Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Teozófiáról mi a véleményed?...

Teozófiáról mi a véleményed? Kérlek csak akkor írj ha nem vagy vallásos!

Figyelt kérdés
Azok írjanak akik nyitottak minden szempontból, és objektívan tudnak valamiről véleményt mondani! Nyilván aki mélyen vallásos keresztény, vagy bármi más, az elfogult. Köszi!
2010. jan. 19. 23:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
18%
Aki vallásos, az nem elfogult, csak hála Istennek, tudja, mi a valóság, és nem kell neki összevissza keresgélni.
2010. jan. 20. 00:25
 2/14 anonim ***** válasza:
49%
Egy rész vallásból, egy rész álfilozófiából és egy rész áltudományból főzött híg mosléknak tűnik számomra.
2010. jan. 20. 00:26
 3/14 A kérdező kommentje:
Aki vallásos az tudja mi a valóság? Ez fából vaskarika... egy kicsit :D
2010. jan. 20. 01:55
 4/14 anonim ***** válasza:
73%
Mint minden más témában, ebben is találhatsz igaz dolgokat meg egy nagy rakás kamut is. Ugyanúgy mint vallásban, politikában, asztrológiában, stb.
2010. jan. 20. 06:32
 5/14 anonim ***** válasza:
41%
Aki vallásos az tudja mi a valóság, és nem keresgél :D Ezen jót röhögtem. Pont ezért elvakultak a vallásosak, mert elfogadják azt amit mondanak nekik, feltétel nélkül. Itt is a "nem keresgél"en van a hangsúly, mindent kézhez kap, és próbálja a saját világát rátukmálni mindenkire. Nem, a vallás az úgy baromság ahogy van. Az isten pedig egy kitalált dolog, pont azért mert az emberek képtelenek felfogni dolgokat és ezzel kellett magyarázni.
2010. jan. 20. 08:16
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

Lehet kicsit OFF:

Az utcánkban volt egy baleset, egy középsuli előtt a srácok a járdán beszélgettek ,majd egy autó közéjük vágódott.Az egyik srácot nekinyomta az iskola kerítésének,ezért a kórházba az egyik lábát amputálni kellett.Na a szülők erősen vallásosak,és ezt úgy állították be hogy isten akarata ezért el kell fogadni.

Na nekem ez ledobta a szíjat rendesen,hogy lehetne ezt elfogadni? Ennyit a vallásról.....

2010. jan. 20. 08:43
 7/14 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
75%

Kár, hogy mégiscsak olyanok írnak, akik nem ismerik a teozófiát. Én sem ismerem eléggé, de amit tudok róla, az szimpatikus és nem találok "fogást rajta".

Teozófiai szempontból (amennyire én meg tudom ítélni) az említett amputációs baleset valóban nem a véletlen műve. A sérült fiú lelke (magasabb tudata) beleegyezett abba, hogy egy ilyen életút mellett tapasztalja meg a szenvedést, a korlátozott életlehetőségeket, stb. Hogy ennek mi a pontos oka, célja azt csak kevesen tudják, de az a lényeg, hogy VAN értelme.

2010. jan. 20. 10:01
 8/14 anonim ***** válasza:
38%

szerintem kicsit erőltetett dolog, vannak, akik mindenáron össze akarják egyeztetni, ki akarják békíteni a vallást a tudománnyal, de ez többezer év alatt nem sikerült, biztos nem véletlenül...

nem vallásos 21/L

2010. jan. 20. 12:14
 9/14 A kérdező kommentje:
Érdekeseket írtok, köszi! :)
2010. jan. 21. 18:18
 10/14 Srapnel ***** válasza:
59%

"12:14"

Az a baj, hogy ÁLTUDOMÁNNYAL vegyítik, nem tudománnyal.

2010. jan. 22. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!