Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek, helyes lenne...

Szerintetek, helyes lenne hogy csak 18 év után válaszon mindenki magának vallást, miután ízelítőt kap mindegyik vallásból?

Figyelt kérdés
2010. jan. 23. 20:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
36%
Nem értek azzal egyet, hogy nincs semlegesség, lévén, hogy engem édesanyám vallás témában teljesen semlegesen nevelt, ő hívő, én nem. Van semlegesség, mert az kell a választáshoz.
2010. jan. 23. 22:29
 12/21 A kérdező kommentje:
Igen nálam csak az a gond hogy a reformátusokhoz akarok járni, nem a baptistákhoz !
2010. jan. 23. 22:32
 13/21 anonim ***** válasza:

Így már kicsit máshogy hangzik a dolog.

Az a kérdés, hogy hány éves vagy? Miért akarsz elmenni a baptistáktól? Mi vonz, mi köt a reformátusokhoz?

2010. jan. 23. 22:59
 14/21 A kérdező kommentje:
Pap olyan meghitt és meggyőző, nyugodt és egyszerűen jól rezem magam ott, bekesnek.Voltam is egy párszor de emiatt nagyon megszidtak! Amúgy 16 vagyok.A vallásomba pedig folyton ideges vagyok és nem érzem hol magam .nem tartok hitelesnek nagyon sok dolgot peldaul a vallásfilozófiájukat.
2010. jan. 23. 23:18
 15/21 A kérdező kommentje:
A pap (bocsanat!)
2010. jan. 23. 23:39
 16/21 anonim ***** válasza:
Szerintem 16 évesen jogod van oda járni, ahol jól érzed magad! Próbáld megértetni ezt a szüleiddel is, hogy te abban a közösségben érzed jól magad, hiába kényszerítenek, te attól még a baptistáknál nem érzed magad jól, nem szívesen mész oda. Csak rájönnek, hogy erőszakkal nem érhetnek el semmit.
2010. jan. 23. 23:43
 17/21 anonim ***** válasza:
87%

Akkor győzd meg a szüleidet, hogy a ref. lelkész is hívő.

Egyébként mit nem tartasz jónak a Baptista egyház hitvallásában? Csak mert a gyerekkeresztség és a predesztináció kivételével ugyanazt vallják mint a reformátusok.

2010. jan. 24. 00:32
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Azért gondold el,hogy ez azt jelentené,hogy az egész gyermek és fiatalkorod nem állna másból,hogy gyülekezetről-gyülekezetre hurcolászanak a szüleid,vajon melyik tetszik.

Egyébként 18 évesen így is válthatsz,bár szerintem normális szülő engedi korábban is.Azért a református egyház nem ördögtől való...kérd meg a szüleidet,hogy kísérjenek el,ha kitartó vagy,engedni fognak..

2010. jan. 24. 15:32
 19/21 anonim ***** válasza:
Szerintem mindegy ez az egész,engem megkereszteltek,de wiccának vallom magam és nem zavar az hogy csecsemőkoromban pár fura figura lelocsolt vízzel. A helyi hittantanár folyton piszkált hogy egy disznó vagyok mert nem megyek el templomba,meg 25 botütést érdemelnének ezért a szüleim,hát köszönöm nekem ennyi elég is volt. Az meg ha a szülők rá akarják erőltetni a vallásukat a gyerekre nevetséges. Én már csak azért se mennék el ha ilyen helyzetben lennék.
2010. jan. 24. 18:29
 20/21 anonim ***** válasza:

Nem az a fontos, melyik közösségbe jársz, hanem az, mennyire veszed komolyan a hitedet. Ha csak vallásos vagy, de nem fogadtad még el személyesen Jézus váltsághalálát, és nem születtél újjá, járhatsz bármelyik közösségbe , nem lesz üdvösséged. Ha van személyes kapcsolatod Istennel, Őt kérdezd meg, hogy Ő hol szeretne látni. Amíg nem válaszol, maradj a baptistáknál, már csak a gyermek tisztelje szüleit, és engedelmeskedjen nekik miatt is, ha Isten a református gyülekezetben szeretne látni, kérd meg, hogy Ő egyengesse az utat előtted.

A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.

2010. jan. 24. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!