Római katolikusok mit szóltok hozzá, hogy a Pápa nyit a homoszexuálisok felé?
A homoszexuális személyek esetéről hangsúlyozták: az egyház legyen tehát „befogadó otthon” számukra, de továbbra is szigorúan nemet mond az egyneműek házasságára és azokra a nemzetközi szervek által gyakorolt nyomásra, amely társítja a pénzügyi segélyeket a gender-elmélethez fűződő normatívákkal. Az egyház különleges figyelmet fordít az egynemű párokkal együtt élő gyermekekre, hangsúlyozva, hogy jogaikat mindig előtérbe kell helyezni.
A szöveg a következő oldalról származik [link]
a Vatikáni Rádió honlapjáról
Fantasztikus, hogy mennyi baromságot meg lehet jelentetni.
Ez az Egely-féle "fizikával" van egy szinten.
"A te életed. A te döntésed."
Most azzal jössz, hogy a homoszexualitás választás kérdése?
Mert akkor gondolom a te heteroságod is csak választás volt...
Én nem válaszottam, sőt egy időben én magamat is próbáltam heteroszexuálisssá tenni, római katolikus hitem szerint, mind azzal hogy 2 évig jártam egy csajjal, bár sose közeledtem szexuálisan felé, mert én 14 voltam, ő meg 12, mikor elkezdődött...
Utána próbáltam önmegtartoztató lenni, de az sem ment, szóval ez nem választás kérdése, hanem így születtem, a szervezetem meg az elnyomásra, depresszióval reagált.
Ha szerinted ez normális, akkor nem értem miért akartál változni. Valószínűleg nem a legjobb módját választottad a megváltozásnak. Vannak erre szakemberek, Joseph J. Nicolosi azt állítja, hogy sokan meggyógyultak, főleg ha akarták. Gondolod, hogy hazudik?
Ezek is csak az egyház által támogatott nácik.
Aki szerint a homoszexualitás betegség azon üssön fel bármit, amit az elmúlt 30 évben írtak és nem vallási propaganda...
Aki szerint ez megváltoztatható, az nyilván maga is egy látensmeleg, aki teli torokból üvölt, hogy ő aztán hetero!
Elnézést szp72! Elég sok mindent tanulmányoztam erről hogy hogyan gyógyulhatnék ki, eredetileg nem volt vele probléma, de azért akartam megváltozni, mert könnyebben kitudtam mutatni érzéseimet, szeretem ölelni, tudtam mások előtt sírni, és persze vonzódtam a homoszexuálisokhoz, én ezt normálisnak tartottam.
De a társadalom ezt bizonyos embereket zavart, pl tanáraimat, osztálytársaimat, így elkezdtem kamaszkoromban kicsit férfiasabb lenni, szóval nem belső nyomásra akartam megfelelni, hanem külső normák hatására, az egyház is motivált, de rájöttem, hogy csak lelkileg nyomorékká teszik az ilyen megváltoztási dolgok, a jó Isten engem így teremtett és talán lesz egy hozzám hasonló férfi, akivel letudom élni életem, öregkoromig.
Aki azt állítja,hogy nem betegség a homoszexualitás,az mit gondol,mi?A hivatalos definíció szerint minden élőlény mutat vegetatív(önfenntartó),és generatív(szaporító)életjelenségeket.A homoszexualitás pont ezt a fajfenntartó ösztönt gátolja!Ha ez nem betegség,akkor mi?Ráadásul örökletes is.Ennyi erővel a vakság se betegség,mert senki nem tehet róla,hogy annak születik?Az más kérdés,hogy NEM lenézendő betegség (egyik sem)!!!
Másrészt:én heteroszexuális vagyok,ennek ellenére NEM ÍTÉLEM EL a homoszexuálisokat(csak azért,mert annak születtek).Mai modern korunkban nincsen olyan nagy jelentősége a fajfenntartásnak,olyan világban élünk,ahol az egyén szabadsága,jóléte van középpontban,kinek ártanak vele,ha egymást szereti két egynemű?Amennyiben kulturáltan kezelik a dolgot,és alkalmazkodnak ahhoz a tényhez,hogy ők vannak kisebbségben,éppen ezért nem a többség fog őhozzájuk igazodni,semmi gond nincs velük.Viszont én elvárom,hogy ne akarják rám erőltetni a szexuális hovatartozásukkal való mindennapos találkozást,ne kelljen már-már szinte külön tisztelni őket ezért.Undorodom a ripacskodó,feltűnést kereső,direkt megbotránkoztatást keltő egyénektől.
Egyébként vallásos sem vagyok,de azt gondolom,hogy szép gesztus a pápától,nem kell senkit se kirekeszteni,aki törekszik a jóra,becsülettel él.Homoszexuálisok közt is biztosan hasonló az arányban oszlanak a jó-kevésbé jó emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!