Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A mennyországban lesznek...

A mennyországban lesznek hirességek is?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ha mindannyian egy helyre kerülünk (jó emberek) akkor azok akik a Földi életükben hirességek voltak is oda kerülnek. De akkor feltételezem odafent mindannyian egyenrangúak leszünk, de akkor mégis hogyan fogjuk efelejteni hogy Elvis az r&b királya volt, Michael Jackson pedig a szivem hercege? És akkor James Brownról, Louis Armstrongról még nem is beszéltem..Márpedig én nagyon szivesen beszélgetnék velük, de ha ott is "sztárok" akkor ugyan annyira lesz esélyem rá mint a Földön,és annak nem nagyon örülnék ám.

Ha valaki tud válaszolni a bugyuta kérdésemre,azt előre is köszönöm! :D

2014. okt. 20. 00:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
2014. okt. 20. 12:33
 12/27 anonim ***** válasza:
üdv, én Radnótival szívesen beszélgetnék. és lesz is rá lehetőség, hiszen a biblia szerint mindaz, aki meghalt, fel is fog támadni, mivel a bűn zsoldja a halál. a feltámadott embereket, köztük a sztárokat, az alapján fogják megítélni, amit a feltámadásuk után tesznek. azaz pl michael jackson emlékezni fog a feltámadása után az előző életére, de bizonyítékot kap, hogy létezik Isten, NEKI SOKKAL NEHEZEBB LESSZ FELDOLGOZNIA A SZTÁRSÁGÁT, hiszen más értékek lesznek. majd figyeld meg, sokan sok mindent szégyelleni fognak. :-)
2014. okt. 20. 13:19
 13/27 anonim ***** válasza:

Egyrészt nem mindenki fog feltámadni, ezt sehol sem mondja a Biblia, ellenkezőleg. Másrészt nem csak az számít, hogy valaki hisz-e Isten létezésében, mert abban számtalan szellemteremtmény is hisz, Sátán és démonai is, mégis ellenségei Istennek. A földön szintén sokan vannak így, akik mondják, hogy hiszik ők a létezését, de csak a saját lámpásukat égetik, csak az önös érdekeiket helyezik előtérbe.

Az viszont igaz, hogy akik feltámadnak, az új életük szerint lesznek megítélve, ugyanis az "ítéletnap" Armageddon után, az 1000 éves millennium lesz, mely az emberek tökéletessé válásának az időszaka. De annak a végén még lesz egy próba.

2014. okt. 20. 13:46
 14/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Örök élet van a mennyországban. Minek sietni? Előbb-utóbb sorra kerülsz.

2014. okt. 20. 13:59
 15/27 anonim ***** válasza:
üdv, valóban, azt sehol sem tanítja a biblia, hogy mindenki fel fog támadni. ez igaz. azt tanítja, hogy "Jézus megfelelő váltságul adta magát mindenkiért" azaz mindenkinek van lehetősége a feltámadásra, de nem mindenki él vele. sorry.
2014. okt. 20. 14:09
 16/27 anonim ***** válasza:
Szerinted van ember, aki oda kerül?
2014. okt. 20. 14:48
 17/27 A kérdező kommentje:
Most elolvastam a valaszaitokat es megszeretnem nektek koszonni! Alltalaban ha ilyen kerdest teszek fel valakinek a dolog mar ott megakad hogy azt kapom hogy a halalunk utan nem kovetkezok semmi! Marpedig en ebben nem hiszek! En hiszek Istenben, es igyekszem ugy elni az eletemet ahogyan azt kell, szeretem a csaladomat es segitek a raszoruloknak, probalok minden emberrel kedvesen banni,nem iszok alkoholt, hazassagig nem elek nemi eletet stb.. A vallasomat tekintve muszlim vagyok, a nagymamam viszont meg kiskoromban hittanra jaratott es templomba is jartam (ezeknek az okai bonyolultak) Egyszoval en belekostoltam mindkettobe, es ami furcsa szamomra hogy rengeteg fele vallas letezik es mindegyiknek a hivei azt mondjak hogy az ovek az igazi, pl a keresztenyek is ugy mondjak hogy keresztenykent kell meghalniuk, es ugyanigy a muszlimok es ezt tartjak! En honnan tudjam melyik az igaz vallas? En ugy gondolom hogy minden vallasnak ugyan az az Istene, es mind ugyan azt szeretjuk! Nem szoktam imadkozni, mert igazan egyik vallasra se lettem megtanitva, a muszlimoknak pedig arabul kell imadkozniuk, en meg nem ertek arabul! De szerintem nem vagyok kevesbe hivo es kevesbe szimpatikus Isten szemeben mert en nem csinalom a Ramadan bojtot, vagy mert nem jarok templomba! Velemenyem szerint a hit, es az hogy jol cselekedjunk tobbet er Isten szemeben, mint az hogy ha leszarjuk az egeszet de aztan elmegyunk gyonni!
2014. okt. 21. 00:28
 18/27 anonim ***** válasza:

Igen kedves kérdező, ez egy sokszor elhangzó érvelés, vagyis hogy sokféle vallásos irányzat létezik és általánosságban mindegyik azt mondja, hogy az igaz úton jár. De vajon Isten is azt mondja, hogy ezek mind az igazságot tanítják róla??? :-)

Ez itt a kérdés kérem szépen, hiszen nem az számít, hogy az emberek, vagy csoportok mit mondanak, hanem csak az, hogy mit mond Isten erről! És ennek a megválaszolására nem is kell semmi más, csak az őszinte józan ész: nyilvánvalóan NEM a válasz erre a kérdésre. Nem taníthatja minden egymásnak ellentmondó ember és csoport az igazságot.

Viszont a másik lényeges kérdés az, hogy Isten lehetővé tette-e, hogy egy igazságot nagyon őszintén és PÁRTATLANUL kereső ember, megtalálhassa azt? Ha Isten szeretet és ha nem a zűrzavar Istene, akkor egészen biztosan. Na jó, de hol vannak igaz válaszok? A Bibliában, vagy pl. a Koránban, esetleg a Védikus írásokban, vagy valami másban? (Szándékosan nem vallási csoportokat említettem, hanem azok alapjait, vagyis "szent könyveit, mert ezek a csoportok gyakran messze eltértek a alapjaiktól, mint pl. az ún. "kereszténység" legnagyobb része is.)

Összegzésképpen: ha Isten valóban szeret minket, biztosan eldönthetővé tette ezt a kérdést annak, aki IGAZÁN TISZTÁN és ŐSZINTÉN keresi Őt. De akkor előítéletmentesen kell keresni Őt, és nem elutasítani előítéletből SENKIT, aki felajánlja a segítségét a kérdésben. :-) Személyesen kell megvizsgálni a tényeket, hogy külön tudjuk választani egymástól a hazugságot és a valóságot, a félrevezetést és a tiszta segítő szándékot.

2014. okt. 21. 08:48
 19/27 anonim ***** válasza:
üdv. valójában a hit halott cselekedetek nélkül. szerintem a biblia és a korán szerint is a gyümölcseiről lehet felismerni az igaz utat. nyilván sátán érdekeit szolgálja a rengeteg vallás, hogy az ember ne is akarja megtalálni, vagy ha keresi, ne találhassa meg az igaz utat. viszont azzal, hogy nem imádkozol a Teremtőhöz (mint írtad, egy Isten van. a biblia szerint azonban e világ istene sátán, vannak olyanok, akiknek a hasuk az istenük, stb DE TEREMTŐBŐL TÉNYLEG CSAK EGY VAN) tehát azzal, hogy nem imádkozol a Teremtőhöz, valami jótól zárod el magad. arra buzdítalak, hogy imádkozz ahhoz, aki mindent megteremtett, és kérd, hogy segítsen neked felismerni az igaz utat. mindezt kitartóan, rendszeresen tedd, és meglátod, Ő meghalgatja az imádat, és segíteni fog neked, hogy megtaláld azt az utat, amin keresztül közelebb kerülhetsz hozzá, és név szerint megismerheted Őt. :-)
2014. nov. 3. 11:36
 20/27 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Meggyőződésem szerint alapvető különbség van a világ egyéb vallásai és a Biblia állításai között, azaz nem lehet közös nevezőre hozni. A bibliai beszámoló szerint a földi élet úgy, ahogy van, el lett rontva, és kizárólag Jézus Krisztus által kaphat az ember tiszta lapot. Ha hasonlattal kellene élnem, akkor egy olyan hajóhoz hasonlítanám ezt a világot, amilyen a Titanic volt a jégheggyel való ütközés után. Jó ideig lebegett még a vízen, sokan nem is vették egy ideig komolyan a hajó katasztrofális állapotát. Mindegy, hogy kinek milyen volt a múltja, milyenek voltak a társadalmi körülményei, mennyit tett le az asztalra másokért, a hajóval együtt a vízbe került, a jéghideg víz pedig megölte, hacsak időben át nem szállt egy olyan csónakba amelyik ép volt. Jézus Krisztus evangéliuma pontosan egy ilyen ép hajóval analóg, ez ráadásul elsüllyeszthetetlen. Aki átszáll, annál is mindegy, hogy milyen a múltja, milyenek a társadalmi körülményei és mennyit tett le az asztalra, ha a hajón marad, akkor megmenekül, mivel a hajó megtartja. Természetesen nem automatikus a hajón való fennmaradás, ugyanis nagy a vihar a tengeren, és könnyen a vízbe sodorja azt, aki nem kapaszkodik, vagy felesleges terheket igyekszik önmagán kívül a hajóra vinni.

A világ vallásai szerint az ember alapvetően elfogadható Isten számára, ha bizonyos dolgokat csinál, más dolgokat pedig nem. Ez azonban nem így van. A bűn nem cselekedet, hanem szellemi állapot, aminek a bűnös cselekedetek az indikátorai. A Biblia szerint az ember születésétől fogva meg van fertőzve a bűnnel, és ennek a következményei a későbbi bűnös cselekedetek. Jézus Krisztus éppen azért szenvedett kereszthalált, hogy a mi bűneinkért kifizesse az árat, hogy nekünk már ne kelljen ezért soha fizetnünk. Éppen Jézus Krisztus kereszthalála által érthető meg, hogy mennyire elfogadhatatlan Isten számára a bűn, ugyanis amikor Isten Fián voltak a bűneink, akkor az Atya elfordult Jézus Krisztustól, és elhagyta Őt. Mivel azonban nem a saját, hanem a mi bűneinket vette fel, miután lekerült helyettünk a Pokolba, le tudta a bűnt dobni magáról, mivel nem volt vele megkötözve, és miután ismét bűntelen lett, Isten Szelleme feltámasztotta. Ha elfogadjuk Isten békeajánlatát, akkor Jézus Krisztus Vére elkezd váltságdíjként működni az életünkben, kiszabadít a sátáni rendszerből, megszabadít a bűnös természettől, és így a bűnös cselekedetektől, és új életet ad, amiről az ember korábban nem is álmodott, mivel fogalma sem volt róla, hogy ilyesmi egyáltalán létezik.

2014. nov. 3. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!