Mi történik a mennyországban? Mire jó, hogy ott vagyok ( tegyük fel) idők végezetéig?
"2, itt se akarnék örökre maradni."
- Miért, szerintem tök jó. Sosem unalmas az élet. A keresztéynek által felvázolt mennyország szerintem ettől 1000x unalmasabb. Semmittevés, hajbókolás naphosszat, ismét semmittevés, örömködés a végtelenségig és tovább. Az unalom tetőfokát talán ezzel a kifejezéssel lehetne legjobban jellemezni: öröklét a keresztény mennyországban.
Egyébként én is feltettem már ezt a kérdést. A válaszok: Nem unalmas, ott is ugyan úgy éled az életed mint itt, csak nincs rossz és nem halsz meg.
És mi az életed célja akkor, mert itt ugye a mennyországba való bejutás? Aztán minek törje magát az ember bármiért is, mi lenne a motiváció, ha már úgyis ott van és mindene megvan?? Se mennyország, sem pedig pokol nem létezik szerintem.
Na, először is: néhány pontatlanság.
A mennyországban még nincsen ember!
Majd a feltámadás után.
Ráadásul akkor is csak az a 144 ezer hithű, szűz zsidó férfi kerül oda, akik benne vannak a Bibliában (a 12 törzs tagjai) - ők a mennyei énekkar tagjai lesznek majd.
A többi ember itt, a Földön születik majd újjá, és - bár ezt nem írja a Biblia - valószínűleg hasonlóan fog majd élni, mint Ádámék az édenben.
Aki viszont nem lesz méltó az életre, az sem kerül a pokolra, hanem eltörlik. Ugyanúgy, ahogy a poklot is.
Olvassatok Bibliát, abban szépen le van írva mindez.
Nem enekelni fognak,hanem uralkodni Jezussal eggyutt.
A menyorszag fogalmat sokan nem ertik mit fejez ki.
A tobbiek pedig itt fognak elni a foldon.
Nagyon jo lessz ,nem lessz kizsakmanyolas meg elnyomas ,es meg sok rossz dolog.
Mindenki ott lehet majd,aki akar,aki nem akae az nem,ezert tenni kell.
Kedves kerdezo nem valoszinu,hogy te a menyorszagnak emlitett helyen leszel.
- Na megjelentek a jehova tanui, látom az egyikük újra regisztrált, hisz ilyen magas százalék csak az első néhány napban van nekik :)
6-nak:
- A pontosításhoz elfelejtetted odaírni, hogy csak szerinted van így ;)
" a 144 ezer hithű, szűz zsidó férfi kerül oda"
- Mi ez a kettős mérce? Tehát aki kínában, vagy indiában született annak szopacs, tehet bármit, ő nem lehet a mennyben? Rettentő gyermeteg a logikád.
7-nek:
"Kedves kerdezo nem valoszinu,hogy te a menyorszagnak emlitett helyen leszel."
- Még szerencse, hogy ezt nem te fogod eldönteni :)
Kérdező:
"Sándor,nem probléma,mert nem ebben hiszek.:)"
- Ahogy szerintem a világon senki más, csak a jehova tabui. Ja bocs, tanui.
Open barátom, érdekesebb lenne, ha volna pontos információd. Talán még vallásos fanatikus sem vagy ugye? Tudnál írni valamit részrehajlás nélkül is? Tudsz ha akarsz...elég jól megebédelni, és mindjárt tisztábban lát az ember :D
Kedves kérdezö, igazán nem veszélyeztet hogy a mennybe kötsz ki halálod után. Elöször is nincs halhatatlan lelke az embernek, ezt a Biblia nem tanítja, ha vallásos vagy, ez megnyugtathat.
A Jelenések könyve szerint csak egy kis csoport van kiválasztva, akik mennyei életet fognak kapni. Az elsö meghívottak közé tartoznak az apostolok, velük kötötte meg Jézus az Úrvacsora alkalmával a szövetséget.
A Jelenések könyve szerint mint királyok és papok fognak Jézussal uralkodni. Nem kell hogy szószerinti "szüzek" legyenek, hiszen házaséletet is éltek.
A szüz kifejezés itt a szellemi tisztaságra vall. Open világol megint ne higyj neki :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!