Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek furcsa, ha én az...

Szerintetek furcsa, ha én az indián vallásban hiszek?

Figyelt kérdés

Nem az egészben, például sámánokban meg gonosz szellemekben nem igazán, de abban NAGYON is, hogy a Föld nem a miénk, hanem pont fordítva és egymás testvérei vagyunk, mindenki mindenkié. Az emberiség gyakorlatilag egy nagy, nagy család, csak sok ember ezt nem képes belátni, mert elvakítja őket az oktalan rasszizmus.

Szerintetek ez milyen? Furcsa ez így fiatalon, magyarként? Nem szégyen, nem gyalázom meg vele a népemet?

2014. okt. 23. 01:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
76%
Sokkal kisebb hülyeség, mint amiben a legtöbb jó magyar ember hisz.
2014. okt. 23. 04:26
 2/18 anonim ***** válasza:
86%

"a Föld nem a miénk, hanem pont fordítva és egymás testvérei vagyunk, mindenki mindenkié. Az emberiség gyakorlatilag egy nagy, nagy család, csak sok ember ezt nem képes belátni, mert elvakítja őket az oktalan rasszizmus."

A "néped" tanulhatna tőled.Semmi okod szégyenre.

2014. okt. 23. 07:45
 3/18 anonim ***** válasza:

Mindenki abban hisz, amiben akar.

Sajnos mindenki úgy gondolja, hogy megtalálta az utat, amit ő az igazságnak tart. Ezzel csak az a baj, hogy ahány ember, annyi vélt igazság. Tehát csak egy valaki tudhatja a valódi igazságot, és mindenki más téved.

2014. okt. 23. 08:25
 4/18 A kérdező kommentje:

3-as, persze, én most azért nem fogok leszólni egy katolikus keresztényt, mert az, bármennyire is ellene vagyok az egész egyházasdinak meg a katolizmusnak. Csak azért kérdeztem, mert ez itt Magyarországon elég ritka lehet, sőt az amerikai indiánok körében sem mindenki annyira már hívő, mint régen.

2-es, köszönöm. :)

2014. okt. 23. 12:22
 5/18 A kérdező kommentje:
1-es, miért, milyen "hülyeségben" hisz a legtöbb magyar ember? Pusztán kíváncsiságból.
2014. okt. 23. 12:23
 6/18 anonim ***** válasza:
Kereszténységben. Erre gondolt az első természetesen.
2014. okt. 23. 20:51
 7/18 anonim ***** válasza:
48%

A magyar ősi vallás alapvetően természeti vallás, ahogy az amerikai indián vallás is. Nem kell feltétlenül indián hitet követned, hisz elég csak azt követned amit őseid követtek. A Magyar a fehér ló népe, sok indián törzs elzárkózik a "fehér" embertől, aminek van is oka, de ha magyarként odamész és beszélgetsz velük, és megtudják, hogy te a "Fehér ló fia" vagy, akkor sokkal nyitottabbak lesznek feléd, ugyanis az indiánoknál is a fehér ló szent állat, akárcsak a Magyar hagyományban.

A meséinkben megjelenő táltos ló az mindig fehér vagy aranyszőrű. A természeti vallásnak vannak alappontjai, mint minden vallásnak. A vallás eleve ott kezdődik, hogy bizonyos dolgoknak meg kell lenniük. Így például kell, hogy magyarázza a világ és az ember teremtését, meg kell tudnia határozni, hogy az embernek milyen szerep van a teremtésben és ez által mi az ő célja, és végül kell, hogy elképzelése legyen a világ végezetéről. Ez a három fő alappillére egy vallásnak, amelyik hitrendszerben ez nincs meg, az nem vallás. (Nem én találtam ki, hanem teológusok).

Ha jobban érdekel az ősi Magyar hitvallás, akkor írj privátot, vagy kérdezz itt nekem mindegy, válaszolok. Persze vannak különbségek is az indián és a magyar hitvilág között, de alapvetően mindkettő természeti vallás.

Anonymus

2014. okt. 23. 22:22
 8/18 szp72 ***** válasza:
25%
Attól, hogy az indián vallásból kiemeltél egy jó gondolatot, attól még nem leszel indián vallású. Minden vallásban van jó, ami vállalható, a fenti gondolatok benne vannak a kereszténységben is.
2014. okt. 24. 10:31
 9/18 A kérdező kommentje:
Ja, hát persze, de én abszolút nem hiszek Jézusban... nem, a kereszténység abszolút nem az én hitem, nem tudok hinni benne, nekem tök hamisnak tűnik az egész. És azért van különbség a két vallás között...
2014. okt. 24. 10:43
 10/18 A kérdező kommentje:
Egyébként pedig lehet, hogy ez benne van a Bibliában, de attól még az indiánok életképe nagyban más, szóval én azért nem mondanám, hogy annyira hasonlók.
2014. okt. 24. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!