Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Római katolikusok mit szóltok...

Római katolikusok mit szóltok hozzá, hogy a Pápa nyit a homoszexuálisok felé?

Figyelt kérdés

A homoszexuális személyek esetéről hangsúlyozták: az egyház legyen tehát „befogadó otthon” számukra, de továbbra is szigorúan nemet mond az egyneműek házasságára és azokra a nemzetközi szervek által gyakorolt nyomásra, amely társítja a pénzügyi segélyeket a gender-elmélethez fűződő normatívákkal. Az egyház különleges figyelmet fordít az egynemű párokkal együtt élő gyermekekre, hangsúlyozva, hogy jogaikat mindig előtérbe kell helyezni.

A szöveg a következő oldalról származik [link]

a Vatikáni Rádió honlapjáról

[link]

2014. okt. 15. 20:10
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

"vegán lenni, mint etikus környezetvédő."

OFF: Attól nem leszel környezetvédő, hogy nem eszel húst. Tulajdonképpen ezt a logikát nem is értem. A növények sokkal fontosabbak a környezet szempontjából, mint az állatok. Tehát ha tényleg környezetvédő akarnál lenni, olyan állatokat kéne enned, amik a túlszaporodásukkal károsítják a flórát.

2014. okt. 16. 12:37
 12/42 A kérdező kommentje:
Etikus környezetvédelemben benne van az is, hogy sajnálom az állatokat...
2014. okt. 16. 12:39
 13/42 anonim ***** válasza:
Mondhatjuk úgy is, hogy állat barátaidért böjtölsz.
2014. okt. 16. 17:34
 14/42 anonim ***** válasza:
58%

7-es, legyél őszinte.

Isten nem akarja, hogy a homoszexuálisok házasodjanak vagy nemi életet éljenek, ez igaz.

Ugyanakkor, a Biblia, a tökéletes Isten tökéletes szava szerint:

- Ha egy férfi megerőszakol egy szűzlányt, akkor utána feleségül kell vennie, miután (pénzért!) elkérte az apjától a kezét. Nem válhatnak el többé. (Deut 22:28-29)

- A többnejűséget Isten támogatja. (2 Sám 12:8; 1 Kir 11:3)

- A közeli rokonok közötti házasság megengedett (Gen 20:12)

Tehát ha azt mondod, hogy a homoszexuálisok nem élhetik meg teljességben a párkapcsolat boldogságát, mert a vallásod amúgy vitatható szabályai tiltják, de amúgy a három általam felsorolt példával nem értesz egyet - amit igencsak valószínűnek tartok, mert feltételezem, hogy Te is egy civilizált társadalomban élsz -, akkor nem vallásos vagy, hanem simán csak álszent, valamint mondvacsinált okokkal kirekesztő.

Amúgy meg: a homoszexualitás nem betegség. Aki az ellenkezőjét állítja, le van maradva legalább ötven, de inkább 100 évvel. És nem is bűn, mert két ember szeretetéről van szó, és senkinek nem ártanak vele.

(Még mielőtt valaki találgatásokba kezdene: én heteroszexuális vagyok, csak én nem egy bárány vagyok, aki csapnivaló pásztorok fejével gondolkodik.)

2014. okt. 16. 21:31
 15/42 anonim ***** válasza:
Kis kiegészítés: mielött valaki a "természetellenességgel" jönne, a homoszexualitást már több száz állatfajnál megfigyelték, a cölibátust csak egynél. Na ki az aberrált?
2014. okt. 16. 22:55
 16/42 anonim ***** válasza:
Gen 20:12 Ez Mózes könyvében az a rész ahol a tízparancsolatot írják.Hol van itt szó közeli rokonok házasodásáról vagy miről?
2014. okt. 17. 22:24
 17/42 anonim ***** válasza:

20,11 Ábrahám ezt felelte: Azt gondoltam, hogy nincs istenfélelem ezen a helyen, és megölnek a feleségemért.

20,12 De valóban húgom is ő, az apám leánya, csak nem az anyám leánya; így lett a feleségem.

20,13 Amikor vándorútra indított engem Isten apám házából, ezt kértem tőle: Azzal mutasd meg szeretetedet irántam, hogy bárhová megyünk, mindenütt azt mondd rólam, hogy a bátyád vagyok!

2014. okt. 17. 23:26
 18/42 szp72 ***** válasza:

"a homoszexualitást már több száz állatfajnál megfigyelték"

Nem vagyok benne biztos, hogy nagyon alaposak voltak ezek a megfigyelések. Az állatok olykor jobb híján egy tárgyon is végeznek párzó mozdulatokat, attól hogy egymásra ugrálnak az nem homoszexualitás.

Mesélte nekem egy disznótenyésztő, hogy az összezárt kandisznók valósággal megőrültek, egymásra ugrálva ejakuláltak, amikor az óljukon kívül elvezettek egy tüzelő kocát. Gondolom ez a homoszexualitás tipikus esete.

Mindazonáltal az állatok közözött megfigyelt ferde hajlam, még nem jelenti azt, hogy az embereknél az egészséges, ahogy más betegségnél sem.

2014. okt. 18. 12:00
 19/42 A kérdező kommentje:

Ha betegség lenne, akkor az evoluciós fejlődéssel, rég nem létezne.

Egyébként legközelebbi rokonunknál a Bonobó csimpánzoknál is megfigyelhető a biszexualitás.

2014. okt. 18. 12:18
 20/42 anonim ***** válasza:

"Mindazonáltal az állatok közözött megfigyelt ferde hajlam, még nem jelenti azt, hogy az embereknél az egészséges"

Mert? Náthás leszel közben? Mesélj még...

2014. okt. 18. 13:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!