Miért mondják a Lukács evangéliumában lévő családfára azt, hogy az Máriáé?
23. Maga Jézus pedig mintegy harmincz esztendős volt, mikor tanítani kezdett, ki, a mint állítják vala, a József fia vala, ez pedig a Hélié, Ez Mattáté, ez Lévié....
Mit nem értenek azon, hogy JÓZSEF?
"Így csak és kizárólag az ő vérvonalán keresztül valósulhat meg az Istentől adott ígéret, hogy a Megváltó Júda törzséből és Dávid családjából fog születni."
Nem is valósult meg a prófécia, hiszen maguk a zsidók nem ismerik el Jézust megváltóként és az ő szavuk többet ér, hiszen több közük van Júdához és Dávidhoz is.
Ez nem azt jelenti, hogy Jézus nem megváltó, sőt, ő az emberiség megváltója és nem a zsidóságé, akire vonatkozik Isten igérete.
Értem már... Ebben a koordináta-rendszerben én nem tudok beszélgetni. Az Isten beszédei vagy igazak, vagy nem.
Az, hogy a zsidóság momentán mit gondol, engem a legkevésbé sem befolyásol, mert tudom, hogy most lepel van a szemükön, még nem kaptak halló fület és értő szívet. Az Isten minden élőnek Istene, a Krisztus minden teremtménynek - mennyeinek és földinek egyaránt - megmentője, nincs különválasztva a zsidóság, csak még hátra van egy kis idő az ő összegyűjtésükig és megtérésükig.
"Az Isten beszédei vagy igazak, vagy nem."
Az ószövetségi Isten egy zsidó törzsi Isten, JHV, aki a zsidó népet az összes többi nép fölé emeli. Ő ígér a zsidóságnak megváltót, aki majd őket, a többi nép rovására "megváltja". Jézus nem ez a megváltó (ő az emberiségé), ezért nem ismerik el őt a zsidók. Jézus a valódi Isten fia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!