Ádámnak és Évának honnan lettek unokái?
Ha jól tudom, három fiuk volt, Káin, Ábel és Széth.
Milyen nőket vettek feleségül a Biblia szerint? Honnan jöttek azok a nők, ha Ádám és Éva volt az első emberpár?
"Ha kiteszel valamit bárhová nem lesz jobb, elrothad, elporlik, stb. Minden, amit látunk, csökevényesedik"
Osztán magokat szoktál-e ültetni? A leírásod szerint úgy sejtem, hogy valamit rosszul csinálsz.
"A mag elhal, ami lesz belőle nem jobb, mint az a fa, ahonnan a mag származik."
Ha elhalna, nem lenne belőle fa. Csírázik, növekszik, és erősödik, és ezzel már megdőlt az állításod, hogy magára hagyva erre semmi nem képes. Aztán a végkifejlet miért ne lehetne jobb, mint az ősök? Akár emberre is vonatkoztathatjuk, hogy a mag mítoszt megkerüljük.
„és ezzel már megdőlt az állításod, hogy magára hagyva erre semmi nem képes.”
Hol is mondtam ilyet???
„Ha elhalna, nem lenne belőle fa. „
Nem tudom, ha kihúzok egy répát, sehol nem találom a magot. Persze értelek, átalakul, fejlődik. De mi is lesz belőle? Elrohad! A répából nem lesz semmi. Elrothad. A fa is.
„Akár emberre is vonatkoztathatjuk, hogy a mag mítoszt megkerüljük.”
Én azt veszem észre, hogy generációnk lényegesen satnyább, mint nagyapáink generációja.
A világ az alacsonyabb energiaszint felé törekszik.
De mint mondtam fő biológus barátom, nem tudom, hogy mit nem értesz ezen:
„Nem vitát akarok ezzel kirobbantani, mert ismerem a másik oldalt, évtizedekig voltam abban, de én jelenleg erre a következtetésre jutottam, és nincs szándékom senki véleményét megváltoztatni, és ne próbáljátok az enyémet se. „
Nem tudsz értelmezni szöveget?
A kérdés az, hogy Ádámnak hogyan lettek unokái. És ezzel elkezdesz terelni egy olyan párbeszéd felé, aminek semmi köze a kérdéshez! Ha beszélgethetnéked van ezzel a témával kapcsolatban, írjál privátot, és én majd eldöntöm, hogy válaszolok-e vagy sem. Mit szólsz ehhez a játékszabályhoz, amit még csak nem is én találtam ki?
Szia
Nagyjából értem amit mondtok, de hol található a Bibliában a "genetikai" fejlődés vagy visszafejlődés?
Ne gyrtek azzal, hogy a "Genezis" szóban ez benne foglaltatik, mert abból én egészen mást olvasok ki.
Egyébként a keresztény, vagy akár a zsidó vallás is mióta fogadja el a genetikát? És a fejlődést?
Nem minden ugyanúgy van azóta, mióta Isten megteremtette a világot?
És miért pont Mózes kora óta halálos bűn a vérfertőzés? Mózes bűne - hogy összetörte a parancsolatokat tartalmazó táblákat - elnyerte büntetését azzal, hogy nem léphette át a Jordán folyót. Miért kellett őt és nemzetségét még ezzel is büntetni, hiszen ő volt az, aki kivezette a zsidókat a rabszolgaságból, Egyiptomból?
„Nagyjából értem amit mondtok, de hol található a Bibliában a "genetikai" fejlődés vagy visszafejlődés? „
Minden igen jó először, aztán nem jó. Nyílván nincs benne a genetika szó, mi ebben a furcsa?
„Nem minden ugyanúgy van azóta, mióta Isten megteremtette a világot? „
Hogy lenne minden ugyan úgy? Adott volt egy Éden kertje, kiűzetett az első emberpár, adott volt egy globális katasztrófa, a vízözön, és mindenhová, ahol emberek élnek mindenhol az ember keze munkája van.
„És miért pont Mózes kora óta halálos bűn a vérfertőzés? „
Mert előtte nem volt tiltva. Tudtunkkal.
„Mózes bűne - hogy összetörte a parancsolatokat tartalmazó táblákat - elnyerte büntetését azzal, hogy nem léphette át a Jordán folyót. „
Ennek fussál neki még egyszer, mert nem azért, mert széttörte a táblát. Ahelyett megkapta a kópiát. :)
„Miért kellett őt és nemzetségét még ezzel is büntetni, hiszen ő volt az, aki kivezette a zsidókat a rabszolgaságból, Egyiptomból?”
Egy kicsit lólépésbe haladsz, mi köze a kérdésednek ehhez? Ilyen kérdést találsz itt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!