Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol írja ezt a Biblia?

Hol írja ezt a Biblia?

Figyelt kérdés
Azt, hogy "kritikával" hallgassuk azt, aki az igehirdetést végzi, és ha valamiben hibázik, mást mond, mint ami meg van írva, akkor szóljunk neki, és igazítsuk ki.
2014. szept. 21. 14:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Gal 1,8

De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, a mit néktek hirdettünk, legyen átok.

2014. szept. 21. 15:08
 2/4 A kérdező kommentje:
Értékelem a segítőkészséget, de nem erre az igerészre gondoltam. Nincs valami más?
2014. szept. 21. 15:42
 3/4 yuda ***** válasza:

Talán erre gondolsz...

I. János levél:4:1 Szeretteim, ne higyjetek minden léleknek, hanem próbáljátok meg a lelkeket, ha Istentől vannak-é; mert sok hamis próféta jött ki a világba.

- és hozzáfűzök egy személyes véleményt, tanácsot.

Óvatosan kell ezekkel az intésekkel bánni, mert életem során kevés, vagy szinte nem is találkoztam olyan emberrel, aki valós okkal intett volna meg vezetőt.

Egyszerűbben: általában ezekkel a kritikus emberekkel van valami gond.

Tanácsolom inkább, hogy intés helyett kérdezz, mert nagyon könnyen lehet, hogy túl kevés az ismereted, és nagyon mellényúlsz. Kérdezz udvariasan, fejts ki a véleményed, de ne görcsölj rá, hogy kizárt, hogy másnak igaza lehet, mert te vagy a bölcsesség kútfeje. :)

Érted igaz?

Óvatosan, óvatosan.

Igékkel vagdalkozó embereknek amúgy is lelki problémájuk van. Ige nem arra való, hogy másokra dobáld. Ha van véleményed, akkor saját szavaiddal próbáld inkább.

2014. szept. 21. 16:36
 4/4 A kérdező kommentje:

Yuda, koszonom a valaszt , erre gondotam. Es oszonom a kommentet is hozza. Amugy mar tanultam ebbol. Inkabb 2x utana olvasok, azutan kerdezek,. Vagy csak siman kerdezek, de nem allok neki, hogy ezt miert mondtad, stb.

Amugy te melyik melyik gyulekezethez tartozol? Tudom nem a gyulekezetek udvozitenek, hanem Jezus, de erdekel.

2014. szept. 21. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!