Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi történik a mennyországban?...

Mi történik a mennyországban? Mire jó, hogy ott vagyok ( tegyük fel) idők végezetéig?

Figyelt kérdés
2014. szept. 2. 16:57
1 2 3
 11/28 openyoureye ***** válasza:

Katy, katy....

A kérdező már írta, hogy nem hisz abban amiben ti, szóval hiába is erőlködsz :)

Másrészt a részrehajlásról annyit, hogy nem tudnád/tudnátok legalább egyszer mellőzni ezt a térítgetős dumát, mert már nagyon unalmas és ugyancsak részrehajló. A világon már mindenki ismer titeket és senki sem hajlandó csatlakozni hozzátok, ezt el kellene fogadni. Mentsétek meg azt aki kéri, ne tukmáljátok már rá másokra a (nem is saját gondolataitokat, hanem a)vezetőiket elképzeléseit... Szánalmas a vergődés amit ti műveltek. Az pedig, hogy sokan(jómagam is beleértve) így vélekednek rólatok, csak magatoknak köszönhetitek.

Legvégül, ha nekem ne higyej, neked miért tenné?? :)

A logika már nem egyszer de úgy látszik nem is utoljára fogott ki rajtad ismét...

2014. szept. 3. 22:55
 12/28 anonim ***** válasza:

"Rettentő gyermeteg a logikád."

Miféle logika? Te tényleg azt hiszed, hogy itt valami logikus dolog van?

Ez van leírva a Bibliában... talán olvasd el, ha nem ismered.

2014. szept. 3. 23:26
 13/28 openyoureye ***** válasza:

"Miféle logika? Te tényleg azt hiszed, hogy itt valami logikus dolog van? "

- Hát ez az, pont erről beszélek, a logikát még csak hírből sem ismeritek/ismered.

"Ez van leírva a Bibliában... talán olvasd el, ha nem ismered."

- Jaa, hogy innen fúj a szél. Tehát a logikátlan bibliai állítások alapján te is száműzted életedből a logikus és következetes gondolkodást... Értem.

Egyébként már egyszer elkezdtem olvasni, de olyan önellentmondásokkal van tele, (a szeretet istene annyira kicsinyes és szánalmasan beképzelt) hogy egyszerűen képtelen voltam folytatni. Komolyan, egy logikusan és következetesen gondolkodó ember már az első néhány oldal után feladja. Ráadásul az ellentmondást maguk a keresztények is elismerik, hisz a kereszténység leginkább az újszövetséget tartja leginkább fontosnak, míg a zsidók az ószövetségben hisznek és Jézust nem ismerik el Isten fiaként :)

Talán előbb a ti házatok táján kellene rendet rakni és aztán másokkal foglakozni, minthogy itt osztjátok az ész(amiből valójában nektek se sok van).

2014. szept. 4. 20:33
 14/28 anonim ***** válasza:

Ember!

Az volt a kérdés, hogy mi történik a mennyországban.

A Biblia azt írja, hogy EZ történik a mennyországban.

Ellentmondás nincs benne.

Slussz, pont.

Hogy mennyire igaz, azt pedig nem tudjuk ellenőrizni, de ezt gondolom, magadtól is tudod.

Ezek után még van kérdésed?

2014. szept. 4. 23:03
 15/28 openyoureye ***** válasza:

"A Biblia azt írja, hogy EZ történik a mennyországban."

- Nem, ez csak a jehovista felfogás szerint van így, ahogy az is, hogy nincs most ott senki, meg az, hogy az embereknek nincs lelke.

Ezzel az igazi keresztények sem értenek egyet, nemhogy mások. Ráadásul a biblia már csak azért sem mérvadó, mert a sok ellentmondásból kiderül: Nem isten által ihletett. Pont.

Ezek után más kérdés?

2014. szept. 5. 07:28
 16/28 anonim ***** válasza:

Ja, hogy te nem fogadod el a Bibliát...

akkor sajnos nem tudok válaszolni a kérdésedre.

Tudod, ez egy mondakör. Amikor utoljára hallottam róla, akkor volt 40000 irányzata - de kb. hetente keletkezik kettő új.

Még ha nem is mindben különbözik, amit a mennyországról gondolnak - akkor is rengeteg féle elképzelés van.

Én most azt mondtam el, ami a legrégebbi ismert Bibliában szerepel.

(Ott nincs olyan, hogy az embereknek nincs lelke - nem tudom, hogy ezt honnan veszed. Az viszont benne van, hogy a halottak csak a feltámadáskor térnek majd magukhoz, szóval JELENLEG még nincsenek a mennyekben.)

2014. szept. 5. 09:22
 17/28 openyoureye ***** válasza:

"(Ott nincs olyan, hogy az embereknek nincs lelke - nem tudom, hogy ezt honnan veszed. Az viszont benne van, hogy a halottak csak a feltámadáskor térnek majd magukhoz, szóval JELENLEG még nincsenek a mennyekben.)"

- Ez amit írsz a jehova tanui(feltámadás később) és valami más irányzat keveréke lehet ahol az embernek van lelke. Az embernek nincs lelke, maga az ember a lélek, az embernek teste van:

[link]

És valóban jó a meglátás, nem fogadom el a bibliát, mint Istentől ihletett könyvet. Az eszmei és erkölcsi értékeit nem vitatom, csak azt ahonnan származtatjátok.

"Én most azt mondtam el, ami a legrégebbi ismert Bibliában szerepel. "

- Ha valóban ismernéd azt, nem beszélnél olyan butaságokat, mint későbbi feltámadás a mennyben. El is mondom mire gondolok. Az apokrif iratokban Jézus nemcsak megemlíti, hanem beszél is a reinkarnációról. A mai bibliában is benne van, csak épp utánna kell nézni. Ez viszont üti a feltámadásos sztorit. Ajánlom figyelmedbe, ha már ezt a vallást választottad, légy egy kicsit tájékozottabb és olvass utánna az apokrifoknak(jelentése, elrejtett). Ne azért utasítsd el, mert valaki szerint azok nem istentől ihletettek, hanem saját meggyőződésed alapján. Ne kövesd a többieket akik birkamód bólogatnak mindenre, hanem tudd megindokolni azt, hogy ha szerinted az apokrifokban van kivetnivaló, miért!

2014. szept. 5. 12:26
 18/28 anonim ***** válasza:

"Az apokrif iratokban Jézus nemcsak megemlíti, hanem beszél is a reinkarnációról."

Az apokrifok nélkül is eléggé összevisszaság a Biblia, de azokkal együtt aztán végképp.

Tudom, hogy az eredetiben benne van, de csak véletlenül. Az őskeresztények nem ebben hittek.

Az meg, hogy Jézus konkrétan mit mondott... ez ahány irat, annyiféleképpen változik, mert egyes szerzők különbözőképpen is értelmezték a szavait, de ráadásul a szájába is adtak dolgokat, amelyeket soha nem mondott.

2014. szept. 5. 12:29
 19/28 openyoureye ***** válasza:

"Az apokrifok nélkül is eléggé összevisszaság a Biblia, de azokkal együtt aztán végképp"

- Ember, döntsd már el végre melyik oldalon állsz, mit képviselsz. A vallás, vagy sem? Bármelyik oldalról is közelítem meg a kérdést, te mindig ellnt mondasz nekem. Ennyire nincs vitakultúrád? Csak támadni tudsz, érvelni nem?

Ugye tisztában vagy vele, hogy ezzel a mondatoddal ütötted a korábbit:

Ja, hogy te nem fogadod el a Bibliát...

akkor sajnos nem tudok válaszolni a kérdésedre.

- Szóval ki is az aki nem fogadja el és összevisszaságnak véli?

"Tudom, hogy az eredetiben benne van, de csak véletlenül. "

- Véletlenül? Mindjárt megszakadok XD. Komolyan ez volt a legmeggyőzőbb dolog amit ezzel kapcsolatban fel tudtál vetni? Tudod kezdem azt hinni, hogy egy 10 évessel vitázom.

"Az őskeresztények nem ebben hittek. "

- Őskeresztény, újkeresztény, meg közép keresztény. Persze. Megmondanád mi különbség van a mai és az őskeresztény között? Ezt a marhaságot is a jehovisták találták ki. Neked valami nagy gubanc van a fejedben hallod.

"Az meg, hogy Jézus konkrétan mit mondott... ez ahány irat, annyiféleképpen változik, mert egyes szerzők különbözőképpen is értelmezték a szavait, de ráadásul a szájába is adtak dolgokat, amelyeket soha nem mondott."

- Hah! De a biblia az elejétől a végéig szóról szóra igaz, nem?? Na jó, komolyan, te most ugye csak trollkodsz, ennyire nem lehet sötét senki?!!

2014. szept. 5. 12:42
 20/28 anonim ***** válasza:

Open, elég nehéz felfogású vagy.

Valamiből ki kell indulni.

Elmondanád, hogy te mit fogadsz el kiindulási alapnak ebben a kérdésben?

A Bibliát? Melyiket?

Az pedig ma már ismert, hogy az apostolok különbözőképpen átértékelték Jézus tanításait.

Ha megvan a kiindulás, akkor tudunk továbbmenni.

Ha viszont semmit sem fogadsz el kiindulásnak - akkor hova akarsz jutni?

A semmiből csak a semmi következik.

2014. szept. 5. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!