Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a párom római katolikus és...

Ha a párom római katolikus és én pogány. Attól még lehet templomi esküvő? Persze előtte polgári.

Figyelt kérdés
2010. jan. 18. 22:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%
elvileg lehet így is, csak előtte el kell járnod ilyen okításra, ahol gyorstalpalóban belédverik a kereszténységet...én is akartam először, azaz inkább a párom, de szerencsére ő is letett róla, neki sem kell a plusz felhajtás végülis a semmiért, mert miért kellene nem hívő embereknek vallásos esküvő? (mondjuk ő az elején még ingadozott az istenhit és a hitnélküliség között, azóta már úgy döntött, inkább nekem van igazam)
2010. jan. 19. 12:08
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Az a jegyesoktatás, és nem a kereszténységet nevelik beléd, hanem a házasságról beszélnek. Mi is jártunk, azért tudom. Senkit nem akarnak téríteni, csak elmondják, hogy a keresztény életben milyen a házasság.
2010. jan. 19. 14:14
 13/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.Hát eléggé megoszlot a válaszolok véleménye.Én egyszerűen nem lettem megkeresztelve.Nem vagyok ateista vagy micsoda.

Én csak 1 templomi esküvőt szeretnék.Nem feltett szándékom megkeresztelkedni.De ha muszáj akkor igen.

2010. jan. 19. 16:00
 14/21 anonim ***** válasza:
11%
A házasság egy szentség, és a keresztség nélkül nem veheted fel (az is egy szentség).
2010. jan. 26. 19:03
 15/21 anonim ***** válasza:
92%

Utolsó, ne mondj már ilyen hülyeségeket. Hogyne vehetné fel? Minket is összeadta, pedig a párom nem volt megkeresztelkedve. Ezt már sokszor leírtuk, hogy ez papp függő. Van, aki összeadja, van aki nem.

Kérdező! Keressetek olyan papot, aki összead. Biztos fogtok találni.

2010. jan. 26. 19:12
 16/21 anonim ***** válasza:
6%
Utolsó: Hát figyelj hittanon tanultam.
2010. jan. 27. 17:00
 17/21 anonim ***** válasza:
24%

Ha csak egyszerűen nem vagy megkeresztelve, azt hívják ateistának! Nem pogány vagy, hanem ateista! Pogány a wicca, az ásatrú, az ősmagyar táltosegyház - de aki csak simán kereszteletlen, azt úgy hívják hogy ateista.

Szóval van még mit tanulni, és nem bántásból mondtam most ezeket.

2010. febr. 5. 20:59
 18/21 A kérdező kommentje:
Jó köszönöm szépen hogy felvilágosítottál.De a válaszok nagyon megoszlanak.
2010. febr. 6. 07:20
 19/21 anonim ***** válasza:
Talán annak higgy, akinek mostanában volt ez esküvője hasonló körülmények között. Szóval nekem!:) Ahogy már írták, ez tényleg papp függő. Az én párom sem volt megkeresztelve, én voltam első áldozó is. A pap összeadott bennünket, mert azt mondta, hogy az a katolikus egyház felém, vagyis a hívő fél iránt tanusított bizalma, hogy összeadnak így is. Annyi, hogy alá kellett írni egy papírt, hogy a gyerekeinket katolikus szellemben neveljük. De vannak bigottabb papok is, akik nem adnak össze. Tehát addig kell keresni, amíg olyan nem találtok, aki összead.
2010. febr. 6. 11:59
 20/21 Idegen. válasza:
Itt feljebb írták,hogy pogányok az ősi hit követőik....Hát bocsánat,de aki olyan hitben hisz,ami ősidőktől kezdve létezett és jön egy közel keleti agresszív,térítő vallás,amit ráadásul emberek találtak ki,akkor kérdem ki a pogány? S ha nem tudjuk a fogalmakat,akkor ne beszéljünk butaságot.Inkább nézzünk körbe az interneten előtte!!!
2013. máj. 12. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!