Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért furcsa az, hogy hire...

Miért furcsa az, hogy hire jutottam?

Figyelt kérdés

1,5 éve jutottam hitre. Sok minden változott azóta.

Viszont úgy érzem, a környezetemben e miatt kissé 'kívülálló' lettem. Más az értékrendem, mint a korosztályomnak (nem iszom, nem járok el bulizni, stb.)

A gyülekezetbe, ahová jàrok, megtalàltam a helyem, de mégsincs olyan ember, aki igazán közel állna hozzám.

Szóval... Miért vagyok olyan 'furcsa'? Miért szokatlan ez a helyzet?

19l

2013. okt. 20. 21:04
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

Ha te egy olyan keresztény vagy aki teljes mértékben megfogadja Jézus szavait és cselekszi azokat, akkor ez teljesen normális.

"9. Nyomorúságoknak kezdetei ezek. Ti pedig vigyázzatok magatokra: mert törvényszékeknek adnak át titeket, és gyülekezetekben vernek meg titeket, és helytartók és királyok elé állítanak én érettem, bizonyságul ő nékik.

10. De előbb hirdettetnie kell az evangyéliomnak minden pogányok között."

Márk Evangyélioma 13. rész

Azért másoltam be ezt az igeszakaszt, mert egy nagyon érdekes dologra hívja fel a figyelmünket benne Jézus:

Azt mondta, hogy akik IGAZÁN követik Őt és szeretik Őt (=tanítványai), azokat még a GYÜLEKEZETEKBEN IS verni fogják.

És azért fogják (=jövő idő) mert mondta is, hogy: "De előbb hirdettetnie kell az evangyéliomnak minden pogányok között."

"2. A gyülekezetekből kirekesztenek titeket; sőt jön idő, hogy a ki öldököl titeket, mind azt hiszi, hogy isteni tiszteletet cselekszik.

3. És ezeket azért cselekszik veletek, mert nem ismerték meg az Atyát, sem engem."

János Evangyélioma 16. rész

"13. És lesztek gyűlöletesek mindenki előtt az én nevemért; de a ki mindvégig megmarad, az megtartatik."

Márk Evangyélioma 13. rész

2013. okt. 20. 21:19
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

"18. Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem elébb gyűlölt ti nálatoknál.

19. Ha e világból volnátok, a világ szeretné azt, a mi az övé; de mivelhogy nem vagytok e világból, hanem én választottalak ki magamnak titeket e világból, azért gyűlöl titeket a világ."

János Evangyélioma 15. rész

2013. okt. 20. 21:26
 3/5 eric_one ***** válasza:

1-es válaszoló!

Mi köze a kérdéshez a válaszodnak? Olyan messze van mint Makó-Jeruzsálemtől....

Kedves Kérdező!

Minden bizonnyal van a gyülekezetedben ifjúsági csoport, vagy hasonló kortársak akikkel ismerkedhetsz, és szervezhettek közös programokat.

2013. okt. 20. 21:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Visszahúzódó vagy?
2013. okt. 20. 21:36
 5/5 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Az, hogy a világban úgy érzed kívülálló lettél, az rendben van. Hiszen nem vagy "része a világnak", amiről azt írja a Biblia, hogy csak azt szereti(a világ) ami az övé. De mivel neked már más az értékrended, nem tud befogadni.

Viszont az fura, hogy a gyülekezetbe ahová jársz megtaláltad a helyed, mégsem áll közel hozzád senki!!!

Keresd meg az okát, és orvosold, mert ez egy olyan "hézag", amit Sátán nagyon hamar kihasználhat.

2013. okt. 21. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!