Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten látja, hogy kitartóan...

Ha Isten látja, hogy kitartóan küzdök valamiért segíteni fog?

Figyelt kérdés
2014. szept. 18. 19:14
 1/10 anonim ***** válasza:
50%
Nem.
2014. szept. 18. 19:19
 2/10 KZitus ***** válasza:
0%

Szervusz

Akkor tud neked segíteni, ha azt teszed, amit mond neked, mert akkor tud utmutatász és vezetést adni, hogy boldog, céltudatos és békés legyen az életed.

Így kér a Teremtőd: „Én, Jehova, vagyok a te Istened, aki arra tanítalak, ami javadra válik, aki azon az úton vezetem lépteidet, amelyen járnod kell. Ó, bárcsak odafigyelnél parancsolataimra! Akkor olyan lenne békéd, mint egy folyó, és igazságosságod, mint a tenger habjai." Ézsaiás 48:17-18

2014. szept. 18. 19:47
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Igen, de nem biztos hogy hasznokra válik. Én már jártam így és elég rendesen pórul jártam. Akard amit ő, ne a saját fejed után menj.
2014. szept. 18. 19:53
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem. Ha az adott dolog Ige ellenes, és bűnre épül.
2014. szept. 18. 20:32
 5/10 anonim ***** válasza:

Segíts magadon, Isten is megsegít :) Nem véletlenül létezik ez a mondás... Ha tényleg olyan dologért küzdesz, amire hívást érzel, és a te utad, akkor segíteni fog...

Az elmúlt egy évben úgy tisztogatta előttem az ösvényt, hogy szinte havonta éltem meg újabb csodákat...olyan messzire jutottam, ami lehetetlennek tűnt. Akkor sem adtam fel, amikor átláthatatlan falba ütköztem, mert tudtam, hogy jönni fog a megoldás. És jött.

Nem kell ehhez vakon hívőnek lenni sem, meg kívülről fújni a Bibliát. Nem hiába kaptunk intuíciót és lelkiismeretet, bőven elég, ha ezekre hallgatsz magadban.

2014. szept. 18. 21:26
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha Isten azt látja, hogy az Ő akaratát akarod teljesíteni, akkor segíteni fog :)
2014. szept. 18. 21:28
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha elég kitartó vagy, akkor nincs szükséged semmiféle isteni segítségre ahhoz, hogy elérd a célod.

Az emberek általában nem kitartóak (mélységes tisztelet a kivételnek). Épp ezért volt szükség régen egy Isten feltételezésére, az emberekbe nevelésére, hogy kitartóvá, kitartóbbá lehessen tenni, nevelni őket ezáltal. Ha azt hiszed, hogy valaki figyel, árgus szemekkel lesi minden mozdulatodat, akkor van egyfajta pszichológiai nyomás, amely segít kitartónak, eltökéltnek maradnod, kevésbé valószínű, hogy hamar feladod a dolgokat.

"Segíts magadon, Isten is megsegít", tartja a mondás. Ha segítesz magadon, nem lesz szükséged isteni segítségre, de ezt nem lehet bizonyítani. Mint ahogy az ellenkezőjét sem. Ezt elhiheted és ez által kitartóbbá lehetsz, így jobbá válhatsz abban, amit csinálsz. A vallásnak, istenségek feltételezésének ilyesmi (tanító-nevelő) szerepe van az emberek számára.

2014. szept. 18. 22:22
 8/10 anonim ***** válasza:
A segítség abban áll, hogy erőt meríthetsz belőle a további küzdelemhez. Szóval ne megoldást várj, mint Aladdin a dzsintől, hanem erőt, hogy te érhesd el a célod.
2014. szept. 19. 03:14
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát az attól is függ miért küzdől.

Ha olyanért küzdől amivel magadnak akarsz dicsőséget szerezni akkor nem valószínű.

2014. szept. 19. 10:11
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem magamnak szeretnék :)

2014. szept. 19. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!