Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mik a bibliai alapelvek?

KZitus kérdése:

Mik a bibliai alapelvek?

Figyelt kérdés

Érdekelne néhány vélemény.

Köszönöm.

2014. okt. 30. 20:33
 1/8 anonim ***** válasza:

Ószvöetség:

A prédikátor Salamon könyve » 3. fejezet

12

Megismertem, hogy nem tehetnek jobbat, mint hogy örvendezzen kiki, és hogy a maga javát cselekedje az ő életében.

13

De még az is, hogy az ember eszik és iszik, és jól él az ő egész munkájából, az Istennek ajándéka.

14

Tudom, hogy valamit Isten cselekszik, az lesz örökké, ahhoz nincs mit adni és abból nincs mit elvenni; és az Isten ezt avégre míveli, hogy az ő orcáját rettegjék.

15

Ami most történik, régen megvan, és ami következik, immár megvolt, és az Isten visszahozza, ami elmult.

16

Láttam annakfelette a nap alatt, hogy az ítéletnek helyén hamisság, és az igazságnak helyén latorság van.

17

És mondék magamban: az igazat és a hamisat megítéli az Isten; mert minden ember akaratjának ideje van, és minden dolognak ő nála.

18

Így szólék azért magamban: az emberek fiai miatt van ez így, hogy kiválogassa őket az Isten, és hogy meglássák, hogy ők magokban véve az oktalan állatokhoz hasonlók.

Ézsaiás próféta könyve » 1. fejezet

16

Mosódjatok, tisztuljatok meg, távoztassátok el szemeim elől cselekedeteitek gonoszságát, szünjetek meg gonoszt cselekedni;

17

Tanuljatok jót tenni; törekedjetek igazságra, vezessétek jóra az erőszakoskodót, pártoljátok az árvák és özvegyek ügyét.

Újszöveség:

A Lukács írása szerint való Szent Evangéliom » 14. fejezet

12

Monda pedig annak is, aki őt meghívta: Mikor ebédet vagy vacsorát készítesz, ne hívd barátaidat, se testvéreidet, se rokonaidat, se gazdag szomszédaidat; nehogy viszont ők is meghívjanak téged, és visszafizessék néked.

13

Hanem mikor lakomát készítesz, hívd a szegényeket, csonkabonkákat, sántákat, vakokat:

2014. okt. 30. 20:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm lucifer ezt a szép idézetet:-) ?
2014. okt. 30. 20:48
 3/8 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen kedves Zitus:)
2014. okt. 30. 20:55
 4/8 anonim ***** válasza:
Különböznek a törvénytől, hiszen nem mondja meg konkrétan, hogy mit tegyünk, hanem inkább segít a döntéshozatalban.
2014. okt. 31. 09:34
 5/8 A kérdező kommentje:

4-es

Köszönöm, én is erre gondoltam. Szerinted miért nem alkalmazza az emberek többsége a saját életében? Hiszen azok CSAK a hasznukra lehetne?

2014. okt. 31. 09:44
 6/8 anonim ***** válasza:

1. Szeresd Istent teljes szívedből és erődből.

2. Szeresd az embertársadat mint önmagadat.

2014. okt. 31. 13:44
 7/8 Sztracsatellavagyok ***** válasza:

Szeresd az Urat, Istenedet teljes szívedből, erődből és elmédből.

Szeresd felebarátodat, mint magadat.

Minden más ebből következik.

2014. nov. 1. 00:14
 8/8 A kérdező kommentje:

Kedves 6-os, 7-es: én is így gondolom.

Különbség van a törvények és az alapelvek között. Az alapelvek sokkal nagyobb szabadságot adnak.

Az alapelvek a törvények alapjai. A szabályok, melyek többnyire konkrétak, talán csak egy bizonyos időre vagy helyzetre érvényesek, az alapelvek azonban nincsenek időhöz kötve. Az isteni alapelvek nem avulnak el, és nem semmisülnek meg.

2014. nov. 3. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!