pár az nincsen a kereszténységben.
Hacsak meg nem halt az előző.
Ja tényleg, a templomban mindig kisgyerekek mennek körbe, hogy adakozzál, adj nekik pénzt.
Én amúgy nem bírnék ki egy vallásos csajt, az evolúció részletes gondolatmenetét én nem tudom azzal helyettesíteni, hogy huss és lám megteremtette...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!